Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Re: Качествени чепарета

Мнение от Mi7chell »

Здравейте колеги,сега малко по темата.Днес реших да вържа малко куки с перата,които ми даде Митака(Добрия1)Едното е юрдек другото незнам какво точно е.Имам снимки.Сториха ме се малко бедни.Митак правих ги както ми каза.Вижте ги и кажете,щото не съм връзвал с пера и ме струват малко бедни,поне тея от юрдека.Тази снимка е перата като са сухи.
Изображение
На тази са така както трябва да изглеждат като се намокрят.
Изображение
На тази куките с лакирани и с перото от което съм скубал :).
Изображение
А на тази е готово чипаре.
Изображение
Някои пера съм ги оставил малко по-дълги тъй като послушах съвета на Митака да не ги режа,има само на 1-на кука рязано перо ,но не ми хареса как изглежда и другите ги оставих.
А това са снимки на чипарето с другото перо,което го забравих какво беше.Ето го перото и няколко куки.
Изображение
Ето го и в готов вид.
Изображение
Зарганолог
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Не са ли на места дълги перата?От 5-тата снимка перото съм вързвал преди без постижетия.
А сега де? :roll:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Моряка написа:Не са ли на места дълги перата?От 5-тата снимка перото съм вързвал преди без постижетия.
И на мен ми се струват дългички,но не мисля да ги намалям,и без тва куките са малки.Притеснява ме това че са бедни.До сега не съм връзвал с пера и не им разбирам много.Това са експериментални чипарета,които мисля да полззвам в случай,че има риба,но не налита на другите чипарета.
Зарганолог
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Mi7chell написа:
Моряка написа:Не са ли на места дълги перата?От 5-тата снимка перото съм вързвал преди без постижетия.
И на мен ми се струват дългички,но не мисля да ги намалям,и без тва куките са малки.Притеснява ме това че са бедни.До сега не съм връзвал с пера и не им разбирам много.Това са експериментални чипарета,които мисля да полззвам в случай,че има риба,но не налита на другите чипарета.
Аз съм имал успех с малки куки,куката е според перото(или перото е според куката)За бедноста не се притеснявай :wink: изпитах го на мой гръб,и аз ги правя бедни.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Интересна работа,аз миналия сезон ги правих много натруфени и имах много голям успех,ето за това се притеснявам.Ето и снимка на чипаре ,с което имах много голям успех.
Изображение
Зарганолог
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изображение

Mич,ама хич не се притеснявай за това чепаре.Много добре е направено,че е дълга малко перушината,да не те притеснява.
А че е бедно към перушина - пробвай,ще разбереш предимството им.
Перото дето си го показал е от токачка.
И аз като Моряка,забелязал съм,че не работи добре.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

не са бедни споко а ако искаш да стават еднакви по дължина предварително си ги нарежи с еднаква дължина за едно две чепарета и така връзвай
мога да ти кажа и друг начин нарязжаш си ги намокряш ги и вземаш една сламка отрязваш 1.5см. от нея или колкото там си прицениш пускаш ги с края на перото надолу (но намокрени и направени по 2-3косъмчета) и подрязваш стърчащото и така става ако на око не можеш да прецениш

Изображение

а за беднотата не се коси и това е бедно но е по добре така
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

КИРО написа: Перото дето си го показал е от токачка.
И аз като Моряка,забелязал съм,че не работи добре.
Че аз защо ги отглеждам тез токачки тогава да им тегля ножа,а уж ми казваха че много ставали :? :( :?
Изображение
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Като е толкова дълго перото,няма ли да има дърпане(хапане) на перото от страна на рибата,а да няма закачане на куката за устата. :roll:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

dobria1 написа: Че аз защо ги отглеждам тез токачки тогава да им тегля ножа,а уж ми казваха че много ставали :? :( :?
Защото имат чудесно месо,то и аз навремето заради пустата му и перушина ги завъдих,
но като разбрах за какво иде реч,се отказах да се занимавам с тях.
На петела перушината е в пъти по-добра.Черна със зален отенък,и лъщи добре.
Ама добре подържан петел де. :D

Относно дължината,гледам да е около 5-7мм по-дълго от куката,останалото над куката,после го махам с ножичката.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Ето нещо прясно днес съм ги купувал и е хубаво че има и нови цветове не както миналата година САМО бели,сини и розови

Изображение
Изображение
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

А аз още обикалям като хамав и не мога да си намеря калмарчета.
Не можах да намеря и мнение как се връзват тези пусти калмарчета.
Днес малко си контузих пръстите и доста се подуха,но като спаднат ще направя едно експерементално чепаре с малки гумени рибки.Щом става на калмарче защо да не стане и на рибка?
Дайте ми някакво инфо за тези калмарчета и най важното от къде да си купя.Цял Бургас пребродих и никъде не видях
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Рибарина,вързваш кука с повод.Вдяваш повода в подходяща игла.Разтваряш пипалцата и вцентъра забиваш иглата,прокарваш да излезе през средата на главата на октоподчето и махаш иглата.Стана ли добре обяснението.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Рибарю..Предполагам , че си минал през Иван на краставицата...ама там имаше доста силикини, включително и октоподчета.Имаха доста.Да са се изкупили... не ми се вярва , че не бяха много евтини
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Днес пак се разходих и при Златко ми обещаха за другата седмица да ми намерят.
Благодаря за обяснението разбрах го,ще се пробвам.
Днес с подути пръсти обаче с много мерак реших да вържа малко куки и да им нанижа малко силикон отгоре.
Ето го и резултата:
Изображение
Изображение
Снимка на тъмно:
Изображение
Мисля че добре се е получило дано само не се въртят куките че сега като се замисля тези силикони са направени точно за това.
И едно оплакване ще направя:вързах си куките и реших да фиксирам силикона с лепило,разрових се и намерих PROXIPOL.
Голяма грешка .Залепих ги аз и докато чаках да изсъхнат излязах за цигара.Като се връщам ми се прииска да си пригриза врата.Лепилото беше разяло силикона заедно с кордата и лака на масата.Трагедията пълна.Добре че до нас има два магазина че да си купя още силикон и ново лепило.
Сега чакам жената да и обясня от де тия дупки по масата.
Обобщено ЧЕТЕТЕ КАКВО ПИШЕ НА ОПАКОВКАТА!!! Те хората го написали ама кой да прочете

Между другото куката е 8 а бидема 0.15 мм.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”