Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Нещата от живота.
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
Re: Нещата от живота.
Хаахаха, топло Булти! Почти уцели - 30% ...
Не съм Гринго, ама и той понякога пише от този акаунт ( той си е негов де... ) Иначе поне 3-ма сме писали, а още няколко влизат да четат, та Бат Гойко е нещо като събирателен образ
Ще му се обадя, че искаш стихотворение и той може да ти напише като се върне от ски довечера.
Нещата от живота...! 

Не съм Гринго, ама и той понякога пише от този акаунт ( той си е негов де... ) Иначе поне 3-ма сме писали, а още няколко влизат да четат, та Бат Гойко е нещо като събирателен образ

-
- научил се да хвърля
Булти, сега вече съм аз и ще ти разкажа една история от живота, вместо стихотворение. 
Регистрацията в този сайт я направих в началото на миналата година заради един приятел въдичар, който искаше да пуска обява за продаване на такъми - надуваема лодка и ел. двигателче. Казва се Боян и откакто изгря звездата на Бойко Борисов в тайфата го прекръстиха на Бат' Бойко. Оказа се обаче, че интересът към такъв ник е изключително голям, звучи банално и като компромис стигнахме до мутацията Бат' Гойко. Докато чаках да ми прати снимките на лодката, той взел, че си намерил мющерия и акаунта си остана неизползван.
Вече бях го забравил, когато в махалата пак на лакърдия с въдичари стана дума за наш комшия, който събирал пари чрез кампания в някакъв въдичарски сайт, за да допише книгата си. Въпросният образ се казва Николай Светлев - Доцента, а сайтът - НаРиба.com...
Сетих се, че имам регистрация там и от любопитство надникнах да видя какъв е случаят - оказа се верно, но тогава забелязах, че има раздел "Подводен риболов". Дори не съм се логвал, защото май по това време всички теми във форума бяха видими и без логване. Честно казано, темите за въдичари ми се видяха доста по-интересни от това, което беше писано до тогава в "подводен", та спорадично съм хвърлял по едно око там. И сега започва интересното:
Един ден преди 2-3 месеца, не помня точно кога беше, се бяхме събрали четирима колеги харпунджии в офиса на единия от нас. Всички са регистрирани в Спиърфиш и чат-пат пишат по нещо там, по-често четат, но познават повечето юзъри поне по име, а доста от тях и лично. Някой попита какво прави Владо Акулата, защото се знаеше, че съм близък с него. Отговорих, че не съм го виждал отдавна, вече рядко се чуваме, но напредва с харпуните, прави и продава, даже внася и продава ластици и т.н... Някой каза, че чул от някого как пишел в някакъв друг сайт статии за дървени харпуни, аз попитах кой е сайта и след малко чудене и питане по телефона се разбра, че е пак същият НаРиба.com. Имаше два лаптопа наоколо и решихме да прочетем какво е писал, но незнайно защо "Подводен риболов" не се показваше. Тогава се сетих, че имам регистрация и след няколко опита нацелих узъра и паролата, логнахме се и форумът се отвори.
Доста се позабавлявахме с лекциите на колегата, но трима от четиримата сме пушачи и излязохме да пушим навън. Като се върнахме, четвъртият колега нещо беше се възбудил и попита дали може да напише нещо, аз пък му казах да пише каквото си иска. Написа някакъв бъзик и даже се посмяхме, после зарязахме компа. После пак писал нещо, а на другия ден ми звъни мобилния телефон - непознат номер. Гласът обаче ми е познат - оказа се Акулата, или си е сменил номера, или звъни от друг апарат, но като ме почна: - "ти ли си писал в НаРиба, ама кажи ти ли си, бе ти си, няма кой друг да е..." Викам, не съм аз бре, той не вярва. Прави се на следовател: "На тебе Явор ти вика Бат Гойко, ти имаш харпун Буша, признай си!" Чудя се да се смея ли, да се ядосвам ли...! На всичкото отгоре и се похвали, че е къркан, та разговорът съвсем не иде на никъде и не мога да подхвана с някакво разумно обяснение. Както и да е - размина се без майни, ама щото съм си възпитан...
Естествено, че се обадих на колегата да му кажа как ме е насадил на пачи яйца, той пък се похвали, че бил писал още, ама админите му изтрили всички мъдрости...
Естествено, че и другите като разбраха за топурдията, и те поискаха паролата, за да могат да четат и така Бат' Гойко набра членска маса.
Малко след това стана кавгата и в Спиърфиш, където аз споменах за изявите на Владо тук, последваха нови искания от колеги за достъп, естествено, пак през този акаунт. Някои впоследствие се регистрираха, други още си влизат, че и си пописват. Аз не мога да твърдя, че го правят от мое име, защото всъщност регистрацията е на Боянчо, който пък хабер си няма от нещата тук, пък и замина за Малта...
В един момент Бат' Гойко се оказа един феномен на днешното време, една рожба на Интернет-обществото, като заживя свой живот, добивайки плът в представите на останалите потребители - видно, ползвайки непълна информация.
По-интересното е, че пишещите от негово име се опитват да му изграждат имидж на разумен и възпитан участник в дискусията, което според мен не вреди на форума. Докато се чудех как да го "убия", взе да ми става симпатичен...
Ако обаче някой се дразни, ще му дръпнем шалтера...
Единственото неудобство е, че аз вече съм разконспириран, но никой не може да бъде сигурен когато реши да се обърне към мен, как ще прозвучи. А сега и най-интересното - Бат' Гойко не е само мъж, та бъдете джентълмени!

