Чудесна идея! Извънбордов мотор.

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
stiv1961
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Чудесна идея! Извънбордов мотор.

Мнение от stiv1961 »

КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Това добре, колега стив, но както и при дако всичко спира само до първо представяне. Интересно ще е и последващи впечатления при по нататъшна експлоатация.Доста отдавна съм гледал такива преработки при руснаците и там след като се похвалят няма повече резултати. А се интересувам, щото дали да си търся ботуш и двигател и да правя нещо бюджетно или да търся оригинален двигател за лодка на лизинг.
Аватар
stiv1961
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от stiv1961 »

Мисля,че си видял от кога ми е първия пост в темата за ,,Салют"-а.Вече два сезона нямам проблем с него.Относно бюджета-150 лв.-двигател,140 лв. за изпращял ,,Салют" и 10 лв.и каса ,,Ариана" на фрезиста.-общо-около 320 лв.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Да видял съм.Затова ми беше интересно как се държи. Двигателя 3 к.с, който съм си харесал за този ботуш е 7000 оборота, този който е сложен на ботуша от ветерока е 3000 оборота и затова се интересувах и от двата варианта как се държат при последваща експлоатация.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Здравей колега КАЯ. Отговарям веднага на въпросите. За един сезон екплоатация никакви ядове не ми е създавал мотора. И аз имах опасения относно по малкото коне на новия двигател но при работа не загрява, дори и при 35 градуса жега. Забелязах и едно предимство пред двигателите с водно охлаждана. А именно че не цапа свеща при тролене и работи при доста по добър температурен режим от което и пада разхода на гориво. Мисля че колегите ще се съгласят с това мнение. Другите впечатления от работата на моторетката съм ги поснал по горе в темата. По отношение на ботуша също нямям ядове. Братушките не са жалили матеряла :D , даже при едино влачене перкате заора в дъното и единствената поразия беше скъсания предпазен щифт, който смених веднага на полеви условия с електрод 4мм. намерен в инструмента на колата. Ти щом си решил да правиш подобен двигател можеш да ползваш и друг ботуш тъй като устройството е същото и изработката е една и съща. Ще ти трябва фланец от алуминии (моят е от текстолит 10мм.) да свържеш корпусите и муфа за куплиране на валовете като центровката е задължителна. И оше нещо. Щом си решил да използваш
GXV 50 според диаграмата минималните обороти са 3000 а при такива обороти няма да можеш да включваш хода да движиш на минимални обороти. поставям диаграмата да я сравниш с тази на моя мотор:
Изображение
Изображение
Моита препоръка е да избереш малко по голям мотор с по ниски минимални обороти. Ако имаш още въпроси питай. Успех!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Благодаря. Извода е ясен, както предполагах или ще трябва да търся по нискообопотен двигател или твойта комбинация. Имаш ли данни колко се е получило теглото на двигател и потуш заедно?
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

КАЯ написа:Благодаря. Извода е ясен, както предполагах или ще трябва да търся по нискообопотен двигател или твойта комбинация. Имаш ли данни колко се е получило теглото на двигател и потуш заедно?
С пълен резервоар точно 25кг.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

karamilev
новобранец
новобранец

Мнение от karamilev »

dako 71 мислиш ли че само оборотите не стигат? Ако е така,и има достатъчно мошност може да се промени малко предавката и да се вдигнат оборотите на винта,според теб ще има ли сила двигателчето?Силно ме интерисува,защото мисля да пробвам тази интервенция и аз,и моята лодка е 3м.
JEMiliov
новобранец
новобранец

Мнение от JEMiliov »

Колега darko 71, тръгнах по твоя път :D .Намерих един "вехт" ветерок ревизирах ботуша цялостно, за двигател ще ползвам Briggs & Stratton.Интерисувам се как си направил тази муфа за куплиране на валовете и съответно идея за центровка съосието на двата вала.
vanko_panaiotov
новобранец
новобранец

Мнение от vanko_panaiotov »

Здр. нов съм в форума ,но като чета темата направо съм изумен.Ако може колегата да постне повече инфо за центровката и фланеца.Благодаря предварително.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”