Method feeder в тиня

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
fenikce
новобранец
новобранец

Method feeder в тиня

Мнение от fenikce »

Аз съм млад риболовец и затова питам дали е удачно да използвам метода на тинесто на платен водоем и какви аромати да сложа в захранката
kasabov_le
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Method feeder в тиня

Мнение от kasabov_le »

дай малко повече инфо....каква риба ште хвашташ например :wink:ако е тинесто ти препорачвам ПВА или с ракета
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Метода не е удачен.Ползвай хранилки с долно утежнение.
Изображение
releaser
новобранец
новобранец

Мнение от releaser »

може ли и аз да питам нещо.
Езеро с дълбочина 1-2 метра,тинесто дъно покрито с 5 см гниещи водороасли.Цел каракуди,едри.На плувка се ловят успешно на стръв жито и царевица.Сложиш ли червей,слънчаците не прощават.На фидер не бутва.Монтаж с подвижна хранилка.Къде е проблема? Хранилката ли потъва,такъма ли я плаши?Иначе дядовците с пружина и качамак я ловят успешно.Някакъв по разлизен монтаж ли да ползвам?Помагайте :roll:
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

При тинесто дъно след като заметнеш и падне на дъното хранилкат изтегли 5-10 см. назад с вдигнат високо прът, целта е ако е потънала в тинята хранилката да се изведе над нея. При тинесто дъно за шаран използваи аромат на мед, не знам за каракудата дали действа никога не съм търсил целенасочено каракуда, но би трябвало да действа. Мисля, че имаше и кошнички с нещо като повдигач, като целта не е да повдига кошничката а да я направи по лека да не потъва в тинята.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

releaser написа:може ли и аз да питам нещо.
Езеро с дълбочина 1-2 метра,тинесто дъно покрито с 5 см гниещи водороасли.Цел каракуди,едри.На плувка се ловят успешно на стръв жито и царевица.Сложиш ли червей,слънчаците не прощават.На фидер не бутва.Монтаж с подвижна хранилка.Къде е проблема? Хранилката ли потъва,такъма ли я плаши?Иначе дядовците с пружина и качамак я ловят успешно.Някакъв по разлизен монтаж ли да ползвам?Помагайте :roll:
щом дъното е тинесто ползвай захранка с по светъл цвят или направо качамак слагай те каракудите си го обичат. А относно монтажа колегата ти го е казал
Последно промяна от Ribko на Нед Яну 31, 2010 1:46 pm, променено общо 1 път.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
koki

Мнение от koki »

releaser написа:Езеро с дълбочина 1-2 метра,тинесто дъно покрито с 5 см гниещи водороасли.Цел каракуди,едри.На плувка се ловят успешно на стръв жито и царевица.
След като езерото е толкова плитко е възможно рибите да се плашат от цопкането на хранилката...
Каква хранилка използваш? Грамаж? Форма? Обем?
Може да направиш следното.... Овлажняваш захранката много малко. В самата хранилка поставяш микс от царевица и жито, като от двете и страни правиш тапи от леко овлажнената захранка. Целта е когато хранилката удари водата да избухне и царевицата и житото да изпаднат от нея. Хубаво е самта хранилка да не с голямо утежнение или дори никакво....
Повода да не е повече от 20-30 см. След като заметнеш само изпъваш линията и чакаш. Евентуално може да ползваш и повдигач за куката. Повдигача трябва да е такъв ,че стръвта да е с почти нулева плавемост. Ако пак няма резултат, след като направиш хранително петно, вместо хранилка може да се постави малко оловце коршумче и да пробваш с него/ за да не плашиш рибите/
Успех!!!
releaser
новобранец
новобранец

Мнение от releaser »

koki написа:
releaser написа:Езеро с дълбочина 1-2 метра,тинесто дъно покрито с 5 см гниещи водороасли.Цел каракуди,едри.На плувка се ловят успешно на стръв жито и царевица.
След като езерото е толкова плитко е възможно рибите да се плашат от цопкането на хранилката...
Каква хранилка използваш? Грамаж? Форма? Обем?
Успех!!!
Хранилката е стандартна - отворена ,мрежеста 20 гр. за затворен водоем.
Благодаря за съветите.
fenikce
новобранец
новобранец

Мнение от fenikce »

kasabov_le написа:дай малко повече инфо....каква риба ште хвашташ например :wink:ако е тинесто ти препорачвам ПВА или с ракета
Значи водоема се намира до село Малчика и дьржи шаран амур и таранка.Дьлбок е около 1м.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”