Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Снежни скобари
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Снежни скобари
joroNH написа:
А ,сега де ,дали така

п.п.
А ,каква е разликата между косенето и риболова на гола тройка с плувка и такъм като за щука- в движението на ръката

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- фен клуб-скобар
Доколкото съм следил постовете на колегата....рибите са ловени на река Искър.
И мисля ,че са ловени на стръв.
И мисля ,че са ловени на стръв.
зависи!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако ловиш с тройка 16-18 номер това косене ли е??????
Всичко е до културата на риболовеца колеги.

Това ,че с троиките се закачат за муцуните не означава, че не е "косене" .При този "риболов" се лови в промишлени количества! Да този риболов е позволен и това е абсурдното!! 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Тука си прав колега ,но това беше на времето,още имам бяли,зелени,червени малки тройки.Но,сега ползват като ги гледам по Струма голями тройки като за щука.Тук не визирам колегата ,може да си ги е ловил на стръв,просто стана дума за косене и тройкиplamen51 написа: Ако ловиш с тройка 16-18 номер това косене ли е?????? Всичко е до културата на риболовеца колеги.

Всичко може,но не всеки го можe.

Колеги,защо не пишете реката?Няма да ги изловиме всичките.
-
- кандидат преподавател
Не дейте да бъркате риболова на съчма с тройка, с косене. Двата метода, нямат ама абсолютно нищо общо. Какво косене е когато рибата е налапала тройката, и то на дълбоко? А и за какво косене говорим при тройка номер 16 ?qcarp написа:Това ,че с троиките се закачат за муцуните не означава, че не е "косене" .При този "риболов" се лови в промишлени количества! Да този риболов е позволен и това е абсурдното!!
Върл Shimano фен!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А защо ли се ползват тройки тогава? Лапал ги бил скобара ... Сигурно има огромна разлика между косенето и риболова на тройка ...
Всичко е до акълите ви, колеги!
Всичко е до акълите ви, колеги!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- divaka_besen
- фен клуб-скобар
Ами когато скобара гони тройките, сигурно има някаква причина, най-вероятно ги оприличава на насекомо някакво си там, което си е като на стръв!Аз лично никога не сам ловил и няма да ловя, щото не ме кефи, но все пак всеки решава сам за себе си! 

divaka_besen написа:Ами когато скобара гони тройките, сигурно има някаква причина, най-вероятно ги оприличава на насекомо някакво си там, което си е като на стръв!Аз лично никога не сам ловил и няма да ловя, щото не ме кефи, но все пак всеки решава сам за себе си!
Абе защо говорите глупости...Зимно време всеки риболов с тройка си е вид косене!Като рибата атакува мънистото и го мисли за храна защо не ловите на единична кука,при положение,че честотата на кълването е същата!?И ще отговоря вместо вас-защото КОСИТЕ!

Абе защо говорите глупости...Зимно време всеки риболов с тройка си е вид косене!Като рибата атакува мънистото и го мисли за храна защо не ловите на единична кука,при положение,че честотата на кълването е същата!?И ще отговоря вместо вас-защото КОСИТЕ!
[/quote]
Съгласен съм с тебе

Съгласен съм с тебе

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- новобранец
Край!!! Убедихте ме. Махам тройките от блесните и воблерите си. Що не сложа единички?
ALWAYS ONE FISH AHEAD
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колкото и да е странно в някои държави това е задължително!vlagru2000 написа:Край!!! Убедихте ме. Махам тройките от блесните и воблерите си. Що не сложа единички?

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=31173

- leeds
- вече хвърля и на тежко
Съгласен съм с тебеRibko написа:Абе защо говорите глупости...Зимно време всеки риболов с тройка си е вид косене!Като рибата атакува мънистото и го мисли за храна защо не ловите на единична кука,при положение,че честотата на кълването е същата!?И ще отговоря вместо вас-защото КОСИТЕ!

И се започна… Основно влакно 0.20-0-25 мм, олово 25-30 грама, тройка № 5-6. Системата работеше безотказно. С всяко хвърляне имаше закачена риба в областта на главата, гърба, гръдната перка или корема. По Коледа търмъкчиите започнаха да боравят по-фино. Монтираха се плувки, оловото отново се групираше на едно място, а отдолу се връзваше по една тройка с червен конец. В определени дни по интуиция конецът се сменяше със зелен и резултатите бяха доста добри.
Призивите на някои от състезателите като ....... и .......... да се лови на стръв останаха “глас в пустиня”. Някои от присъстващите дори се опитаха да обяснят, че това всъщност не било ТЪРМЪЧАНЕ, а т. нар. “струмско припомпване”

Парадоксалното обаче беше, че между отявлените търмъкчии имаше и "състезатели", които, без да се стесняват, си “косяха” зверски, а после продаваха рибата на пазара.
Касапницата на Марица продължава и до днес, макар че рибата, вече напълно ошашавена, се чуди къде да отиде: дали да бяга от търмъкчиите, или от кормораните.
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!