Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сом на тролинг

Мнение от Emo-83 »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Нямам нищо тук което да снимам.Всичко е на вилата а в компа готови снимки нямам.Иначе щях да ти пратя на лични да видиш моите фаворити.От теб какво да крея,ти сега тръгваш да се уборудваш с примамки и защо да правиш моите грешки,да купуваш и да ти стоят стотици броики без да ги ползваш.Хем и аз го знам това нещо,но продължавам да купувам защото излизат все нови и нови а знае ли човек от къде ще излезе зайчето :lol: :lol: :lol: Та така поне ще взимаш само доказали се и магазинерите ще умрат от глад или ще спрат да ги внасят вървежните :lol: :lol: :lol:
Любе,споко бате....не съм лимонада.Имам всичко необходимо....пускам някакви жмелове да ме подценяват.Нали знаеш,че съм в риболовния бизнес и без да желая сами ми казват.Тия воблери ги купих ей така да го отърва един от тях.Но никой не ми каза директно......Емо баце бъркаш някъде....трайкат си.Това ми е любимо,защото много обичам да стават случайности.
Ще съм доволен,ако ми постнеш твоите воблери....да се проверя все пак.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Един ми хареса от тези които си качил - Предатек с червената глава.Австралийските воблери са много тачени от руснаците и направо ти казвам най-отговорно че не си згрешил :idea: Моите трябва като се кача да ги отсея най-най-дашните ми и ще ти ги пратя,само незнам кога ще се качвам.Ако забравя,да ме потсетиш.Притай го твоя човеик от къде ги е купил тия дето си ги взел да си взема и аз за проба.Ако си се набутал,да не си сам в пробите :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Последно промяна от krokibg на Пет Яну 29, 2010 11:56 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Хареса ми много поста на Иво.Във него са казани неща,които споделям напълно....отдавна някой не е откровенничил.Само да добавя за температурата на водата.Термоклина в единия край на язовира понякога е с 2-3м. разлика заради вятъра.Доста от нещата важат със същата сила за кльонка.
В друг ден,като си донеса воблерите у нас ще ви постна кое смятам за удачно.Не съм хващал,защото не съм тролил.Знанията си ги имам.Ако сте честни,като Иво, Лово и Любо и аз ще споделям с вас......Даже предлагам да започнете с въпросите....ако имате такива.Със сигурност ще ми помогнат и аз да науча нещо от тук.
Любе....този Вайпър го имам и син.Те бяха общо 5бр и ги взехме всичките.Споко Орозов започва да внася Австралийски.За покупки на всякакви рибарски неща ми звънкай на мен....ще разбереш после защо. :wink:
Последно промяна от Emo-83 на Съб Яну 30, 2010 12:42 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Трябва да се разровя в старите воблери от моята галерия и да постна и аз тези от тях,които са комплексни и ловяха доста сом и бяла.А за воблерите,искам и аз не само от Вайпърите ами и от тези Протеци с червената глава и син щом има.Абе купувам всичко щом е за тестове :lol: :lol: :lol:

После,тарикатите хващали а ние тестваме :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Любе, не иронизирам никой! Много от постовете на колегите са интересни и описват конкретни случки, а аз вярвам че зад всяка случка се крие закономерност. Сега се сещам че има един метод за решаване на задачи, предимно в икономиката, но може да се използва и тук. Това е методът на мозачната атака. Принципът се основава на това, че хората могат да бъдат стимулирани за по-голямо творчество чрез събирането им в група и създаване на условие за свободна обмяна на мнения. Интересното е това, че професионалистите от дадената област се не се допускат до работната група. Последната е съставена от пълни аматьори и лаици. Оставят ги да бръщолевят простотии за не повече от 15 минути, като всичко се записва надлежно. След това вече идват профитата и преценяват дали и какво може да бъде използвано.
Практиката показва, че гениалните идей се "раждат" от главата/устата на аматьорите в първите 10 -15 минути. След това дискусията не става за нищо!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тук при нас,няма място да говорим за професионализъм.Всички сме аматьори и всички се учим още на тарикатлъци,точно благодарение на определени случки.Случките обаче,когато са единични,нямат никаква стоиност ако не се повторят,потретят и т.н.Всички успехи трябва да се затвърждават за да можеш да твърдиш после и да спориш как аджеба рибата е ударила,на какво е ударила и т.н.Винаги ще има нещо за научаване дори и от най-новите попълнения в този вид риболов но те,тепърва трябва да се учат от неща вече доказани в годините от практиката на първите в този риболов.Иначе,в дискусийте и споровете,винаги се ражда поне една истина :lol: :wink: :wink: :wink:

мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

колеги,преди седмица се запознах с риболовец,които наи отговорно ми заяви,че ловял сом на спининг целогодишно,предимно по марица,мислите ли че е истина,защото на мен човека ми изглеждаше сериозен,даже ми даде визитка за съвместен излет
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

И аз съм вадил но за толкова зими,само една риба :lol: Отдавам го на късмет или случайност.Когато се затопли времето и се задържа така няколко дни,имаше удари и колеги извадиха няколко сома.Иначе на естественна стръв си го мяткат и него и шарана на истичане през цялата зима !!!

toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

По едно време ми беше омръзнало да си повтарям постовете, както и да чета едно и също през няколко страници, ма видях опит за, макар и бегъл за нещо градивно та реших да го изкоментирам:

Код за потвърждение: Избери целия код

[quote="Иво Ломски"]Чета темата от доста време и мога да ви кажа че научих доста интересни неща. Ще се опитам да ги систематизирам:
1. Най- важно е да имаш нещо в главата;
2. Правило № 1 не е важно ако ти върви като на бесно куче тоягата;
3. Можеш да тролиш специално за сом;
4. Ако тролиш за сом и се закачи нещо друго трябва да го пуснеш;
5. За сом се троли по-бавно отколкото за бяла;
6. Сома предпочита сини воблери с бяло коремче. Синьото трябва да е електриково! Хубаво е да има и нещо червено, най-добре на точки....., според мен червенното имитира болна от "червенка" риба и затова сома я напада....
7. Между тролинга и спининга има голяма разлика, но и голяма прилика;
8. Идеалният воблер трябва да отговаря на описаното в т. 6 + това трябва да трака, трябва да отразява светлината или да излъчва такава, трябва да създава силна вибрация. Що се отнася до вибрацията не съм много сигурен дали трябва да е непременно силна или мощна, но определено трябва да има нужната честота!;
9. Лично мое мнение, е че воблерът може и да не отговаря на условията посочени в т. 8! В този случай по важно е къде и кога меткате :idea: Много важно е да се подчертае че напролет има доста дребни рибки, които са лесна плячка за всички хищници! Грешно е да търсите в този момент хищник, та дори и сом на голям воблер.... Резултатите ще са мизерни! Тук е мястото да се направи и връзка с намиращата се във водоема плячка. В някои водоеми са разпространени костурите, затова там удачни ще са воблери, които наподобяват костурите. На друго място ще са подходящи каракудите, платиките, мряната, скобара и дори шарана! Оставям на вашето въображение още какво да бъде добавено...
10. Не съм сигурен дали някой го спомена, но вятърът е много важен дори и за троленето! Нееееееееее, веднага тръгвате в грешна посока..........., тук не става въпрос за това че вълните ви мокрят лодката или вас самите, неееее! Става въпрос за това че вятърът създава течение, което носи всичко паднало на повърхността към подветрената част на водоема :idea: Какво става обаче след това...., ами дребосъкът отива в тази част също :idea: Сега ако си отговорите какво хапва сомчо ще разберете и къде да го търсите в такъв неподходящ за повечето колеги момент :idea: 

За сега ще напиша само това, а ако не ме анатемосате може и да продължа![/quote]
т.1 и 2 са ясни + требе и ходене
т.3 имам сериозни резерви, по-скоро подкрепям Любо
т.4 не я разбрах
т.5 твърдо не
т.6 сомът харесва различни играчки поради различни причини, коредолу в следната зависимост: водоем, сезон, ареал във водоема, дълбочина, бистрота на водата, метеорологични условия в момента/температура, вятър, слънце, облачност, предстояща или отминала рязка промяна на времето добрее всеки да има барометър/.
т.7 единствената прилика е в използваната стръв, разбирасе който не придиря много ще каже, че има и други общи неща, но нека си останат за него. Винаги някои казват ми то може и такава и онакава лодка, такава и онакава въдица, такъв и онакъв воблер, да така е и аз казвам, че може и с плавници и една бамбучка в газот, ма некакси нее комфортно :D пак се отплеснах.
т.8 вече го казах за т.6
т.9 тамън тръгна добре с това за кога и къде и дотам.
т.10 да, вятърът е много важен, защото влияе на местоположението на рибите, по посоката и силата на вятъра за най-посещаваните от мен язовири си правя изводи например и за дълбочината накоято да търся рибоците. Всъщност тук е малкото с което се съгласявам с теб. Разбирасе ще подчертая, че това е само мое мнение и неискам да Ви ангажирам с него. Съзрях добра възможност да изкажа мнение по няколко въпроса в стилизиран вид,па макар и мнение на лаик.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Емо, подходът ти към воблерите според мен е грешен, ако прочетеш т.6 в горният ми пост, ще ме разбереш. Аз до момента съм се убедил в качествата на един единствен цвят и това е ред хеда, всичко друго е с преходна слава и в пряка зависимост от т.6 затова дали воблера е от австралия или от щатите или от назнам си къде или пък това, че бай х.. ги утрепал едикъде си на едикакво си е преходно и НЕ трябва да те подвежда. Да не говорим и за качествата на сръбските воблерчета, които ловкат доста добре точно рибата предмет на тази тема. Имайки в кутията си приличен набор от модели с цел да покриеш до 10м дълбочина и разбирасе разнообразие в цветове и размери ти остава просто да анализираш т.6. Иначе тръгваш по наклонената права и набираш все повече скорост/воблери/ :D и винаги ще има воблер на който твой колега е фанал пък ти го нямаш. Ето Узуна и Троли правят специални поръчки от америка а ние спиме и на пролет те ще изловят рибата и за нас няма да остане, мъка мъка :D .

