Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

"Не" на гуменярките!
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- pachosz
- сериозен играч
Re: "Не" на гуменярките!
май че е вътре, струва ми се го товарят с некви глисарки

на тия големи чудовища едва ли отива водата чак до балоните, за кво ли са тия балони изобщо

на тия големи чудовища едва ли отива водата чак до балоните, за кво ли са тия балони изобщо

- krokibg
- учете се от него
Явно е военно испълнение
Пълнят си го с джетове като каруца

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
То па зако ли са им тея джетове....1250 коня има тва, мое им скрие шапките отвсякъде.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Любо, ами то си е баш каруца бе човек! Водна каруцаЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Явно е военно испълнение![]()
![]()
Пълнят си го с джетове като каруца
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Ти да не си пострадал нещо, хич не мога да те позная

Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
- krokibg
- учете се от него
То,де да имаше сомове,нека ме хапят,така ми се пада като ги хващам понякога

- ceno cenov
- разбира нещата
С бензин сигурно, че 1250 коня папат лакомо.pachosz написа:е тоя РИБ с кво ли го помпят![]()

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Е те това не е баш надувна лодка.
Язе лани се возих на една дето беше само 240кс. и глътна 50литра за
час возене.Зега си стои на колесара и никой не помисля да я пуща у язовиро.

час возене.Зега си стои на колесара и никой не помисля да я пуща у язовиро.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- krokibg
- учете се от него
На кумъ ми е по малка и само с един двигател.Направо я направи като луноход с всичките и сонари,ДжиПиЕси и тям подобни.С разни радари и още куп неща,които са само за море.И аз я шпориш по Ивайловград и направо нереално голяма е за язовира,направо ти вдъхва респект като мине
От доло си е риб - огромен и само балоните се нанизват на специални приводи като улеи стоят на твърдото дъно.Абе те са стабилни но пак внимаваш с балоните.Котвата е 30кг и ако я испуснеш на дъното на лодката ще го пробие

И пак няма да потъне,като твърдата.
Смея се споко. 

Хмммм, ауе хора....може да се посмеете малко, но отдавна съм се замислил за нещо и искам да питам, въпреки че това едва ли е най-удачната тема. Ако на надуваема лодка(истинска) и се пукне едния балон примерно...ко ше стане? Имам в предвид, ако има двигател и двама души...дали ще може да се спаси мотора, че и лодката. Примерно ако единия придържа като....фуста балона(мале как влизам в бисерите на 2-а), а другия пърка леко с маторят...дали ше може да се приберат при подходящи условия като тиха вода, липса на вятър и прочие?
П.П. Ужас...не вярвам, че го написах даже!
П.П. Ужас...не вярвам, че го написах даже!
- krokibg
- учете се от него
Може,стига да няма бурна вода.Имах такъв случаи но балона не беше спукан ами просто издишаше от много ситна дупка и при наличието на помпа,нямаше да се налага да излизаме на фурия.Единия държеше балона от задната страна повдигнат и въжето в средата за да не позволява водата да влиза през спадналия почти на половина борд.Иначе,ако мотора не е голям и тежък,може да се спаси,пробвано е.Съмнявам се обаче дали големия няма да направи проблем и с оглед на това на какво растояние ще трябва да се пътува.Хич не е леко да опъваш като луд борда разпънат като христос и да се опитваш и пазиш лодката да не се напълни.Иначе,ако не ти пука за двигателя и такъмите вътре,дреме ти на дядовия.Звъниш да идва някои да те прибира или молиш колега ако има лодки наоколо.Иначе сядзате на здравия борд и чакате докато някои доиде а с греблата през това време ако не сте много ошишкани,да гребете на някъде

Паниката е проблевм в такава ситуация.В никакъв случаи ако сте на далече от бряг,нетрябва да се скача от лодката и да се плува,колкото и да си мисли човек че е страшен плувец и ще излезе.Много от тези случаи,за завършвали трагично

Паниката е проблевм в такава ситуация.В никакъв случаи ако сте на далече от бряг,нетрябва да се скача от лодката и да се плува,колкото и да си мисли човек че е страшен плувец и ще излезе.Много от тези случаи,за завършвали трагично

Ба, да не съм луд на 8 км. от най-близкия бряг в морето да рипам да плувам. Просто хипотетично питам, защото и аз мисля, че ако единия се разпъне като грешник...може и да се случат нещата. Само дето...мотора е 50 кила...
- krokibg
- учете се от него
Шморхи,проблем си е да знаеш че си с един борд и то на такова растояние от брега.Ама,вие сте морси,ако вие незнаете как да се спасите,друг няма как да го знае.На ясно ссте с оцеляването,поне на теория

Аз ти казвам,че и с два спукани борда ще излезнеш на брега.Тарзан го пробва този номер.Спадна ги нарочно и кара с двигател Меркюри 5к.с.Но беше без акумулатор за сонара и другия багаж.Страх го е,а имаше желание да провери.Накрая спадна и 3-те порда,като под дъските постави стеродур за изолация.И така стоеше отгоре само на кил и мекици балони.Държеше се за въжетата на двата борда,а караше прав.Действието се развива на Жребеца при помпената станция.....посока излизане хотела.Шморхи написа:Ба, да не съм луд на 8 км. от най-близкия бряг в морето да рипам да плувам. Просто хипотетично питам, защото и аз мисля, че ако единия се разпъне като грешник...може и да се случат нещата. Само дето...мотора е 50 кила...

Шморхи,нищо не ти пречи да пробваш при топло време само си остави такъмите на брега....Ей така за успокоение.
Моето най-голямо премеждие беше на Теца.В буря сме излизали 2-ма човека от комините до бунгалата за около 30мин....обикновенно с 15к.с се излиза за 3мин.Лодката беше пълна до горе с вода,а резервоара плуваше зад нас само на щуцера.Тогава ми изчезна едното гребло.Когато видяхме,че няма да потънем(гребяхме водата,като луди с кофата)започнахме да се смеем....явно ни е избило на лудост.Все пак на големите кораби този вид лодки се наричат спасителни.Ако са твърди,като при Титаник при претоварване си чао със целия екипаж.Единствено е кофти да не я нагризе бяла акула.

Все пак да ни пази Господ от подобни случки.

п.п. Тези лодки не се пръскат,като Уфимките при спукване.Винаги остава въздух.Не е под налягане,но е достатъчен да се спасиш.Сами знаете един пояс колко въздух има в него.Само споко.
-
- научил се да хвърля
Емо, това е било като във филма - Перфектна буря. Сигурно си е било страшно!Emo-83 написа:Шморхи написа: Моето най-голямо премеждие беше на Теца.В буря сме излизали 2-ма човека от комините до бунгалата за около 30мин....обикновенно с 15к.с се излиза за 3мин.Лодката беше пълна до горе с вода,а резервоара плуваше зад нас само на щуцера.Тогава ми изчезна едното гребло.Когато видяхме,че няма да потънем(гребяхме водата,като луди с кофата)започнахме да се смеем....явно ни е избило на лудост.
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!