"Не" на гуменярките!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: "Не" на гуменярките!

Мнение от pachosz »

май че е вътре, струва ми се го товарят с некви глисарки :lol:
Изображение

на тия големи чудовища едва ли отива водата чак до балоните, за кво ли са тия балони изобщо :?: :?: :roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Явно е военно испълнение :roll: :roll: :roll: Пълнят си го с джетове като каруца :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

То па зако ли са им тея джетове....1250 коня има тва, мое им скрие шапките отвсякъде.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Николай Стефанов
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Николай Стефанов »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Явно е военно испълнение :roll: :roll: :roll: Пълнят си го с джетове като каруца :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Любо, ами то си е баш каруца бе човек! Водна каруца :shock: :wink: :D :D
Ти да не си пострадал нещо, хич не мога да те позная :shock: :wink: 'Се едно сом те е ухапал :lol: :lol: :drinkers:
Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

То,де да имаше сомове,нека ме хапят,така ми се пада като ги хващам понякога :lol: :lol: :lol:

Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

pachosz написа:е тоя РИБ с кво ли го помпят :?:
С бензин сигурно, че 1250 коня папат лакомо. :D
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Е те това не е баш надувна лодка. :finga: :axe:Язе лани се возих на една дето беше само 240кс. и глътна 50литра за
час возене.Зега си стои на колесара и никой не помисля да я пуща у язовиро.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

На кумъ ми е по малка и само с един двигател.Направо я направи като луноход с всичките и сонари,ДжиПиЕси и тям подобни.С разни радари и още куп неща,които са само за море.И аз я шпориш по Ивайловград и направо нереално голяма е за язовира,направо ти вдъхва респект като мине :lol: :lol: :lol: От доло си е риб - огромен и само балоните се нанизват на специални приводи като улеи стоят на твърдото дъно.Абе те са стабилни но пак внимаваш с балоните.Котвата е 30кг и ако я испуснеш на дъното на лодката ще го пробие :lol: :lol: :lol:

Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

И пак няма да потъне,като твърдата. :D :P :D :P :D Смея се споко. :drinkers:
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Хмммм, ауе хора....може да се посмеете малко, но отдавна съм се замислил за нещо и искам да питам, въпреки че това едва ли е най-удачната тема. Ако на надуваема лодка(истинска) и се пукне едния балон примерно...ко ше стане? Имам в предвид, ако има двигател и двама души...дали ще може да се спаси мотора, че и лодката. Примерно ако единия придържа като....фуста балона(мале как влизам в бисерите на 2-а), а другия пърка леко с маторят...дали ше може да се приберат при подходящи условия като тиха вода, липса на вятър и прочие?

П.П. Ужас...не вярвам, че го написах даже!
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Може,стига да няма бурна вода.Имах такъв случаи но балона не беше спукан ами просто издишаше от много ситна дупка и при наличието на помпа,нямаше да се налага да излизаме на фурия.Единия държеше балона от задната страна повдигнат и въжето в средата за да не позволява водата да влиза през спадналия почти на половина борд.Иначе,ако мотора не е голям и тежък,може да се спаси,пробвано е.Съмнявам се обаче дали големия няма да направи проблем и с оглед на това на какво растояние ще трябва да се пътува.Хич не е леко да опъваш като луд борда разпънат като христос и да се опитваш и пазиш лодката да не се напълни.Иначе,ако не ти пука за двигателя и такъмите вътре,дреме ти на дядовия.Звъниш да идва някои да те прибира или молиш колега ако има лодки наоколо.Иначе сядзате на здравия борд и чакате докато някои доиде а с греблата през това време ако не сте много ошишкани,да гребете на някъде :lol: :lol: :lol:

Паниката е проблевм в такава ситуация.В никакъв случаи ако сте на далече от бряг,нетрябва да се скача от лодката и да се плува,колкото и да си мисли човек че е страшен плувец и ще излезе.Много от тези случаи,за завършвали трагично :o

Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Ба, да не съм луд на 8 км. от най-близкия бряг в морето да рипам да плувам. Просто хипотетично питам, защото и аз мисля, че ако единия се разпъне като грешник...може и да се случат нещата. Само дето...мотора е 50 кила...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Шморхи,проблем си е да знаеш че си с един борд и то на такова растояние от брега.Ама,вие сте морси,ако вие незнаете как да се спасите,друг няма как да го знае.На ясно ссте с оцеляването,поне на теория :lol: :lol: :lol:

Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Шморхи написа:Ба, да не съм луд на 8 км. от най-близкия бряг в морето да рипам да плувам. Просто хипотетично питам, защото и аз мисля, че ако единия се разпъне като грешник...може и да се случат нещата. Само дето...мотора е 50 кила...
Аз ти казвам,че и с два спукани борда ще излезнеш на брега.Тарзан го пробва този номер.Спадна ги нарочно и кара с двигател Меркюри 5к.с.Но беше без акумулатор за сонара и другия багаж.Страх го е,а имаше желание да провери.Накрая спадна и 3-те порда,като под дъските постави стеродур за изолация.И така стоеше отгоре само на кил и мекици балони.Държеше се за въжетата на двата борда,а караше прав.Действието се развива на Жребеца при помпената станция.....посока излизане хотела. :wink:
Шморхи,нищо не ти пречи да пробваш при топло време само си остави такъмите на брега....Ей така за успокоение.
Моето най-голямо премеждие беше на Теца.В буря сме излизали 2-ма човека от комините до бунгалата за около 30мин....обикновенно с 15к.с се излиза за 3мин.Лодката беше пълна до горе с вода,а резервоара плуваше зад нас само на щуцера.Тогава ми изчезна едното гребло.Когато видяхме,че няма да потънем(гребяхме водата,като луди с кофата)започнахме да се смеем....явно ни е избило на лудост.Все пак на големите кораби този вид лодки се наричат спасителни.Ако са твърди,като при Титаник при претоварване си чао със целия екипаж.Единствено е кофти да не я нагризе бяла акула. :rolleyes: :shock:
Все пак да ни пази Господ от подобни случки. :wink:

п.п. Тези лодки не се пръскат,като Уфимките при спукване.Винаги остава въздух.Не е под налягане,но е достатъчен да се спасиш.Сами знаете един пояс колко въздух има в него.Само споко.
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Emo-83 написа:
Шморхи написа: Моето най-голямо премеждие беше на Теца.В буря сме излизали 2-ма човека от комините до бунгалата за около 30мин....обикновенно с 15к.с се излиза за 3мин.Лодката беше пълна до горе с вода,а резервоара плуваше зад нас само на щуцера.Тогава ми изчезна едното гребло.Когато видяхме,че няма да потънем(гребяхме водата,като луди с кофата)започнахме да се смеем....явно ни е избило на лудост.
Емо, това е било като във филма - Перфектна буря. Сигурно си е било страшно!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”