Далеч съм от идеята да ти давам акъл, пише го под всеки мой пост, просто изказвам мнение. Затова несе напрегай толква да се пускат снимки на воблери и др. нее това подхода, колегата Иво даде добра насока с тези няколко точки за далеч по-важни неща при тролинга, които да коментираме.

Поздрав!
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Тоше, горните постове са на човек, който е хвърлял една въдица два пъти до като се прибира от другия край на язовира. Общо 1,30 - 2 часа риболов. Резултатът, както може да се досетите е 0:0! С това мога да пе похваля в тролинга :D
Любо, а може би и някои други решиха че ги наричам лаици, но в случая аз съм лаика .........., така че може да не ми обръщате внимание!
Последно промяна от Иво Ломски на Нед Яну 31, 2010 9:06 pm, променено общо 1 път.
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Редовно пускам всякакви снимки,защото обичам форума да е цветен.Освен това няма за какво да се крия.Някой го приемат,като показност или самохвалство.В същото време не зная какво си мислят,когато пускам цъфнали дървета.Впрочем когато поствам цветя и дървета.....сигурно съм в розовия период на Салвадор Дали.Доста често призовавам да се пускат всякакви фотоси.....залези,огньове,природа,но явно само на мене ми действат.Сигурно Мага е от железо или от камък.....пускайки снимка в която откровенно показва любовта към баба си.Какво да се прави,може да има само една баба. :D :P :D :P :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Emo-83 написа:Редовно пускам всякакви снимки,защото обичам форума да е цветен.Освен това няма за какво да се крия.Някой го приемат,като показност или самохвалство.В същото време не зная какво си мислят,когато пускам цъфнали дървета.Впрочем когато поствам цветя и дървета.....сигурно съм в розовия период на Салвадор Дали.Доста често призовавам да се пускат всякакви фотоси.....залези,огньове,природа,но явно само на мене ми действат.Сигурно Мага е от железо или от камък.....пускайки снимка в която откровенно показва любовта към баба си.Какво да се прави,може да има само една баба. :D :P :D :P :D
Тоше,за разлика от други колеги,които разчитат на книгите,аз предпочитам да чета рецензиите на светила в риболова от новата история на любителския риболов,които са тествали доста повече воблери от нас,всичките събрани на едно :lol: :lol: :lol: :wink: .Руснаците са доказани специалисти,имат за разлика от нас, всякакви модели воблери,които тук можем да ги имаме само с поръчки :lol: :lol: :lol: Повярваи ми,Австралийските воблери са доказани ловци на Щука,Бяла и Сом.Това пак казвам че е мнението на руските майстори с което само се съобразявам.Иначе за Ред Хедите на всички фирми които имат такава разцветка на воблерите си,на повече то им работят в пъти повече от другите им разцветки.И като го пиша това,пак се стигна до там че цвета има значение.Знаете ли че,нападенията на хора в океана от акули е в пъти повече нападнати бели,докато черните по рядко или изобщо не ги нападат.Излиза че ако сме в океана с няколко циганина,ние си заминаваме за храна а чернилките - евентуално :lol: :lol: :lol: Бях го гледал по телевизията преди време и сега се сетих за това. :!:

Емо,за малко може да се отклоняваш но само за миг,иначе,останеш ли повече време в розовата зона,ще вземеш да минеш направо в лявата :lol: :lol: :lol: Какво ти пука че някои щял да те вземе за самохвалко,след като тои няма с какво да се похвали.На това му викам завистничество,така че,качваи си каквото искаш и да не ти пука

toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Е понякога не кълве, иска повечко търпение. :D Може баба да си има и дядо.
Аз съм в летаргия ма още малко.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

То като гледам,не остана.Аз като доиде 1 януари и отписвам направо годината :lol: :lol: :lol: Още малко и ги почваме :smt023 :smt023 :smt023

Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”