Регистрацията в този сайт я направих в началото на миналата година заради един приятел въдичар, който искаше да пуска обява за продаване на такъми - надуваема лодка и ел. двигателче. Казва се Боян и откакто изгря звездата на Бойко Борисов в тайфата го прекръстиха на Бат' Бойко. Оказа се обаче, че интересът към такъв ник е изключително голям, звучи банално и като компромис стигнахме до мутацията Бат' Гойко. Докато чаках да ми прати снимките на лодката, той взел, че си намерил мющерия и акаунта си остана неизползван.
Вече бях го забравил, когато в махалата пак на лакърдия с въдичари стана дума за наш комшия, който събирал пари чрез кампания в някакъв въдичарски сайт, за да допише книгата си. Въпросният образ се казва Николай Светлев - Доцента, а сайтът - НаРиба.com...

Един ден преди 2-3 месеца, не помня точно кога беше, се бяхме събрали четирима колеги харпунджии в офиса на единия от нас. Всички са регистрирани в Спиърфиш и чат-пат пишат по нещо там, по-често четат, но познават повечето юзъри поне по име, а доста от тях и лично. Някой попита какво прави Владо Акулата, защото се знаеше, че съм близък с него. Отговорих, че не съм го виждал отдавна, вече рядко се чуваме, но напредва с харпуните, прави и продава, даже внася и продава ластици и т.н... Някой каза, че чул от някого как пишел в някакъв друг сайт статии за дървени харпуни, аз попитах кой е сайта и след малко чудене и питане по телефона се разбра, че е пак същият НаРиба.com. Имаше два лаптопа наоколо и решихме да прочетем какво е писал, но незнайно защо "Подводен риболов" не се показваше. Тогава се сетих, че имам регистрация и след няколко опита нацелих узъра и паролата, логнахме се и форумът се отвори.
Доста се позабавлявахме с лекциите на колегата, но трима от четиримата сме пушачи и излязохме да пушим навън. Като се върнахме, четвъртият колега нещо беше се възбудил и попита дали може да напише нещо, аз пък му казах да пише каквото си иска. Написа някакъв бъзик и даже се посмяхме, после зарязахме компа. После пак писал нещо, а на другия ден ми звъни мобилния телефон - непознат номер. Гласът обаче ми е познат - оказа се Акулата, или си е сменил номера, или звъни от друг апарат, но като ме почна: - "ти ли си писал в НаРиба, ама кажи ти ли си, бе ти си, няма кой друг да е..." Викам, не съм аз бре, той не вярва. Прави се на следовател: "На тебе Явор ти вика Бат Гойко, ти имаш харпун Буша, признай си!" Чудя се да се смея ли, да се ядосвам ли...! На всичкото отгоре и се похвали, че е къркан, та разговорът съвсем не иде на никъде и не мога да подхвана с някакво разумно обяснение. Както и да е - размина се без майни, ама щото съм си възпитан...

