Снежни скобари

Модератори: bobopeli, sapuna

simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Снежни скобари

Мнение от simo72 »

wewewe написа:
divaka_besen написа:Ами когато скобара гони тройките, сигурно има някаква причина, най-вероятно ги оприличава на насекомо някакво си там, което си е като на стръв!Аз лично никога не сам ловил и няма да ловя, щото не ме кефи, но все пак всеки решава сам за себе си! :|

Абе защо говорите глупости...Зимно време всеки риболов с тройка си е вид косене!Като рибата атакува мънистото и го мисли за храна защо не ловите на единична кука,при положение,че честотата на кълването е същата!?И ще отговоря вместо вас-защото КОСИТЕ! :evil:
Явно някои колеги не знаят за какво става въпрос. Ще поясня, пък дано бъда разбран. Много пъти съм правил експерименти при интензивно кълване, да сменя тройката с единичка, и резултата винаги е бил един и същ. Просто кълването спира. Как върна тройката и нещата си идват на мястото. Явно тройката имитира доста успешно нещо с което рибата се храни в този сезон. Ще отбележа че се лови не само скобар, ами и кефал, и морунаж, и дори червеноперка. Преди две години на р. Тополница, на златиста съчма с червена тройка 16н., хванах шаран около 2.5 кг февруари месец. Така беше нагълтал, че трйката не се зиждаше. Не знам дали колегите са ловили зимата на водорасло, но там монтажа пак изисква тройка. Водораслото се навива на тройката, докъто се скрият контрите. Друг пример е метода на помпенето. От високо място се пуска монтажа отвесно на долу до дъното, след което бавно се изтегля на горе. Атаката се индикира много силно и категорично на пръчката. Ако някой каже че става въпрос за косене, просто ще прозвучи :D . Когато се лови с тройка, се изисква максимална концентрация и опит във воденето и постройката на линията. Мога да кажа че според мен, това е един от най-маисторските методи на риболов. Аз специално го практикукам вече повече от 20години, и който ми каже че става въпрос за косене, ще се асъмня в риболовните му способности. Който ме познава лично, знае за какво става въпрос.
Върл Shimano фен!
vlagru2000
новобранец
новобранец

Мнение от vlagru2000 »

simo72 написа: Много пъти съм правил експерименти при интензивно кълване, да сменя тройката с единичка, и резултата винаги е бил един и същ. Просто кълването спира. Как върна тройката и нещата си идват на мястото. Явно тройката имитира доста успешно нещо с което рибата се храни в този сезон. Ще отбележа че се лови не само скобар, ами и кефал, и морунаж, и дори червеноперка.
Абсолютно съм съгласен с колегата !!! Моят опит сочи същото.
ALWAYS ONE FISH AHEAD
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

vlagru2000 написа:
simo72 написа: Много пъти съм правил експерименти при интензивно кълване, да сменя тройката с единичка, и резултата винаги е бил един и същ. Просто кълването спира. Как върна тройката и нещата си идват на мястото. Явно тройката имитира доста успешно нещо с което рибата се храни в този сезон. Ще отбележа че се лови не само скобар, ами и кефал, и морунаж, и дори червеноперка.
Абсолютно съм съгласен с колегата !!! Моят опит сочи същото.
За невярващите ще посоча посладната си тема в моя риболовен излет. При вглеждане в снимките се забелязва как са закачени рибите. Там ловя точно на водорасло с тройка 16 н.
Върл Shimano фен!
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Алоуууууу колегията ,вече са пуснали на пазара не 3-ки ами 6-ци които наподобяват тарантули и скобарите страхотно си падат по тях........................................що за "колеги" сте ..........нямам думи :butthead: :butthead: :butthead:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

