Относно Мозила !

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Ачо ♣

Относно Мозила !

Мнение от Ачо ♣ »

Излезна последната версия на Mozilla Firefox (3,6 ).Казват,че е най-добрият в момента Интернет експолер-бърз и сигурен !Ще ми бъде много интересно да прочета какво мислят знаещите и компетентни хора по въпроса ? Споделете вашия опит и виждания ! :wink:

П.П.Ако модераторите преценят,че темата не е подходяща за форума,моля да я изтрият .
BogdanSim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Относно Мозила !

Мнение от BogdanSim »

Както съобщава CNET като се позовава на сайта за поддръжка на Mozilla, браузърът Firefox консумира прекалено много процесорни ресурси. Това особено се забелязва при даунлоуд на файлове, отваряне на много табове и при обработката и показването на уеб съдържанието. В някои случаи това може да доведе до прегряване на ноутбуците.

Отбелязва се, че при отваряне на голямо количество табове във Firefox, консумацията на системни ресурси значително нараства и надминава аналогичните показатели при отваряне на същите страници в браузърите Safari и Internet Explorer. Версиите на тестваните браузъри обаче не се съобщават. Допълнително, при посещение на сайтове, наситени с мултимедийно съдържание, натоварването на процесора е в границите 30-60%, а в някои случаи нараства до 80%. При използване на браузъра Safari за същите сайтове, консумацията на процесорни ресурси е в границите 2-10%.

Според CNET, увеличаването на консумацията на системни ресурси и последващото топлоотделяне не е проблем за настолните компютри и повечето лаптопи. Нетбуците обаче имат охлаждане с по-малка производителност и при тях това може да доведе до прегряване.

За преодоляването на този проблем се препоръчва да се използват програми, позволяващи да се осъществява мониторинг на натоварването на системата, както и да се инсталира плъгинът Flashblock за Firefox, който позволява избирателно да се включва и изключва флаш по уеб страниците. :? :wink:
Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
as99
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от as99 »

По-добре избирай между Safari и Google Chrome.И аз преди година бях на Mozilla,но с версия 2.След това опитах с версия 3 и нещо,но бях силно разочарован.Имам чувството,че с всяка изминала версия става все по-лош браузър.Бил е замислен като лек и мощен без излишни претрупани неща,но ето че стана бетер Internet Explorer.За сега съм с Google Chrome и съм изключително доволен.Може да си го настройваш по собствен вкус със различни теми. https://tools.google.com/chrome/intl/bg ... index.html :wink: Не натоварва процесора и не гълта рам.В момента гълта 26 MB рам срещу 36 за IE при еднакви прозорци. :shock: :D
Последно промяна от as99 на Сря Фев 03, 2010 2:32 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Пробвайте с новия Уиндос 7 и Експлорера 8 - супер комбинация :drinkers:
sandokan
новобранец
новобранец

Мнение от sandokan »

Основното предимство на Хром-а е че за всеки нов таб се създава нов процес, за разлика от другите широкоразпространени браузъри които създават т.н нишки... Друго яче казано когато затвориш таб във Хром-а паметта ти се освобождава моментално, докато при другите браузъри се освобождава само част от заеманата памет, а остатъка се освобождава след като затвориш и самия браузър... При днешните мощни машини обаче паметта не е от основните проблеми, за това аз си карам на Файърфокса(3.5) и съм доволен. Новият не знам как се държи, но рано или късно ще мина на него.Лично на мен Хром-а не ми хареса само заради интерфейса си, но чувам че хората били доволни от него :) ...
Последно промяна от sandokan на Сря Фев 03, 2010 6:44 pm, променено общо 1 път.
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Митев написа:Пробвайте с новия Уиндос 7 и Експлорера 8 - супер комбинация :drinkers:
Аз съм с тях и съм много доволен,леки и безпроблемни.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
петър василев

Мнение от петър василев »

boki speca написа:
Митев написа:Пробвайте с новия Уиндос 7 и Експлорера 8 - супер комбинация :drinkers:
Аз съм с тях и съм много доволен,леки и безпроблемни.
Също :D :smt023
esho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от esho »

Аз съм с Google Chrome и съм много доволен. Имам и доста приятели които са на това мнение.Но честно казано не съм използвал Mozilla и не мога да правя сравнение.
vasko943
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasko943 »

Ползвам Гугъл Кром в Либия. Работи отлично, дори и при тукашните условия на изключително бавен безжичен Интернет. Вероятно у дома, в България ще е фурия. Препоръчвам него.
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Аз не съм некъв Гурел (да ме прощават колегите разбиращи от компютри) :D и няма да говоря за процеси и т.н.,но файърфокса си ми пасва идеално. Свикнал съм му и адски ме кефи интерфейса.Току що си го ъпдейтнах до 3.6 и май стана по-бърз :mrgreen:Никога не съм имал проблем с браузера работи си на 100%. Все си мисля че с Mozilla-та ми се лепят по малко боклуци отколкото с ИЕ.От друга страна съм хейтър и не харесвам нищо на майкрософт още по малко да си правя експерименти.Така ,че лисицата ме е спечелила за дълго :lol:
sandokan
новобранец
новобранец

Мнение от sandokan »

Хората от Мозила са нарекли сами своя браузър 3.6 "Най-добрият браузър в света" и според информацията която са пуснали са го подобрили. Който е ползвал мозилата знае, че при стартиране е "малко" мудна, сега това вече е поправено с(но със сигурност пак е по-бавен за стартиране от хрома),вкарали са и множество тепети(фончета, да се радват децата)(като в гугъла)...
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

добре че ви прочетох ,веднага пробвам хрома ,а го бях затрил безпробван, лаптопа ми е на "топа" и пече повече от мерКУРий!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Здравейте,имам проблем с Мозилата по-скоро с версията 3.5.Аз съм с 3.0.4 и след време си иска ъпдейт на по-горна версия и след това да свалям 3.5 та даже и ъпдейтната.Като я инсталирам всичко хубаво,но се губят сайтовете на лентата дето се пише най-накрая(има една звезда и едно тикче дето се цъка).Те се водят най-посещавани.Това ме дразни най-много иначе букмаркс се пазят.Как може да си останат тези сайтове там?
Същата ситуация става и с версията 3.6.

По темата аз съм с Мозила 3.0.4 и съм доволен,но някой казват че има проблем с сайтове на кирилица.Пробвай Хрома :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

И на двете ми машини няма друг браузър освен лисичката!
Научете се да си настройвате браузърите и няма да говорите за някакви си ла*на,а ще цъкате на:
Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

sapuna написа:И на двете ми машини няма друг браузър освен лисичката!
Научете се да си настройвате браузърите и няма да говорите за някакви си ла*на,а ще цъкате на:
Изображение
Митака е прав.Ако си е настроен си е перфектен лисунгера.Не че сам съм си го настоил но системния ми аднинистратор е мноо добър :D

пп:И аз на двете машини съм с него и от 7 г. нямам проблем

пп: Чакай че нещо са разцъках много :lol: :lol:
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”