Естествено, че се обадих на колегата да му кажа как ме е насадил на пачи яйца, той пък се похвали, че бил писал още, ама админите му изтрили всички мъдрости...

Малко след това стана кавгата и в Спиърфиш, където аз споменах за изявите на Владо тук, последваха нови искания от колеги за достъп, естествено, пак през този акаунт. Някои впоследствие се регистрираха, други още си влизат, че и си пописват. Аз не мога да твърдя, че го правят от мое име, защото всъщност регистрацията е на Боянчо, който пък хабер си няма от нещата тук, пък и замина за Малта...

В един момент Бат' Гойко се оказа един феномен на днешното време, една рожба на Интернет-обществото, като заживя свой живот, добивайки плът в представите на останалите потребители - видно, ползвайки непълна информация.
По-интересното е, че пишещите от негово име се опитват да му изграждат имидж на разумен и възпитан участник в дискусията, което според мен не вреди на форума. Докато се чудех как да го "убия", взе да ми става симпатичен...

Единственото неудобство е, че аз вече съм разконспириран, но никой не може да бъде сигурен когато реши да се обърне към мен, как ще прозвучи. А сега и най-интересното - Бат' Гойко не е само мъж, та бъдете джентълмени!

- spook
- ще става разбирач
Баси тъча...
А сега де... 

Абе Гриша, голяма шопска комуна сте спретнали, даже има наченки на колективизъм.
Аз не мога да ти сбъркам стила на писане и изразяване, ама за всеки случай след твой коментар слагай по едно "бат Гринго", че да не се шашкаме.
Аз не мога да ти сбъркам стила на писане и изразяване, ама за всеки случай след твой коментар слагай по едно "бат Гринго", че да не се шашкаме.

Никоя риба не е по - важна от живота !
-
- научил се да хвърля
aaaa сега и аз навързвам някои мои съмнения
. Гриша по-добре си регни авторитетния ник и давай с него 

- Кузмич
- dreamer
Пичове и ... (обръщам се така защото не знам кой от вас ще чете
) в правилата пише, че един човек не може да има по няколко акаунта обаче не видях да е забранено няколко човека да имат един такъв.
Пък и щом витае добрия тон и колегиалност к'во лошо има в т' ва.
Т.е. дерзайте така ще е по-интересно.

Пък и щом витае добрия тон и колегиалност к'во лошо има в т' ва.
Т.е. дерзайте така ще е по-интересно.

Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Излагаме се, Балчев! Излагаме се!
Още от първия ти пост знаех, че си ти.
Самоче първоначално ти си помисли, че ония щуротии дето ги пишеш в "спеарфиш" и заради които се отказаха да пишат там, де що имаше останали млади и талантливи подводни риболовци, ще тръгнат и тука, но май бързо ти се изпариха илюзиите след като първите ти 4 поста отидоха в коша. К'во ли си рече:
-Тука мо'е много да не ми минат номерата, ами чакай да я карам по-кротко!
Дали си сам под тоя ник, дали сте групичка, дали (както каза в края на поста си) има и нещо в тебе дето не е съвсем мъжко, все ми е тая.
С тоя си пост ти показа, че не си се логнал тук, за да участваш конструктивно в дискусията, ами да се лигавиш.
Пропусна в горния си пост да споменеш, че няколко пъти се опитвах да се свържа с тебе от собствения си номер, за да те попитам: "Какво аджаба видя лошо от мене че да съм заслужил такова отношение?" , но ти отказваше упорито да ми вдигнеш, защото май дори по телефона нямаш смелост да разговаряш като мъж.После, когато се свързах с тебе от Вива-та, даже нямаше доблестта да си признаеш, че имаш нещо общо с това. Бил съм къркан. Да нямаш "Дрегер" на ЖСМ-а случайно?
И накрая какво постигна да те попитам? Себедоволство? Задоволяване на нарцистичния ти нагон? Чекия на душата?
Не забравяй, че пишеш ли подобни глупости, не обиждаш един келеш. Ти обиждаш един мъж със семейство и баща на две деца, които трети месец с опитвам да изхраня, без да съм получавал заплата.
Събрали се били в някакъв си офис и решили да се ебават с някого. Ами не всички можем да живеем в баровските квартали на София.Някой трябва да има и тук на село, за да прави комбайните, дето ви рантутят там.Сори.
Давай. Продължавай в същия дух. Майната му на Владо.
Аз няма да те съдя. Нека Бог да бъде твоя съдник. А той съди най-добре за грешките ни.За съжаление!
Още от първия ти пост знаех, че си ти.

