макара shimano "stradic 3000 fi"

Модератор: sapuna

lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

макара shimano "stradic 3000 fi"

Мнение от lubomirco »

Здравейте,подариха ми едно shimano stradic 3000fi,интересува ме дали,ще бъде удачно да я ползвам за spinning(предимно за щука и бяла риба,в затворен водоем).....притеснява ме предавателното число 6:0:1,няма ли прекалено бьрзо да прибира примамките?
Аватар
Кузмич
dreamer

Re: макара shimano "stradic 3000 fi"

Мнение от Кузмич »

прав си ще ти е малко бързичка ама на харизан кон зъбите не се гледат.
Честита да ти е и много риби с нея.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

Мерси,жив и здрав
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

То си пише всичко - Stradic 3000 FI Spinning Reel
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
sher059
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sher059 »

Ние Бьлгарите обикновенно ползваме макарите си за всякькьв риболов но претполагам 4е тази ще е една от най добрите в твоята колеция , според мен се препорь4ва за ма4ов риболов,там просто макарата е уникална с пожелания все по 4есто да ти правят такива подарьци
Не всичко което има две бузи е лице...
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

извинявам се,може би не зададох правилно въпроса......match-овата ми прчка е оборудвана с макаре,както и вси4ки други,а имам една свободна спинингарка,та ме интересува дали някои е ползвал страдика за спининг,как се държи,не е ли прекалено бързо и т.н........просто мнение

4е сега не е най подходящото време за тестове :o
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колега,точно тази даже не съм я въртял,но самото наименование е ясно като за второкласници - Spinning Reel - Спининг макара :lol: Има примамки за опрезелени риби,които се ловят с по-бързо провеждане и такива за които се иска бавни макари.Така че,сам си прави сметката.Много я мислиш,както казва по-горе един колега,на харизан кон,зъбите не се гледат.Хората си пишат на макарите дали са за спининг или за мачов риболов.Хубаво е някои колеги да се научат да си ползват макарите по предназначение а не да ползват спининг макари за дънен риболов.Не че нестава,просто трябва да се чете за какво е направена тази макара и че ако беше предназначена за друго,щеше да си пише ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Spinning Reel - Спининг макара ...

Ааааааааа , Любе , позволи ми да не се съглася с теб в случаят :wink: Не друго ами този вариант на Страдик е изработен основно за американският пазар . Там както ни е известно понятия като мач , фидер и пр. макара няма , такива определения има само и единствено за европейският пазар :wink: В хамериканско определенията за макари са - спининг ( разбирай всички безинерционни макари ) , кастинг ( мултита ) , фли и центерпин . Иначе специално тоя модел ( не размер ) Страдик е най-използваната са всичко макара по УС та какво и пречи да се използва за спининг във варианта който ние разбираме като такъв :roll:

пп - новият хамерикански Страдик да ти се струва познат кат визия :roll:

Изображение
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Какво толкова, бързооборотна била. С бавнооборотната връткаш по бързо, а с бързооборотната по бавно. :D
И нямаш никакъв проблем с редукции от 3.2 до 7.2. :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павка,Каква Америка и кви хамериканци те подгониха бре,нищо ти нямаше до сега.Искаш да кажеш че американците незнаят какво е мачова макара и че не практикуват мачовия риболов ли ИзображениеМоля ти се,почини си малко.Що се отнася до макарата която си постнал,да ти кажа, макари на 90% от фирмите на пазара са като нея.И дизайна им го е правил маиче един човек.Ама да не се повтарям сто пъти,казвал съм многократно какво мислая по въпроса ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Искаш да кажеш че американците незнаят какво е мачова макара и че не практикуват мачовия риболов ли ...

Ами казах каквото казах :wink: По принцип американците ( и не само те ) не практикуват мачов риболов с многоооо , ама многооооо редки изключения и то изключенията ги правят гастарбайтери разни та ... Единственото леко кривване при така наречените "спинингови" макари е подразела сърфкаст ама мач , фидер и пр. тц :wink: Най-лесното да го провериш е кат прегледаш какво се предлага за американският пазар . Мач и пр. се предлага за Европа и Африка и малко за Русия и републики :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Прав е колегата Павел Иванов. Освен океански риболов, пъстърва и сьомга, хамериканците друга риба не признават. Шарана е нежелан плевел. Ако те видят с мачова пръчка или макара ще си помислят че си тръгнал за пеперуди. :D
Плюс това наистина на всички "безинерционни" макари им викат Spinning reels. :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Е,точно сега не ми се спори,аз поне съм бил и съм видял в магазините какво имат и какво нямат.Не се правете на луди и не правете хората на тъпи.Спортни риболовци има достатъчно в Америка и не приказвайте глупости.Ама,то радио ереван може човек да убеди че Шимано са най-добрата марка макари,само Павката - НЕ ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

И друго,Павка,взе да делиш спининга на Ул,мул и т.н.Спининга си е спининг риболов,и за мен щом се лови със спинингова пръчка и макара,няма лек,няма тежък,единственната разлика са акцийте на пръчките и големината на рибите които се ловят.Да разбирам ли че щом ловяс искуственна примамка,и вместо със спининг ползвам болонеза,значи пак практикувам спинингов риболов щото съм с блесна накрая на линията или воблер.Аре стига сте измятали нещата ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

snegk

Мнение от snegk »

Аааа Любак, аз имам два спининга и пак използвам 4м. болонеза за риболов на спининг по-язовирите. :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Илийка,ти сега не се засягаи от това че ползваш вякакъв вид такъми за всякакъв вид риболов.Не че не става,просто за по напряко,вместо да вадиш и зглобяваш въдици и да качваш макари,направо си вързваш примамката на болонезата и мяткаш за сом и бяла риба ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение на ОвчарицаИзображение

Аз,никога не ползвам макара за мач на спининг.За спининг,слагам си спинингова макара,задължително с преден аванс.
Мачовия риболов с мачова пръчка и мачова макара с двойната дръжка.За фидер,задължително мачова макара минимум 4000.Иначе,всеки си слага каквото му падне и където му падне,стига да може да се навива.Не се съобразяват с големина,предназначение,обороти и т.н.Аз винаги се кефя,когато такъма ми е перфектен и макарата и пръчката са съвместими и балансирани.Иначе комбинацийте са всякакви.Даже видях колега на язовира да хвърля за шаран с мултипликатор ИзображениеИзображение Няма да се учудя и ако видя някои да е сложил мултипликатор на мухарка.Такива елементи има ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”