"Не" на гуменярките!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Публикувай отговор
Troli

"Не" на гуменярките!

Мнение от Troli »

Гледам,че всички кльонкаджии в Русия и Западна Европа,ловят винаги от твърда лодка,и никога от надуваема! :roll: Това естествено не е случайно!По ред причини!Само тук във България,всички ловящи на кльонк си позволяват да използват надуваема лодка за този екстремен риболов!Сигурен съм,че твърдата лодка рано или късно ще стане "задължителна" за кльонкащите!Колкото по-бързо стане прехода,по-добре! :wink: Ония не са по-тъпи от нас и е редно да приемем техния опит за наше добро! :wink: :idea:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

:lol:
Последно промяна от Emo-83 на Чет Май 10, 2007 11:23 pm, променено общо 1 път.
Troli

Мнение от Troli »

Не става въпрос,че ползващите надуваеми лодки са глупаци!Аз също ползвам предимно такава и знам за недостатъка и,че се пука рано или късно!Самото пукане не е проблем,но точно ти си примера за пукане на лодката по закона на "Мърфи"!Имал си късмет,че Канибала е на близо и не спи!Не трябва да се опираме само на късмета,защото рано или късно ще ни изневери!Помисли!Не винаги полезното е приятно или удобно!Твърдата лодка е по-подходяща-обективно,а за теб-субективно не е,защото ти създава неприятности извън водата!Теглич,колесар,наем за място!Да ама във водата преимуществата са многобройни! :wink: :idea:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Верно че повечето хора които ползуват гумени лодки са направо герои на труда.Верно е също че когато някой от техния тим се удави,всички бягат по брега и си скубят косите но никой не ги пита защо са влизали със тези капани на смърта - гуменките.95 % от бракониерите ги ползуват нон - стоп.Преди няколко дни видях на Ивайловград конфискувана бракониерска лодка,която беше пълна със десет литрови шишета от минерална вода.За никакъв преход неможе да става въпрос.Който си уважава живота и близките,ще си вземе необходимите мерки и ще си вземе лодка която ако не 100% то поне 98 % ще му гарантира че няма да кара семеиството си и приятелите му да плачат а враговете му да злобеят.Съпоставяне ЖИВОТ - РИБА,просто неможе да има и които си залага живота на карта за една риба си носи последствията.Друг е въпроса че всичко се свежда и до финанси и че не всеки може да си купихубава и стабилна лодка,но повечето колеги имат желание да влизат из язовирите както хората които имат хубави лодки.Никога на вън несъм виждал такива ковчези да се ползуват от рибари,като изключвам квалитетните Ямахи и други видове които си имат всичко необходимо да ти гарантират че ще излезнеш жив от водата.Руските са абсолютни кофчези :!: :idea: :!: :idea: :!: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Последно промяна от Emo-83 на Чет Май 10, 2007 11:22 pm, променено общо 1 път.
Troli

Мнение от Troli »

Изобщо не си прав за твойта!Сома ти е съдра лодката при изтеглянето му,и за 10минути сте се добрали до брега.Другия сценарий е да я съдере по средата на мача!А,бори се със съдрана лодка още половин-един час!Възможно ли е? :roll:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Последно промяна от Emo-83 на Чет Май 10, 2007 11:22 pm, променено общо 1 път.
Troli

Мнение от Troli »

Да,не съм пробвал!Ти ако си пробвал,значи си по-луд и предпазлив от мене!Което не е лошо,по принцип! :D :D :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Последно промяна от Emo-83 на Чет Май 10, 2007 11:21 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Телето,ти не ми даваш да си кажа мнението,така ли :?: :?: :?: Ти ако не си виждал давищи се хора,аз бях свидетел на такива с гумена лодка и също така видях и човек който се щуреше по брега като луд и чакаше приятелят му дя се появи от някъде като НЕПТУНЧО от водата след като е потънал от 45 минути :!: :!: :!: Твоето мнение си е твое и никой не ти дава препоръки.Можеш да си правиш експерименти и да се возиш във каквато лодка си искаш,то си е твой проблем,но недей да си толкова уверен във способностите ти като издръжливост че ако си в някой голям водоем и няма никой около тебе,нещата няма да са така розови колкото си приказваш.Какво ли не бих дал,да ти видя физиономията която си имал в момента в който си осъзнал че си със един балон,което не ти го пожелавам да ти се случва друг път.Дано този който е дошъл при тебе да ти помогне да прочете тези редове и да каже колко си бил уверен и спокоен когато е дошъл при теб и ти е помогнал :twisted: :lol: :twisted: :lol: :twisted: :lol: .Аз също съм се качвал в гумена лодка и нямам желание да ми се случи и на мен и на никой изобщо.Така че вози се в каквото искаш и когато искаш,но моето мнение, ако си прочел правилно какво съм написал е че РУСКИТЕ ЛОДКИ СА КОФЧЕЗИ и нито ти нито който и да е неможе да ми смени мнението.Чети хубаво какво се пише :idea: :idea: :idea:

Troli

Мнение от Troli »

Кроки,той никога не е сам а са батальон!Трябва да гръмнат поне три лодки едновременно,за да се стреснът! :D :D :D На "Малки воден",бих си оставил колата!Няма проблеми!Всички сте пукали и пак не си вадите изводи!Не мога да го разбера,още повече не сте толкова "бедни"! :D :D :D Пробата на "сухо",няма нищо общо с реалноста!Нощ,вятър,вълна,дъжд или елен е друго нещо!Жилетка имаш ли в лодката? :roll:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Последно промяна от Emo-83 на Чет Май 10, 2007 11:18 pm, променено общо 1 път.
Troli

Мнение от Troli »

Спасителни,означава временни!Иначе яхтите щяха да бъдат надуваеми,а спасителните лодки-твърди! :D :D :D Въпросът не е само в сигурноста,а и в комфорта-например! :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз онзи ден си купих нова рибарска жилетка на AWA-SHIMA,която хем е за лодка със подплънки като спасителните,хем е и със джобове и то непромокаеми за телефони и рибарски принадлежности и кутий.Чакам да се стопли и да я пробвам дали ще ме издържи със пълно бойно снаряжение.Тази зима плувах два пъти,единия без гащеризона и нямаше проблеми,но втория път се стреснах и то не на шега :idea: :idea: :idea: Ако не бях на метър от брега и понеже съм доста хладнокръвен,излезнах си само със моментната уплаха и не толкова уплаха,колкото изненадата от това че мястото беше плитко миналото лято и изобщо не помислих че пълноводието през предните дни може и е променило тотално коритото на реката.Спаси ме това че си слагам под елека колан на гащеризона и го вдигам по-нагоре и той спря нахлуването на водата вътре във гащеризона,което и ме спаси въпреки течението което беше доста силно.За разлика от някой хора,взех мерки и вече няма да ми пука,но дори и със жилетката,пак няма пълна сигурност защото това е вода а не уличната локва дето се къпят врабчетата :twisted: :lol: :idea:

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

И аз ще ти одговоря :!: Телето,първо пак те карам да погледнеш това което написах и ти повтарям че нищо не казвам за ПВЦ лодките и не споря за тяхната надежднаст,но водата си е вода и ако ти си сигурен във тези четири балона,защо не си помисли и за новите лодки ,които вече ги пълнят с доста сериозни не-потъващи материали и няма сом дето да ги обърне,спука и потопи :idea: :!: :idea: :!: :idea: Няма и тройка коята дя ги пробие,като от този списък изключвам само куката която си е сериозно оръжие за пробиване :lol: :lol: :lol: И последното което ще допълня,СПАСИТЕЛНА НЕ ОЗНАЧАВА РИБАРСКА ИЛИ ЗА КЛЬОНКАНЕ,и аз също съм попътувал тук таме,та знам че ги влачат само отзад на по-големите рибарски лодки,в случай че стане нещо с голямата моторница да се спасят а не да ходят да я дупчат с тройки и канджи.Нито се заяждам нито искам да го правя и ако пак погледнем назад ще видиш че аз си дадох мнението за РУСКИТЕ ГУМЕНЯЦИ,а ти ме искара че съм давал съвети.В крайна сметка пак стигаме до това че всеки е свободен да си прави каквото си иска със собственния живот и никой,ама никой не може даго накара да направи нещо насила,ако той сам неси го направи по собственно желание.Та молбата ми е пак да четеш бавно и внимателно какво се пише,че още дълго ще чакаме докато напредне технологията и да можем да си чуваме гласовете във форума и да се разбираме нормално кой какво е казал.

Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”