-Тука мо'е много да не ми минат номерата, ами чакай да я карам по-кротко!
Дали си сам под тоя ник, дали сте групичка, дали (както каза в края на поста си) има и нещо в тебе дето не е съвсем мъжко, все ми е тая.
С тоя си пост ти показа, че не си се логнал тук, за да участваш конструктивно в дискусията, ами да се лигавиш.
Пропусна в горния си пост да споменеш, че няколко пъти се опитвах да се свържа с тебе от собствения си номер, за да те попитам: "Какво аджаба видя лошо от мене че да съм заслужил такова отношение?" , но ти отказваше упорито да ми вдигнеш, защото май дори по телефона нямаш смелост да разговаряш като мъж.После, когато се свързах с тебе от Вива-та, даже нямаше доблестта да си признаеш, че имаш нещо общо с това. Бил съм къркан. Да нямаш "Дрегер" на ЖСМ-а случайно?
И накрая какво постигна да те попитам? Себедоволство? Задоволяване на нарцистичния ти нагон? Чекия на душата?
Не забравяй, че пишеш ли подобни глупости, не обиждаш един келеш. Ти обиждаш един мъж със семейство и баща на две деца, които трети месец с опитвам да изхраня, без да съм получавал заплата.
Събрали се били в някакъв си офис и решили да се ебават с някого. Ами не всички можем да живеем в баровските квартали на София.Някой трябва да има и тук на село, за да прави комбайните, дето ви рантутят там.Сори.
Давай. Продължавай в същия дух. Майната му на Владо.
Аз няма да те съдя. Нека Бог да бъде твоя съдник. А той съди най-добре за грешките ни.За съжаление!

