Тотална забрана за 1 год. или какво!?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Тотална забрана за 1 год. или какво!?

Мнение от fider »

Semper Fidelis написа:А БЕ ВИЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ КВО ПИШЕ - " И ЗА ЛЮБИТЕЛСКИ РИБОЛОВ " !!!???
ВИЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗА КВО ИДЕ РЕЧ ?????????????????????????????????????????
ТОВА НИКОГА НЕ Е БИЛО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НЯКОЙ СЕЩА ЛИ СЕ , ДАЛИ ПО ТОВА ВРЕМЕ Е ИМАЛО ПОДОБНО НЕЩО ?
РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА............. ???????????????
ЗАЩО Е СМЕНЕН ДИРЕКТОРА И Т.Н. !!! ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ??????????
Тежко заключване на темата !!!
:D Семпли хора ей.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Аз пък не прочетох нищо притеснително в заповедта.С изключение на бургаските колеги,никой друг не е прецакан.
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Подкрепям колегата saksi невиждам кво толкова се палите ще си ловиме и тази година като и другата вече ми излезе и новия билет
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
Стефан Георгиев
новобранец
новобранец

Мнение от Стефан Георгиев »

дано се спазва забраната мисля си че токаджийте няма кой да ги спре и тия с мрежите дето преграждат устията на реките вливащи се в Дунава по точно за Искъра и Вита.
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Ето за това трябва да бъдем по настоятелни а иначе винаги ще намерим време и място за риболов
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Олеле колеги,толкова ли не вдявате?!?Зе съжаление тук в БГ-то,не едногодишна и не половинчата,а 5-години тотална забрана трябва.Риба остан почти само по платените гьолове и тук таме нещо по-читаво по останалите места.Пример с Огняново-от както Раковчани се поозаптиха с мрежите се появи пак лина,изчезнал за доста години от този язовир.Лично аз бих предпочел 5 години да пълня джоба на този или онзи арендатор,но след изтичането на забраната да знам,че ще има риба.И разбира се промяна в закона.Барнат ли те с незаконен уред за риболов-от 6 седмици обществено полезен до годинка в килиика-според тежеста на простъпката.И жестоки глоби а по-малките нарушения(повече куки и въдици).
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

Здравейте колеги аз мисля,че решението на проблема не е в забранта а в контрола.Аз в момента живея във Испания и тук не съм видял нито мрежари,парашутисти,тройкаджйи и тем подобни.минималната глоба е от 90Е до ЗАТВОР!!!!Tук няма ИАРА а те проверява полицията :D и няма мърдане забранено е паленето на огън и палатките има определени места за къмпинг има язовири на които може да се лови целогодишно.какво пречи и в България да стане така.як контрол високи глоби и ЗАТВОР ЗА БРАКОНИЕРИТЕ.много е просто нестава само с ядене.........поздрави и наслука :D :D :D :D
Жаден съм а вода не ми се пие
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

Жал ми е за яз.Камчия ,досега като го мрежеха поне малко се криеха от истинските рибари .Тая една година ще е една сеч жива душа няма да има там ,че те ще го разсипят на цяло.
Лични мое мнение но на Жребчево като има толкова силно рибарско присъствие и много лодки е доста по трудно да се пусне мрежа(не че не съм закачал ,но на сезон 1-2),най много мрежи се хвърлят по време на забраната.
Не забрана, контрол му е майката но няма воля да бъде наложен.Това според мен са поредните мерки ей така, само за показност че са загрижени.
Не е възможно рибари които си спазват закона (та дори и взимащи по 3 кила риба ) да обезрибят язовир с големината на Камчия.
Изображение
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Жал ми е за яз.Камчия
ммммда един красив и обезрибен язовир.Джигитите ще го сцепая яко.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
spoke
новобранец
новобранец

Мнение от spoke »

Светльо-toxin34 написа:Олеле колеги,толкова ли не вдявате?!?Зе съжаление тук в БГ-то,не едногодишна и не половинчата,а 5-години тотална забрана трябва.Риба остан почти само по платените гьолове и тук таме нещо по-читаво по останалите места.Пример с Огняново-от както Раковчани се поозаптиха с мрежите се появи пак лина,изчезнал за доста години от този язовир.Лично аз бих предпочел 5 години да пълня джоба на този или онзи арендатор,но след изтичането на забраната да знам,че ще има риба.И разбира се промяна в закона.Барнат ли те с незаконен уред за риболов-от 6 седмици обществено полезен до годинка в килиика-според тежеста на простъпката.И жестоки глоби а по-малките нарушения(повече куки и въдици).
И аз съм на това мнение...
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

