Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

На Цонево по това време освен бяла риба какво да търся?
Модератор: Кърцата
-
- ще става разбирач
На Цонево по това време освен бяла риба какво да търся?
Ако някой знае да пише че нямам много време в петък заминавам и незнам какви такъми да стягам
- Fishing_Fan
- разбира нещата
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пиша в тази стара тема,щото не ми се тъпче форума с нови и нови.Пък и миналата година по това време е пусната.
Така...в събота ще ходим с приспиване на Цонево,обаче незнам точно в коя хижа,както и да е.Освен костур на спининг,какво друго да търся?Имате ли някакво прясно инфо за активността на рибите,платиките спинкат ли,или въпреки студа има шанс да хванем?Ами с бялата риба какво е положението?В коя част на язовира да търся рибата?
Ако някой знае от къде във Варна мога да купя живи рибета-моля да каже!
Поздрави!
Така...в събота ще ходим с приспиване на Цонево,обаче незнам точно в коя хижа,както и да е.Освен костур на спининг,какво друго да търся?Имате ли някакво прясно инфо за активността на рибите,платиките спинкат ли,или въпреки студа има шанс да хванем?Ами с бялата риба какво е положението?В коя част на язовира да търся рибата?
Ако някой знае от къде във Варна мога да купя живи рибета-моля да каже!
Поздрави!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
В крайна сметка бялата риба нали си посещава едни и същи места винаги. Никой ли от форума не знае къде са те на яз. Цонево. Гледам, че Камбата се е интересувал, но никой с нищо не му е помогнал. Много хора ще бъдем благодарни ако някой имащ опит с този водоем и тази риба кажат къде точно и как да я търсим. Аз лично говоря за риболов от брега.
Здравейте колеги виждам че се интересувате за бялата риба на Цонево,не знам до колко щте ви бъда полезен но щте опитам.Миналата годин направихме 2 излета през месец март началото,като останахме доволни от слуката,която се изразяваше в 8-10 бели риби около 1.5-2.5 кг и доста костур като някой от тях достигаха до 500-600 гр а единият колега си начеса яко крастата с бабушки.За стръв използвахме живи рибета като от врвеме на време някои от нас мяташе и изкуствени примамки но там само 1 бяла и няколко прилични костура.Мястото за което ви пиша се намира срещту Дебелец представлява 2 огромни залива,които са разделени от скалист нос та ние бях на върха на тоя нос ,като по този начин търсихме рибата и в двата залива.Вариянтите за стигане до там са 2 по сушата и 1по вода като за целта отивате на Дебелец и от там право на отсрешният бряг с лодка а другите 2 сухопътни в тва лигаво време за сега не ви ги препоръчвам защтото ние бяхме се подсигорили със стабилен превоз и без малко да останем там за по дълго време
дано съм ви бил полезен и аз смятам началото на март да пробвам натова място отново НАСЛУКА

Утре смятах да ходя на Цонево и оглеждах да си харесам някой ново местенце. Погледа ми се спря точно на мястото което си описал. Дори се чудих дали има път до там и ето че твоята информация ще ми е много полезна. Така или иначе за утре работата се развали, но това е само временно. Веднага щом мога да отида в близките дни или седмици ще дам информация за текущото състояние на това място. Който има друга информация за този голям водоем нека пише.
П.С. Като става дума за водоеми и определени места мога да предложа да се насочваме с координати от google earth. За всички ще е много по-лесно и по-точно. И за тези които обясняват и за тези които трябва да разберат
Има ли числа е чиста работа 
П.С. Като става дума за водоеми и определени места мога да предложа да се насочваме с координати от google earth. За всички ще е много по-лесно и по-точно. И за тези които обясняват и за тези които трябва да разберат

Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
Е и какво от това?
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В темата за Елешница съм пуснал няколко линка с точни координати в Гугъл Ърт-флаш версията.Доста по-лесно ще се ориентираме по този начин.
Ние на Цонево може би ще отидем преди забраната да пробваме бялата риба и костура,дано да тръгнат до тогава.Който ходи в този период,нека споделя,пък дано да чуем добри новини.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Eто ви ощте малко инфо ,днес се срешнах с едни мои приятели ите ми споделиха че на7.2.2008 са били тично на това място за което ви говорих и са хванали 6 бели риби от0.5 до 2 кг най- голямата , но са били с лодката и рибетата са хванати на трилинг. Интересното за мен е това че ударите са били само около скалистия нос което ме навежда на мисълта че това място е доста переспективно за бяла риба и с нетърпение очаквам да се пооправи времето и аз заминавам да си пробвам късмета.А и смятам да пробвам на живо рибе от брега пък каквото стане.Интересно ми е това което чета за проблемите ви относно набавянето на жива рибка за стръв, аз тоя проблем съм го решил от доста години.Всяка година ноември месец си вадя 100-150 рибета слагам ги в 2 пластмасови бидона от по 120 литра в коити пускам по една тръбичка от компресора за въздох и хайде в мазата и така си решавам проблема, храня ги с чернодробна и дафния от време на време но от чернодробната много серат и цапат водата ,та мисълта ми е ако имате от къде да си хванете и място да ги съхранявате зашто не правите така.А колко е цената при вас на 1 рика за стръв по магазините ??????