Новогодишната слука на БАТМИЛЕН- сулка или меджид???

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Новогодишната слука на БАТМИЛЕН- сулка или меджид???

Мнение от batmilen »

Тия риби хванах на 2 пъти току преди Нова Година...на каналчето до Славянка...и от другата страна на Дървеното пристанище... :lol:

Кефалчетата ги взех на бял червей...обилно полят с Ултра Байт...морски вариант...а сулката на малки таранчици...на опашката вързвам парчемце червена вълна...като мартеничка...налита като за последно ... много е гладна проклетията...ако нямаш чепкана червена вълна може да туриш от ония конци за зарган...турски...ама не работят много добре... :lol:

Изображение

Изображение

иначе попченца излизат...но слабо...в Несебър има между тетраподите ...ама е хлъзгаво...и не заслужава да се окъпеш в морето зимъска...за кило или две попчета... :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Баси морските сулки аз!На воблер не излизат ли,или на клатушка 1№ ?

Аве защо във варненско няма сулка,нито карагьоз?Може и да има,ама със сигурност само в мрежите.Четох някъде,че има и още един феномен-морска пъстърва в Аспарухово,но само по една риба на седмица в мрежите,или нещо такова.Паламуд по това време излиза ли на чепаре,или блесна,ами карагьоз?Къде около Варна?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Mitaka
новобранец
новобранец

Мнение от Mitaka »

Може да не съм видял добре , ама тези морски сулки много ми приличат на миджит. Да не би да има някаква нова терминология , защото тарикатите в рибната борса на на миджитака му поставят табелка " Морска риба от рода на бялата ".
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Mitaka написа:Може да не съм видял добре , ама тези морски сулки много ми приличат на миджит..... табелка " Морска риба от рода на бялата ".
И на мен ми се струва същото ... Ама знае ли се ? :shock:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Миджита е по-дребен и муцуната му не е източена,като на сулката.Това са си чистак сулки,ама са ми много интересни. :roll:

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Видът риба "Меджид" е от сем. Трескови и няма нищо общо с белите риби ! Има общо с михалцата , галята и мерлузата . На горната снимка " В тавата " има три платерини и три сладководни , маломерни сулки ! На снимката по-долу " В чинията " аз поне, виждам два немаломерни меджида ! / Гледам гръбната перка на двете риби на долната снимка - като на меджид / Ама може и да бъркам нещо де .... :P ...ни съм ги транжирал , ни съм ги консумирал :)
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Понеже темата пак отиде в друга посока а същевремено е интересна си позволих от една да направя две.
Мисля си момчета, че някой хора малко обиждат БатМилен щото той не лови риба от вчера.И все ще да различава сулка от меджид. :wink: :lol: Възможно е снимката да е подвела някой от вас понеже е доста светла и с недобро качество.Това рядко се случва....явно БАТКО е бързал с тигана :lol: :lol: .Но ако се вгледате по внимателно ще забележите леките шарки типични за бялата риба.Камбата също е мноо прав като казва, че меджида е с доста по заоблена и тъпа муцуна.Обработих малко снимката с фотошоп и видях присъщите за сулката предхрилни капаци а и шарките се виждат по добре.Такива шарки на меджида не съм виждал или поне не съм хващал такъв който да е с такива.За да коментираме гръбната перка трябва да е добре повдигната, а и рибата нетранжирана. :lol: :lol: :lol: Сега друг е въпроса каква точно бяла риба е????Защото в този раьон има и морска бяла риба и волжка бяла риба при втората липсват типичните кучешки зъби и по хрилните капаци има люспи.Но това се надявам да сподели БАТМИЛЕН :P :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Никакви меджити няма...всичките са сулки...НОРМАЛНИ...а 3те кефала също...какви платерини и меджити ВИ се привиждат... :lol:

Вече бях писал някъде тук...че Морската сулка е отделен вид...който се въди само всолените води на Черно море...потърсете в мрежата на руски и ще намерите отговора...а че били маломерни...че в кой закон е определен размера на морската сулка...разрешен за риболов...в никой...защото не е посочена като отделен вид....кой ще каже до какви размери достига в Черно море...в солена среда... :wink:

Вече няна да отговарям на МЕСТНИТЕ ВЛЪХВИ...да четат и да си чешат езиците... :wink:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

БатМилене имат ли кучешки зъби тези сулки? И да ми кажеш свързано ли е бургаското езеро с морето?Мерси предварително!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Бургазлии,къде се намира това въпросното местенце,както БАТКО го нарече-Славянка?От северната част на залива ли е,или от южната?Каналът солен ли е,или сладък и има ли наоколо устие на река,от която се предполага,че са се домъкнали тея сулки?Аз другата седмица отивам там за сулка! :D Голям мерак имам,ей! :shock:

- Лий Улф - 1939 г.
dsa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dsa »

езерото Вая се влива в морето на дървеното пристанище.всички сте минавали по моста под който се изтича.
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

за сулките - незнам - но определено са 4ерноморски кефали - имат по големи и изпъкнали о4и - от светлината се вижда и жълтите петна , присъ щи за платерината - но о4ите не лъжат :wink:
Красимир от Балчик
dsa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dsa »

аз кефал със жълти петна не съм виждал
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

и аз
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Аз съм виждал кефал със сини петна :roll: :shock: за вас незнам :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”