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
-
- научил се да хвърля
Владе, мисля, че с този си пост сам направи анализ на всичките си проблеми - комплекси и пълна обърквация в ценностите.
Направил си една голяма грешка - приел си живота във форумите за истина. Тук във форума си хвърлил сили да изградиш един друг паралелен свой свят, където самият ти си нещо различно от истината. Тук можеш да пишеш вдъхновени есета и да живееш живота на главния герой, пишещ от първо лице единствено число. Лошото е, че си загубил представа за истинските неща, които са извън форумите. Тук във форума си изказал някакви тези, някой друг не ги е приел, трети направо те е оплюл, но защо това се превръща в такава катастрофа за теб? Защото ти живееш тук и това е твоят живот, който е изместил истинския.
В истинския живот се ценят различни неща от патетичните словесни засилки. Както казва един мой приятел от силовите структури: "Не гледай колко са му големи мускулите, а колко му е голямо сърцето". Мъжеството се мери не с размера на устатата и патоса в постовете, а с куража и постъпките в живота. По този начин много хора печелят уважението на другите, а други го губят. Хората с голямо сърце и мъжко поведение печелят приятели и ги множат, а другите просто завързват познанства. Ти мен колко пъти си ме виждал да лея такава злоба и жлъч в постовете си, както ти често правиш? Дали звучи много мъжкарски, според теб? Големите мъже не обичат да говорят за себе си - ти така ли постъпваш? Само си прегледай постовете в този форум...
Тук не мисля да си меря мъжеството с теб - преживял съм повече и години, и изпитания, но не мога лесно да се сетя за приятел, който да се е отрекъл от мен - само съм ги умножил. Ти беше първият потребител в Спиърфиш, с който се запознах на живо. След това се сприятелих и с доста други, с които ставаме все по-близки с годините. Защо само с теб нещата не се получиха? Ти по-скоро помисли като си толкова голям мъжкар, каква е твоята статистика в този смисъл?
Аз живота го живея навън, на улицата, у дома, в морето, на планината, и там още никой не ме е нарекъл жена. В работата си също винаги съм бил уважаван за начина, по който се отнасям към поетите ангажименти и като следствие никога не съм бил без ангажименти. Във форумите само се забавлявам и ми е приятно, когато срещам сродни души, които са над нещата. Май не схващаш, че и тук, както и в истинския живот не всичко е така, както изглежда. И тук обаче умните хора внимателно се взират зад завесата от думи, за да видят истината зад един ник. Не е достатъчно да кажеш на другите какъв си - трябва да го покажеш, особено когато си на калъчката. Ти какво показваш? Злоба, в която сам ще се удавиш... И защо? Защото някой, който ти си решил, че съм аз, нещо ти бил написал в някакъв форум... Ами защо не започна рубриката си "Как станах най-добрия "спеаргънбилдер" в България" в другия сайт, като си такъв мъж? Или там сме се събрали само путки, а тук са мъжете? Или пък тук са "младите и талантливи подводни риболовци", пред които авторитетът ти нараства в желаните от теб размери?
.... Лошо Стойков, лошо...
Наистина се излагаме! 
Както и да е... другите ти глупости не ми се коментират - явно са писани в състояние на амок. Аз повече няма да пиша в този форум, за да не стоят децата ти гладни. За другите от "групичката" не знам... по-добре да не пишат и те!
Оставям се в ръцете на Бог, когото ти призова за съдник, а на теб дано ти помогне малко да прогледнеш!
P.S. Горното го приеми и като отговор на писанията ти в другата тема за харпуните, защото човекът, който е писал поста, е държал харпун когато ти си мечтал да те повозят на комбайна от твоята изповед по-горе. Той сигурно ще се включи...
Направил си една голяма грешка - приел си живота във форумите за истина. Тук във форума си хвърлил сили да изградиш един друг паралелен свой свят, където самият ти си нещо различно от истината. Тук можеш да пишеш вдъхновени есета и да живееш живота на главния герой, пишещ от първо лице единствено число. Лошото е, че си загубил представа за истинските неща, които са извън форумите. Тук във форума си изказал някакви тези, някой друг не ги е приел, трети направо те е оплюл, но защо това се превръща в такава катастрофа за теб? Защото ти живееш тук и това е твоят живот, който е изместил истинския.
В истинския живот се ценят различни неща от патетичните словесни засилки. Както казва един мой приятел от силовите структури: "Не гледай колко са му големи мускулите, а колко му е голямо сърцето". Мъжеството се мери не с размера на устатата и патоса в постовете, а с куража и постъпките в живота. По този начин много хора печелят уважението на другите, а други го губят. Хората с голямо сърце и мъжко поведение печелят приятели и ги множат, а другите просто завързват познанства. Ти мен колко пъти си ме виждал да лея такава злоба и жлъч в постовете си, както ти често правиш? Дали звучи много мъжкарски, според теб? Големите мъже не обичат да говорят за себе си - ти така ли постъпваш? Само си прегледай постовете в този форум...
Тук не мисля да си меря мъжеството с теб - преживял съм повече и години, и изпитания, но не мога лесно да се сетя за приятел, който да се е отрекъл от мен - само съм ги умножил. Ти беше първият потребител в Спиърфиш, с който се запознах на живо. След това се сприятелих и с доста други, с които ставаме все по-близки с годините. Защо само с теб нещата не се получиха? Ти по-скоро помисли като си толкова голям мъжкар, каква е твоята статистика в този смисъл?
Аз живота го живея навън, на улицата, у дома, в морето, на планината, и там още никой не ме е нарекъл жена. В работата си също винаги съм бил уважаван за начина, по който се отнасям към поетите ангажименти и като следствие никога не съм бил без ангажименти. Във форумите само се забавлявам и ми е приятно, когато срещам сродни души, които са над нещата. Май не схващаш, че и тук, както и в истинския живот не всичко е така, както изглежда. И тук обаче умните хора внимателно се взират зад завесата от думи, за да видят истината зад един ник. Не е достатъчно да кажеш на другите какъв си - трябва да го покажеш, особено когато си на калъчката. Ти какво показваш? Злоба, в която сам ще се удавиш... И защо? Защото някой, който ти си решил, че съм аз, нещо ти бил написал в някакъв форум... Ами защо не започна рубриката си "Как станах най-добрия "спеаргънбилдер" в България" в другия сайт, като си такъв мъж? Или там сме се събрали само путки, а тук са мъжете? Или пък тук са "младите и талантливи подводни риболовци", пред които авторитетът ти нараства в желаните от теб размери?
.... Лошо Стойков, лошо...

