Пясъка, неделя - 31.1.10

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Пясъка, неделя - 31.1.10

Мнение от dess0 »

Привет, колеги
позачудих се дали да пускам темата, че от към риболов нещата не са за разказване, но все пак..
Та, тръгнахме рано, рано от София и малко преди 6 бяхме на стената. Настанихме се, пробвахме разни реколти и си лафихме, докато почна да се вижда какво се случва. А то беше следното: косачи, парашутисти и секви други рибароподобни! А малкото, ловящи от брега с фидери, мачове и други позволени средства се опитвахме да проведем някакъв риболов. Риба имаше, но е толкова ошашавена от корморани и идиоти, че трудно се ловеше, поне на мястото , на което бяхме. А в лодките се пълнеха чували с маломерни шарани и едри каракуди! Не знам , но на око ми се стори, че всяка лодка извади по около 50-60 кг риба, може и повече! Просто съсипия на рибното богатство на язовира, което ме учуди колко е голямо! Колко много шаран се съсипа само! По едно време имаше около 20 лодки с по трима души средно във всяка! И така, докато не дойдоха господа инспекторите от ИАРА! Тогава за около 15тина минути, докато трая проверката на билетите (само на тези, които бяхме на сушата , естествено), косенето затихна. Двете момчета-проверяващи, не можеха, нито пък опитаха да направят каквото и да е за да се спре касапницата във водата..
И така - лодките понамаляха, започнаха да се ловят шаранчета и от брега, по-начесто, мъглата се вдигна, но....изведнъж като по команда на брега се струпаха разни местни специалисти, цигани и секви други, които започнаха да облавят с тройки от брега! Накацаха около нас като мухи.. Точно толкова нахални и вредни! Е не издържах и си събрах багажа, отдалечих се леко встрани. Същото направиха и останалите колеги, с които бяхме заедно. В крайна сметка подадохме , през 112 , сигнал за незаконен риболов и след около 30 -40 минути пристигнаха същите момчета от сутринта, но.....този път бяха придружени от двама пловдивски полицаи!
Край водата настана суматоха - закъсаха се тройки, запуска се уловената риба, заприбираха се въдици, но "ръката на закона" пипна някои, които за да косят отново ще трябва да си купят въдица и макара, защото техните бяха конфискувани! Имаше трагични гледки - мъж бяга нагоре. В едната ръка държи въдица, в другата кеп с уловена току-що риба, а под мишница стиска плик с още риба! В една от лодките се засуетиха нещо! Минута след това от същата тази лодка се изсипаха, може би два чувала с риба (дано повечето оцелее)! Единият от изгонените минавайки покрай нас ни каза: "е много сте долни бе братле. Развалихте кефа на всички....ама нищо де, то всичко се връща..". :shock: Имаше и други странни гледки, но ще спра дотук.
Всички ние шумно злорадствахме и се радвахме, че поне стотина килограма риба е спасена от гадовете, поне в този ден! Не знам какво друго трябваше да направим (аз всъщност знам де , ама то никак не е хубаво), но искам да призова всички колеги да звънят на 112 винаги , когато има повод за това! Доколкото знам повикванията през 112 се записват и затова е много по-вероятно да се отзоват от агенцията, колкото и да не им се иска!
Ето някоя снимка:
В очакване на проверката
Изображение
Ето този с жълтите ботуши ни разправяше колко долни сме били и как сме му развалили кефа:
Изображение
А ето това беше първото най-хубаво нещо през деня, заслугата за което е изцяло на Теди. Браво на момчето, беше помислил за всичко и за всички :drinkers: :
Изображение
Изображение
Ето го и първото уловено от групата шаранче:
Изображение
Тук и Теди се отчете:
Изображение
А това е рибата на Ники. Разбира се и аз имам принос към всичко това - една хубава , голяма каракуда :D :
Изображение
Като се абстрахирам от по-горното, което не е лесно, можеше да се получи един доста успешен излет. Дано по скоро се пазотопли и рибата се пръсне из язовира, че тия касапи няма да й простят. Нека , който ходи на това място и види нещо подобно , да звънне на 112 и да съобщи за тази нередност. Ако се тормозят тези гадове постоянно, поне малко ще намалеят и ще бъде спасена някоя друга риба!
Поздрави!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
sote
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Пясъка, неделя - 31.1.10

Мнение от sote »

Браво на групата само така с бракониерите :smt023 ,пак добре сте се представили
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Еваларка голяма момчета :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Браво момци.А за бракониерите само глоби с високи лихви и ако не ги плаща затвор,имам чуството,че скоро ще дойде това време.Във форума е пълно с такива измекяри даже пишат теми и постват снимки на маломерни риби в мивките,хвалят парашути и т.н.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Евала колега!!!Грозна гледка сте преживели,но пък сте направили и едно добро.Ааа,нищо не каза за фидера.Направи ли му сефтето?
Above us only sky
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Желязната група,големи сте момчета.А като идвате на Пясъка па минете през града да се видим и пием по едно......кафе.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от qcarp »

Браво колеги ! :prayer: , а за бракониерите.... :axe:
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Аватар
sladkishka1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sladkishka1 »

Там за голямо съжаление тази гледка е ежедневие.А забелязахте ли че 15-20 минути след проверката всичко се връща в първоначалния си вид? Там трябва да има денонощен патрул но няма как да стане.Ще се надяваме закона да се промени ,и всеки хванат тройкаджия или парашутист да не се разминава само с изети въдици.Защото те като знаят че това им е наказанието не отиват с най-добрите си пръчки а с такива от 20-ина лева които и с тях и без тях.НАСЛУКА (само на редовните) :lol: :lol: :lol:
Не трябва да очакваш повече от това което даваш!
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Добри сте момци. :smt023 :smt038
kvkz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kvkz »

Тия разстояния ги нямате за нищо, дори и зимата. Браво, супер сте.
От риба се връщам на риба ми се ходи.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

поздрави кьм всички :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Браво :smt023 :smt023 :smt023
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

евала на цялата група :smt038 :smt038 :smt038
Изображение
БАЙ-100-ЯН
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

sote написа:Браво на групата само така с бракониерите :smt023 ,пак добре сте се представили
:smt023
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

ЕВАЛА, желязна група - пример за всички нас! Не щадете телефон 112, пореден пример, че той работи!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”