Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

топлият на АЕЦ....
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Дунав-всичко за и по реката
А, няма ли да е замръзнал тоя канал? И то във този сибирски студivo_bsl написа:Мисля на топлия канал при АЕЦ-а. Преди месец канала беше под водата. Затова питах за нивотоShankulov написа:
Нивото е високо и водата е малко мътна... Ама ти за риба ли мислиш да ходиш ?

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Re: топлият на АЕЦ....
Да, ходил е някой - през уикендаivo_bsl написа:Колеги, някой ходил ли е скоро на канала? Какво е положението? Нивото на реката? Благодаря предварително

Поздрави!
П.П. Ако не ме домързи много мога да направя някоя проверка днес или утре след работа и ще има още по-прясно инфо

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- ще става разбирач
Е,ако замръзне топлия канал на АЕЦ,всички би трябвало да сме изпукали от студ много отдавна
!
При това ниво на Реката риболова на канала е страшно неудобен,местата са заляти и са малко на брой,абе общо взето е несгодия...Ако все пак ще ходите,наглеждайте за драстични промени в нивото в сайта на АППД.

При това ниво на Реката риболова на канала е страшно неудобен,местата са заляти и са малко на брой,абе общо взето е несгодия...Ако все пак ще ходите,наглеждайте за драстични промени в нивото в сайта на АППД.
-
- научил се да хвърля
Shankulov написа:
А, няма ли да е замръзнал тоя канал? И то във този сибирски студ
Как ще замръзне? Нали е ТОПЪЛ канал!

-
- разбира нещата
Аз си мисля, че само така му викате "топлия"ivo_bsl написа:Shankulov написа:
А, няма ли да е замръзнал тоя канал? И то във този сибирски студ
Как ще замръзне? Нали е ТОПЪЛ канал!

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- ще става разбирач
Само за сведение-водата при НИСКО ниво на Реката е толкова топла,че често съм нагазвал с ботушите,за да си стопля премръзналите крака...Е,това май беше преди,като бачкаха 3 и 4 блок на АЕЦ-а .
Информация от снощи:
Водата продължава да спада доста бързо, но за съжаление е все още твърде мътна
С мирните риби не успях да разбера каква е ситуацията, тъй като отидох малко преди свечеряване и не видях други колеги
Имаше всъщност едни на другия бряг, но не се виждаше какви ги вършат...Важното е че поне местата са вече по-достъпни и който е мераклия може да се пробва 
С хищниците ситуацията си е горе-долу същата: чат-пат по някой заблуден распер, бели риби - много трудно, щуки не съм виждал от Ноември
Поздрави!
Водата продължава да спада доста бързо, но за съжаление е все още твърде мътна

С хищниците ситуацията си е горе-долу същата: чат-пат по някой заблуден распер, бели риби - много трудно, щуки не съм виждал от Ноември

Поздрави!
-
- ще става разбирач
Благодарско Стефко,ще атакувам средата на другата седмица за мирни риби Канала,дано нивото да не се дига...
Здрасти, доктореД-р Дулитъл написа:Благодарско Стефко,ще атакувам средата на другата седмица за мирни риби Канала,дано нивото да не се дига...

В събота направихме с Гого още една проверка на ситуацията

Опитите продължават де, това е ясно

Успех, ако ходиш тези дни! Току виж сме се засекли някъде там

Поздрави!
-
- ще става разбирач
За съжаление ситуацията на Топлия канал е отчайваща...В сряда един от колегите,с който ходим заедно по риболов е упорствал 5 часа на плувка,с каквато стръв се сетиш на канала и резултат-едно морунажче...А хлапака е отраснал по Огоста и Топлия канал и го разбира риболова.Не е гонил никакъв хищник,даже не е кълвял и уклей.За сметка на това е било пълно с корморани и даже е имало и няколко пеликана..На паркинга при баржата е имало само две коли,като колегите с тях са сбрали багажа още в 10,30 сутринта.Изобщо ситуацията с водоемите тука е отвратителна-р.Скът е замръзнала цялата,Огоста над Гложенския мост в дълбокото е замръзнала ,водата се вижда само по бързеите.На Хайредин има два метра лед покрай брега и нашествие на корморани,водата е бистра и не се вижда риба,няма и риболовци...бахти и гадната зима...
Имам планове средата на март месец да го посетя , но ще следя темата защото не ми се иска да се разкарвам от Варна до там напразно , аз още края на януари щях да идвам натам но знаех какво е положението с нивото и се отказах ...
Късната есен на 2009 добър риболов имаше там в продължение на 1 седмица
От 5 години всяка зима а понякога и есента и пролетта ходя на канала и мога да кажа че тове е последното "неарендовано " място в БГ където има такова запазено рибно разнообразие и количество , може би затова спомага пропускателният режим там !
А някои има ли информация на Бутан дали е разрешен и активен ли е шарана там в тези студове ?Други интересни места около Козлодуй да кажете ????

Късната есен на 2009 добър риболов имаше там в продължение на 1 седмица
От 5 години всяка зима а понякога и есента и пролетта ходя на канала и мога да кажа че тове е последното "неарендовано " място в БГ където има такова запазено рибно разнообразие и количество , може би затова спомага пропускателният режим там !
А някои има ли информация на Бутан дали е разрешен и активен ли е шарана там в тези студове ?Други интересни места около Козлодуй да кажете ????
-
- ще става разбирач
За Бутан-източиха го доста ноември,не напълно разбира се,но не можаха да хванат шараните...иначе в момента трябва да е замръзнал.Първите опити за риболов там -в края на март!
Вчера същата трагична ситуация
Все едно се е изпарила всичката риба - и мирна и хищна... Направо се чудя тия корморани и пеликани какво търсят там (като изключим топлото).
Аз за 3 часа на спининг нямах никакво кълване... Малко преди да си тръгна излязох от капото по случайност с едно бебе малко над килограм:

Пуснах го обратно, разбира се, и се прибрах, че вятъра и снега взеха да стават доста неприятни.
Продължаваме да чакаме раздвижване
Поздрави!!

Аз за 3 часа на спининг нямах никакво кълване... Малко преди да си тръгна излязох от капото по случайност с едно бебе малко над килограм:

Пуснах го обратно, разбира се, и се прибрах, че вятъра и снега взеха да стават доста неприятни.
Продължаваме да чакаме раздвижване

Поздрави!!
-
- ще става разбирач
Стефко,тия гадинки си вземат всяка зима на дъно там,много пъти съм ловил на рибе подобни дребосъци,особено рано сутрин...Гледам,че Реката е спаднала добре,това означава,че и водата в канала става по-топла,дано да има раздвижване на рибоците.
-
- научил се да хвърля
Колеги, има ли раздвижване на рибата в канала? Гледам че новото на Дунав леко се е качило.