Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

макара shimano "stradic 3000 fi"
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
макара shimano "stradic 3000 fi"
Здравейте,подариха ми едно shimano stradic 3000fi,интересува ме дали,ще бъде удачно да я ползвам за spinning(предимно за щука и бяла риба,в затворен водоем).....притеснява ме предавателното число 6:0:1,няма ли прекалено бьрзо да прибира примамките?
- Кузмич
- dreamer
Re: макара shimano "stradic 3000 fi"
прав си ще ти е малко бързичка ама на харизан кон зъбите не се гледат.
Честита да ти е и много риби с нея.
Честита да ти е и много риби с нея.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- научил се да хвърля
Мерси,жив и здрав
- krokibg
- учете се от него
То си пише всичко - Stradic 3000 FI Spinning Reel
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ние Бьлгарите обикновенно ползваме макарите си за всякькьв риболов но претполагам 4е тази ще е една от най добрите в твоята колеция , според мен се препорь4ва за ма4ов риболов,там просто макарата е уникална с пожелания все по 4есто да ти правят такива подарьци
Не всичко което има две бузи е лице...
-
- научил се да хвърля
извинявам се,може би не зададох правилно въпроса......match-овата ми прчка е оборудвана с макаре,както и вси4ки други,а имам една свободна спинингарка,та ме интересува дали някои е ползвал страдика за спининг,как се държи,не е ли прекалено бързо и т.н........просто мнение
4е сега не е най подходящото време за тестове
4е сега не е най подходящото време за тестове

- krokibg
- учете се от него
Колега,точно тази даже не съм я въртял,но самото наименование е ясно като за второкласници - Spinning Reel - Спининг макара
Има примамки за опрезелени риби,които се ловят с по-бързо провеждане и такива за които се иска бавни макари.Така че,сам си прави сметката.Много я мислиш,както казва по-горе един колега,на харизан кон,зъбите не се гледат.Хората си пишат на макарите дали са за спининг или за мачов риболов.Хубаво е някои колеги да се научат да си ползват макарите по предназначение а не да ползват спининг макари за дънен риболов.Не че нестава,просто трябва да се чете за какво е направена тази макара и че ако беше предназначена за друго,щеше да си пише 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Spinning Reel - Спининг макара ...
Ааааааааа , Любе , позволи ми да не се съглася с теб в случаят

пп - новият хамерикански Страдик да ти се струва познат кат визия

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- orion30
- разбира нещата
Какво толкова, бързооборотна била. С бавнооборотната връткаш по бързо, а с бързооборотната по бавно.
И нямаш никакъв проблем с редукции от 3.2 до 7.2.

И нямаш никакъв проблем с редукции от 3.2 до 7.2.

- krokibg
- учете се от него
Павка,Каква Америка и кви хамериканци те подгониха бре,нищо ти нямаше до сега.Искаш да кажеш че американците незнаят какво е мачова макара и че не практикуват мачовия риболов ли
Моля ти се,почини си малко.Що се отнася до макарата която си постнал,да ти кажа, макари на 90% от фирмите на пазара са като нея.И дизайна им го е правил маиче един човек.Ама да не се повтарям сто пъти,казвал съм многократно какво мислая по въпроса 

- Павел Иванов
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Искаш да кажеш че американците незнаят какво е мачова макара и че не практикуват мачовия риболов ли ...
Ами казах каквото казах

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- orion30
- разбира нещата
Прав е колегата Павел Иванов. Освен океански риболов, пъстърва и сьомга, хамериканците друга риба не признават. Шарана е нежелан плевел. Ако те видят с мачова пръчка или макара ще си помислят че си тръгнал за пеперуди. 
Плюс това наистина на всички "безинерционни" макари им викат Spinning reels.

Плюс това наистина на всички "безинерционни" макари им викат Spinning reels.

- krokibg
- учете се от него
Е,точно сега не ми се спори,аз поне съм бил и съм видял в магазините какво имат и какво нямат.Не се правете на луди и не правете хората на тъпи.Спортни риболовци има достатъчно в Америка и не приказвайте глупости.Ама,то радио ереван може човек да убеди че Шимано са най-добрата марка макари,само Павката - НЕ 

И друго,Павка,взе да делиш спининга на Ул,мул и т.н.Спининга си е спининг риболов,и за мен щом се лови със спинингова пръчка и макара,няма лек,няма тежък,единственната разлика са акцийте на пръчките и големината на рибите които се ловят.Да разбирам ли че щом ловяс искуственна примамка,и вместо със спининг ползвам болонеза,значи пак практикувам спинингов риболов щото съм с блесна накрая на линията или воблер.Аре стига сте измятали нещата

И друго,Павка,взе да делиш спининга на Ул,мул и т.н.Спининга си е спининг риболов,и за мен щом се лови със спинингова пръчка и макара,няма лек,няма тежък,единственната разлика са акцийте на пръчките и големината на рибите които се ловят.Да разбирам ли че щом ловяс искуственна примамка,и вместо със спининг ползвам болонеза,значи пак практикувам спинингов риболов щото съм с блесна накрая на линията или воблер.Аре стига сте измятали нещата

-
Аааа Любак, аз имам два спининга и пак използвам 4м. болонеза за риболов на спининг по-язовирите. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него
Илийка,ти сега не се засягаи от това че ползваш вякакъв вид такъми за всякакъв вид риболов.Не че не става,просто за по напряко,вместо да вадиш и зглобяваш въдици и да качваш макари,направо си вързваш примамката на болонезата и мяткаш за сом и бяла риба 

на Овчарица
Аз,никога не ползвам макара за мач на спининг.За спининг,слагам си спинингова макара,задължително с преден аванс.
Мачовия риболов с мачова пръчка и мачова макара с двойната дръжка.За фидер,задължително мачова макара минимум 4000.Иначе,всеки си слага каквото му падне и където му падне,стига да може да се навива.Не се съобразяват с големина,предназначение,обороти и т.н.Аз винаги се кефя,когато такъма ми е перфектен и макарата и пръчката са съвместими и балансирани.Иначе комбинацийте са всякакви.Даже видях колега на язовира да хвърля за шаран с мултипликатор
Няма да се учудя и ако видя някои да е сложил мултипликатор на мухарка.Такива елементи има 

Аз,никога не ползвам макара за мач на спининг.За спининг,слагам си спинингова макара,задължително с преден аванс.
Мачовия риболов с мачова пръчка и мачова макара с двойната дръжка.За фидер,задължително мачова макара минимум 4000.Иначе,всеки си слага каквото му падне и където му падне,стига да може да се навива.Не се съобразяват с големина,предназначение,обороти и т.н.Аз винаги се кефя,когато такъма ми е перфектен и макарата и пръчката са съвместими и балансирани.Иначе комбинацийте са всякакви.Даже видях колега на язовира да хвърля за шаран с мултипликатор