Снежни скобари

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Снежни скобари

Мнение от MITKO70 »

joroNH написа::smt023

А ,сега де ,дали така :smt023 за колегата писал поста преди теб или за този дето е пуснал темата?
п.п.
А ,каква е разликата между косенето и риболова на гола тройка с плувка и такъм като за щука- в движението на ръката :D Май имат повече общо.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Доколкото съм следил постовете на колегата....рибите са ловени на река Искър.
И мисля ,че са ловени на стръв.
plamen51
новобранец
новобранец

Мнение от plamen51 »

зависи!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако ловиш с тройка 16-18 номер това косене ли е?????? :shock: Всичко е до културата на риболовеца колеги.
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Браво, добър излет и риболов.
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
LONG LIVE ROCK AND ROLL
qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от qcarp »

Това ,че с троиките се закачат за муцуните не означава, че не е "косене" .При този "риболов" се лови в промишлени количества! Да този риболов е позволен и това е абсурдното!! :evil:
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

plamen51 написа: Ако ловиш с тройка 16-18 номер това косене ли е?????? Всичко е до културата на риболовеца колеги.
Тука си прав колега ,но това беше на времето,още имам бяли,зелени,червени малки тройки.Но,сега ползват като ги гледам по Струма голями тройки като за щука.Тук не визирам колегата ,може да си ги е ловил на стръв,просто стана дума за косене и тройки :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
stefstef
новобранец
новобранец

Мнение от stefstef »

Колеги,защо не пишете реката?Няма да ги изловиме всичките.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

qcarp написа:Това ,че с троиките се закачат за муцуните не означава, че не е "косене" .При този "риболов" се лови в промишлени количества! Да този риболов е позволен и това е абсурдното!! :evil:
Не дейте да бъркате риболова на съчма с тройка, с косене. Двата метода, нямат ама абсолютно нищо общо. Какво косене е когато рибата е налапала тройката, и то на дълбоко? А и за какво косене говорим при тройка номер 16 ?
Върл Shimano фен!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

А защо ли се ползват тройки тогава? Лапал ги бил скобара ... Сигурно има огромна разлика между косенето и риболова на тройка ...
Всичко е до акълите ви, колеги!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
divaka_besen
фен клуб-скобар

Мнение от divaka_besen »

Ами когато скобара гони тройките, сигурно има някаква причина, най-вероятно ги оприличава на насекомо някакво си там, което си е като на стръв!Аз лично никога не сам ловил и няма да ловя, щото не ме кефи, но все пак всеки решава сам за себе си! :|
Изображение
wewewe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wewewe »

divaka_besen написа:Ами когато скобара гони тройките, сигурно има някаква причина, най-вероятно ги оприличава на насекомо някакво си там, което си е като на стръв!Аз лично никога не сам ловил и няма да ловя, щото не ме кефи, но все пак всеки решава сам за себе си! :|

Абе защо говорите глупости...Зимно време всеки риболов с тройка си е вид косене!Като рибата атакува мънистото и го мисли за храна защо не ловите на единична кука,при положение,че честотата на кълването е същата!?И ще отговоря вместо вас-защото КОСИТЕ! :evil:
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Абе защо говорите глупости...Зимно време всеки риболов с тройка си е вид косене!Като рибата атакува мънистото и го мисли за храна защо не ловите на единична кука,при положение,че честотата на кълването е същата!?И ще отговоря вместо вас-защото КОСИТЕ! :evil:[/quote]
Съгласен съм с тебе :axe:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
vlagru2000
новобранец
новобранец

Мнение от vlagru2000 »

Край!!! Убедихте ме. Махам тройките от блесните и воблерите си. Що не сложа единички?
ALWAYS ONE FISH AHEAD
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

vlagru2000 написа:Край!!! Убедихте ме. Махам тройките от блесните и воблерите си. Що не сложа единички?
Колкото и да е странно в някои държави това е задължително! :wink:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=31173
Изображение
Аватар
leeds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leeds »

Ribko написа:Абе защо говорите глупости...Зимно време всеки риболов с тройка си е вид косене!Като рибата атакува мънистото и го мисли за храна защо не ловите на единична кука,при положение,че честотата на кълването е същата!?И ще отговоря вместо вас-защото КОСИТЕ! :evil:
Съгласен съм с тебе :axe:[/quote]
И се започна… Основно влакно 0.20-0-25 мм, олово 25-30 грама, тройка № 5-6. Системата работеше безотказно. С всяко хвърляне имаше закачена риба в областта на главата, гърба, гръдната перка или корема. По Коледа търмъкчиите започнаха да боравят по-фино. Монтираха се плувки, оловото отново се групираше на едно място, а отдолу се връзваше по една тройка с червен конец. В определени дни по интуиция конецът се сменяше със зелен и резултатите бяха доста добри.
Призивите на някои от състезателите като ....... и .......... да се лови на стръв останаха “глас в пустиня”. Някои от присъстващите дори се опитаха да обяснят, че това всъщност не било ТЪРМЪЧАНЕ, а т. нар. “струмско припомпване” :D :D . Дочуха се реплики, че всъщност рибата си лапала голата тройка, но закачените за корема риби бяха значително повече, което категорично опроверга думите на повечето от присъстващите.
Парадоксалното обаче беше, че между отявлените търмъкчии имаше и "състезатели", които, без да се стесняват, си “косяха” зверски, а после продаваха рибата на пазара.
Касапницата на Марица продължава и до днес, макар че рибата, вече напълно ошашавена, се чуди къде да отиде: дали да бяга от търмъкчиите, или от кормораните.
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”