мрежар написа:Вьдиците в мазетата за година две добре звучи ще има работа после Амин
А за мрежите во век и веквна забрана как ти звучи ааа? :lol: :axe: :evil: ТОТАЛНА забрана за всички мрежи без значение дали са бракониери или стопански рибари.
Above us only sky
peter42
новобранец
новобранец

Мнение от peter42 »

Рекох да се включа и аз в темата,защото бях озадачен от тая информация.На 05.02.2010 ходих до ИАРА да си вадя билет и попитах служителката там за какво иде реч с тая забрана.Тя каза че още нищо не се знае със сигурност,защото предстояло да се сменя директора на ИАРА с друг.Всичко било някаква информация изтекла в медиите,но нямало още нищо конкретно.Аз рових из страниците на ИАРА-нищо.Може би все пак оттам трябва да дойде нещо,което да се разпише от мин.на земеделието?Пък и ако има нещо за ограничаване то трябва да е стопанският риболов,а не любителския.Ама все пак сме в България...
Аватар
Rud
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Rud »

никаква полза според мен още по зле даже :lol: тъкмо браконерите ще работят още повече: няма да има сигнали за мрежи като няма рибари а доста от сигналите са от рибари,също така магазините за риба ще се посещават повече като не можеш да си хванеш и сте бъдат зареждани повече от браконерите.да не мислите че някакви забрани ще ги спрат.
за да се спре браконерството и да се въстанови до някаде системата трябва да заранят продажбата на сладководна риба тотално на всякаде а черните пазари да се наказват строго :ANAL:
Като не кълве аз ще клъвна.
bobivr73
новобранец
новобранец

Мнение от bobivr73 »

Дрън дрън ярина.Тотална забрана и какво?Посетете водоемите в ''СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ''и ще видите на какво се казва обезрибяване,обезжабяване или ТОТАЛНО ИЗТРЕБВАНЕ на всичко живо в водите на ''региона''.Визирам по специално водоемите в ''Врачанска област'',отдавна забравена от всички видове институции.Най бедна,най ОБЕЗРИБЕНА.А може би бе с най много язовири в БГ-то.Всяко село имаше поне по 2 язовира, някои по 4-5,и всички пълни с риба. А сега всичко в ръцете на ''арендатори''за смешни суми.Язовири от по 150-200дк.с наем от 1500-2000лв.ГОДИШНО.Трагично нали?Има САМО 1държавен язовир Дъбника, свободен ''от кумова срама''за риболов,и съответно мрежите са повече от водата.Може би някой ще каже имате си Дунав.Моля заповядайте.Но внимавайте,може да ви удари ток да ви пуснат поне 10 вида мрежи,няколко вида отрови,дори да ви напердашат.Доста риболовци пострадаха от нагли бракониери.Но пък си изпратихме земеделски министър в правителството който по стар български обичай въобще не го БРИГА за рибите, и риболовците в ТАТКОВИНАТА.Предполагам че ситуацията е подобна и в останалата част от страната.Тоталната забрана трябва да бъде за покровителите бракониерски (разни ИАРА,горски ,водни,и какви ли не стопанства,околни среди и какви ли не други спонсорирани от държавата и самите нас БОКЛУЦИ).Спират се риболовците за годинка,и после к'во?Източване на язовирчета,под предтекс ''опасни за населението'',''хвърлям мрежи във водата а отсреща легнала кумата'',''Петър мрежи плете,по пет пъти преплита'',и т.н.т.А смея да кажа ЧЕ НИЕ,РИБОЛОВЦИТЕ, СМЕ НАЙ ДОБРИТЕ ПАЗИТЕЛИ НА ВОДОЕМИТЕ.ТЪПАТА ДЪРЖАВА неможе да разбере че кука водоем не празни.И че ние сме най добрия коректив,срещу чумата бракониерска.Нема риболовци 1 година след това нема риба 10год.Това ще е резултатът от гениалното държавническо решение.Да незабравяме и че не е зарибявано от времето на ''средния тоталитаризъм''. ''Стани стани рибар балкански, от сън дълбок се събуди,срещу изедници рибарски ти българите поведи''.Да ме прощава Добри Чинтулов,''но това е положението Минке''.Нема, риболовци,нема риба.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

айде отрязаха на Осъма старите корита :twisted: добре безащо го правят това?някой да е разбрал причината? :axe:
Изображение
Нека вали,нека вей,ич на уя да ти ней!
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”