Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Method feeder в тиня
Модератор: sapuna
Method feeder в тиня
Аз съм млад риболовец и затова питам дали е удачно да използвам метода на тинесто на платен водоем и какви аромати да сложа в захранката
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Method feeder в тиня
дай малко повече инфо....каква риба ште хвашташ например
ако е тинесто ти препорачвам ПВА или с ракета

И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
и на браконерите.........да го ЕВА
може ли и аз да питам нещо.
Езеро с дълбочина 1-2 метра,тинесто дъно покрито с 5 см гниещи водороасли.Цел каракуди,едри.На плувка се ловят успешно на стръв жито и царевица.Сложиш ли червей,слънчаците не прощават.На фидер не бутва.Монтаж с подвижна хранилка.Къде е проблема? Хранилката ли потъва,такъма ли я плаши?Иначе дядовците с пружина и качамак я ловят успешно.Някакъв по разлизен монтаж ли да ползвам?Помагайте
Езеро с дълбочина 1-2 метра,тинесто дъно покрито с 5 см гниещи водороасли.Цел каракуди,едри.На плувка се ловят успешно на стръв жито и царевица.Сложиш ли червей,слънчаците не прощават.На фидер не бутва.Монтаж с подвижна хранилка.Къде е проблема? Хранилката ли потъва,такъма ли я плаши?Иначе дядовците с пружина и качамак я ловят успешно.Някакъв по разлизен монтаж ли да ползвам?Помагайте

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
При тинесто дъно след като заметнеш и падне на дъното хранилкат изтегли 5-10 см. назад с вдигнат високо прът, целта е ако е потънала в тинята хранилката да се изведе над нея. При тинесто дъно за шаран използваи аромат на мед, не знам за каракудата дали действа никога не съм търсил целенасочено каракуда, но би трябвало да действа. Мисля, че имаше и кошнички с нещо като повдигач, като целта не е да повдига кошничката а да я направи по лека да не потъва в тинята.
щом дъното е тинесто ползвай захранка с по светъл цвят или направо качамак слагай те каракудите си го обичат. А относно монтажа колегата ти го е казалreleaser написа:може ли и аз да питам нещо.
Последно промяна от Ribko на Нед Яну 31, 2010 1:46 pm, променено общо 1 път.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
След като езерото е толкова плитко е възможно рибите да се плашат от цопкането на хранилката...releaser написа:Езеро с дълбочина 1-2 метра,тинесто дъно покрито с 5 см гниещи водороасли.Цел каракуди,едри.На плувка се ловят успешно на стръв жито и царевица.
Каква хранилка използваш? Грамаж? Форма? Обем?
Може да направиш следното.... Овлажняваш захранката много малко. В самата хранилка поставяш микс от царевица и жито, като от двете и страни правиш тапи от леко овлажнената захранка. Целта е когато хранилката удари водата да избухне и царевицата и житото да изпаднат от нея. Хубаво е самта хранилка да не с голямо утежнение или дори никакво....
Повода да не е повече от 20-30 см. След като заметнеш само изпъваш линията и чакаш. Евентуално може да ползваш и повдигач за куката. Повдигача трябва да е такъв ,че стръвта да е с почти нулева плавемост. Ако пак няма резултат, след като направиш хранително петно, вместо хранилка може да се постави малко оловце коршумче и да пробваш с него/ за да не плашиш рибите/
Успех!!!
Хранилката е стандартна - отворена ,мрежеста 20 гр. за затворен водоем.koki написа:След като езерото е толкова плитко е възможно рибите да се плашат от цопкането на хранилката...releaser написа:Езеро с дълбочина 1-2 метра,тинесто дъно покрито с 5 см гниещи водороасли.Цел каракуди,едри.На плувка се ловят успешно на стръв жито и царевица.
Каква хранилка използваш? Грамаж? Форма? Обем?
Успех!!!
Благодаря за съветите.
Значи водоема се намира до село Малчика и дьржи шаран амур и таранка.Дьлбок е около 1м.kasabov_le написа:дай малко повече инфо....каква риба ште хвашташ напримерако е тинесто ти препорачвам ПВА или с ракета