Както и да е... другите ти глупости не ми се коментират - явно са писани в състояние на амок. Аз повече няма да пиша в този форум, за да не стоят децата ти гладни. За другите от "групичката" не знам... по-добре да не пишат и те!

Оставям се в ръцете на Бог, когото ти призова за съдник, а на теб дано ти помогне малко да прогледнеш!
P.S. Горното го приеми и като отговор на писанията ти в другата тема за харпуните, защото човекът, който е писал поста, е държал харпун когато ти си мечтал да те повозят на комбайна от твоята изповед по-горе. Той сигурно ще се включи...

- spook
- ще става разбирач
Момчета , верно че темата е "нещата от живота" и вашите постове са точно от ежедневието , но....
Все пак мисля , че тук сме защото ни е събрало любимото ни хоби и удоволствието да го споделим със сродни души и приятели....
Наздраве и успех на всички през новия сезон
(само да спре гадния сняг..)

Все пак мисля , че тук сме защото ни е събрало любимото ни хоби и удоволствието да го споделим със сродни души и приятели....
Наздраве и успех на всички през новия сезон

Темата започна с прекрасен и вълнуващ разказ от vatus56, който ме завладя по особен начин и бе продължена подобаващо от останалите колеги във форума. Постепенно обаче тази хубава тема е на път да бъде превърната в най обикновена кавга
Вярно, неразбирателствата и проблемите м/у нас също са част от живота, но вярвам, че потребителите четящи и вземащи отношение в този раздел не биха искали да четат подобни мелодрами.
Мнения засега няма да трия, но от тук нататък продължавайте на лични!

Мнения засега няма да трия, но от тук нататък продължавайте на лични!
Доколкото познавам и двамата /Гришата и Владо/, съм сигурен, че кавгата приключи.
Съжалявам за друго, че и двамата са доказани майстори на "перото" и точно в тази тема биха могли да ни "разбият" със страхотни житейски истории, които нямаше да оставят равнодушен никой от нас.
Съжалявам за друго, че и двамата са доказани майстори на "перото" и точно в тази тема биха могли да ни "разбият" със страхотни житейски истории, които нямаше да оставят равнодушен никой от нас.

Никоя риба не е по - важна от живота !
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Бате Ванко, както винаги си прав. И все се надявам, че някой, който ги познава добре ще успее да ги накара да привнесат тук от своя колорит. Не бих казал, че раздела пострада-напротив. ТОВА са нещата от живота. Сурови,неподправени,истински.vatus56 написа:Доколкото познавам и двамата /Гришата и Владо/, съм сигурен, че кавгата приключи.
Надявам се на разбирането на Бат` Гойко /колкото по-събирателен образ е,толкова по-добре

Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Ванко, много се надявам да си както обикновено прав! Тук сме заради много наши общи интереси и е най-важното това, което ни обединява. Хобито ни не е за балерини, а за хора с характер! Така че , не е очудващо прехвърчането на искри! Не сме по калъп! Всички сме си по своему чешити! В друго време, не се така остро приемат някои чужди постъпки и мисли, както през зимата Приятели, ще чакам с нетърпение да прочета вашите нови постове, в които споделяте, мисли, събития, чувства, впечатления или намерени някъде научни изследвания, технически постижения , публикувани техники, клипове и филми за харпунджилъка! Имаме най-малко още 2-3 месеца до откриването на активният сезон. Това не е малък срок! Да е позитивен! Да не го помрачаваме с кавги. За тези години, от както съм във Форума, съм забелязъл не едно разрушено приятелство и все по време на зимното скучаене! Ей така! От дума, на дума! Сигурен съм, че не само аз ще чакам с интерес следващите ви постове!vatus56 написа:Доколкото познавам и двамата /Гришата и Владо/, съм сигурен, че кавгата приключи.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Ами, аз съм въпросния образ, та мисля, че има какво да разкажа - не за Владо Акулата или Гринго, защото първият не го познавам, а вторият явно е от моя квартал, но не мога да го идентифицирам, нито има снимка, нито си е написал истинското име, а в спора между двамата не виждам нищо градивно.Бат' Гойко написа:Булти, сега вече съм аз и ще ти разкажа една история от живота, вместо стихотворение.
Вече бях го забравил, когато в махалата пак на лакърдия с въдичари стана дума за наш комшия, който събирал пари чрез кампания в някакъв въдичарски сайт, за да допише книгата си. Въпросният образ се казва Николай Светлев - Доцента, а сайтът - НаРиба.com...Сетих се, че имам регистрация там и от любопитство надникнах да видя какъв е случаят - оказа се верно, но тогава забелязах, че има раздел "Подводен риболов". !
По причини, свързани с вестибуларния ми апарат не съм се гмуркал сериозно с харпун и ловувал от 1994 година насам, но историята за която ще разкажа е от лятото на 1975 година, а мястото е къмпинг Аркутино, по-точно - акваторията около Змийския остров. По това време къмпингът не бе затворен и цялата зона до устието на Ропотамо беше достъпна за туристи и риболовци, едва по-късно лопна мандалото, заради строежа на резиденция "Перла" Август същата година с приятеля ми Емо Дюлгеров изкарахме две седмици там на палатка, аз със самоделен ластичен харпун от дуралуминиева тръба, задънена с коркови тапи и баласт в тръбата за неутрална плаваемост, а той - с оригинален руски харпун, леля му го бе донесла от Одеса. Биехме основно змариди, барбуни, платерини и чат-пат кефал, докато един от местните, който имаше лодка не ни каза, че около Змийския остров е забелязъл да се навърта едър чернокоп. На следващия ден след съответното плуване се курдисахме от западната страна на острова, а дълбочината до дъното беше пет-шест метра. Но, уви - ни чернокоп, ни лефер, ни дявол, но много камънак, водорасли и кристална видимост. И тогава я видях - змиорка като мечта, подаваше си главата и една четвърт от тялото от дупка в подводен нос. За пръв път виждах изобщо змиорка, не вярвах, че ги има у нас, а още по-малко в Черно море. Прицелих се да стрелям и в същия миг видях гмуркач в тюленовосив костюм, насочил харпуна си към мен, а аз моя към него. Змиорката естествено бе духнала. Изскочихме като тапи нагоре и като си взехме дъх се разразиха страшни псувни. Обаче този пич псуваше на ...италиански. Добрахме се до брега на Змийския остров и почнахме да се гледаме като извънземни. Неговият харпун бе пневматика, целият изглеждаше като излязъл от списание, а аз - софийски прошляк по плувки и с руски плавници, гедерманска маска и чешки шнорхел. Момчето се казваше Луиджи, партньорът му - Франко, закараха ни до Аркутино с тяхната гумена лодка. Жената на Луиджи бе преводачка с английски и френски, така че недоразумението бе изгладено и вечерта ни поканиха с Емо Дюлгеров в техния палатков апартамент на италианска вечеря с морски дарове. Всичката отстреляна риба влезе в менюто, но венец на вкусотиите бяха едни техни спагети с миди, които ние с Емо специално надърпахме следобед - става дума за мидите, а не за спагетите

Естествено до края на съвместната ни почивка всеки ден се гмуркахме заедно, но повече за политика не стана въпрос, след като видяха с каква двуместна палатка сме дошли пеша до Аркутино.
Петнадесет години по-късно Емо емигрира в Канада, а през 97-ма жена ми и щерка ми запрашиха към братска Америка. Аз съм тук и пиша книги за нещата от живота, та дори и някои от вас ми помогнаха, за което им благодаря

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"