На профила пише къде са ловени рибите
Всички риби съм ловил на стръв бял червей
Захранката е Van der Ende и 400гр + две мои добавки които винаги работят + бял червей вътре и стрелба с прашка и варено жито
Колкото до тройките Аз не го уважавам този метод тито тройка с плувка нито косене или там както се вика и да ви кажа не всеки път скобара лапа цялата тройка та да му искъртиш устата но пък и колкото и внимателно да се вглеждам видех само на един кръв ама като си бех забравил кохера
Другия път ще дам по хубави снимки тези са с мобилния
ПОЗДРАВИ на всички колеки и наслука
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
leeds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leeds »

jultopepi написа:На профила пише къде са ловени рибите
Всички риби съм ловил на стръв бял червей
Захранката е Van der Ende и 400гр + две мои добавки които винаги работят + бял червей вътре и стрелба с прашка и варено жито
Колкото до тройките Аз не го уважавам този метод тито тройка с плувка нито косене или там както се вика и да ви кажа не всеки път скобара лапа цялата тройка та да му искъртиш устата но пък и колкото и внимателно да се вглеждам видех само на един кръв ама като си бех забравил кохера
Другия път ще дам по хубави снимки тези са с мобилния
ПОЗДРАВИ на всички колеки и наслука
От качеството на снимките се правят грешни изводи..малко кръв да има и значи е косено.Сезона е на тройките е и затова може би така се реагира..
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
kininikolai
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kininikolai »

* Докладвай
* Отговори с цитат

Ново мнениеот bkd » Нед Фев 07, 2010 2:27 pm
Алоуууууу колегията ,вече са пуснали на пазара не 3-ки ами 6-ци които наподобяват тарантули и скобарите страхотно си падат по тях........................................що за "колеги" сте ..........нямам думи :butthead: :butthead: :butthead:

Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Да наистина от снимките се правят грешни изводи, така че се извинявам ако съм обидил автора с някое мое мнение :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
wewewe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wewewe »

Аз пък гарантирам на колегите,че и на еднична кука с мънисто се вади риба.Вярно има гелета,но нали това е смисъла на риболова да излъжем рибата по-честен начин,а не да сложим десеторна кука и всичко живо да е под ножа.Аз лично съм оборудвал всичките си спинингови примамки с единични куки и не съм престанал да ловя риба.И другото,което не мога да разбера как във всичики цивилизовани държави задържането на риба и риболова с куки с контра,да не говорим за тройни, се счита за много сериозно нарушение,а ние българите ги защитаваме все едно ще ни вземат хляба...Явно на някои хора им е през ... за рибата,а само гледат да пълнят търбуси и да се хвалят какви са майстори,но в един момент като и малкото останала риба във водоемите ни свърши,заради такива като тях,тогава дали няма искрено да съжаляват?! :evil: :? :evil:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Пак ще се включа/макар и да досадя на някои колеги/ :roll: Опитвам се да си обясня българският феномен :Правим си кво си знаем , а друг да му бере грижата :| Идва зима ,измъченият селски труженик се чуди кво да прави ,освен да празнува именни дни и кви ли не поводи :idea: Е ми тъпо .........що да не се разноообрази с един излет на реката която му минава през"двора"и като "цялостен" собственик да не си хване/ДЕЛНЕ/ некое рибе с .............приятели.А и те услужливи на поканата ,цел ден с червени нослета си замятат по най-спортменски начин единични куки от най-малкия номер и пусто..................... :smt009 кат не кълве ,кво да правиш :smt102 Ами тури си некоя изостанала тройчица в комплекта и тя ще ти" заработи" като жива стръв :idea:

Алоуууууууу,ТРЪНДАФОРИТЕ /е само сега да не вземете да ми се обидите/,що не поизчакате като се запролети/залети/,да почнете да ги лъжете на какавидата на МЕЙДЪН тройката................сигурно тогава трябва да ги "перете" на "тави " на АС/DC или на Лед Цепелин..........А :butthead: :butthead: :butthead:
jivko.min
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko.min »

И аз да се вклю4а- в4ера на Тунджа xванаx гърбавица за корема с едини4ка кука и стрьв бял и 4ервен! Това косене ли е :?: :drinkers:
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Колега bkd тва което съм написал за риболова е истина :oops: а тези с тройки не ме интересуват :idea: и те моля да не правиш такива съчинения за селяните и за метъл състави щото не е колегиално пък ако искаш ела и се убеди сам как стават тия работи със стръвта май и софиянците станаха фенове на р,Искър днес имаше 8 софийски коли ако искаш ела сега ако искаш ела и напролет щото и тогава правим хубави излети
фен клуб скобар
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Колега Иманяра,ако обичате бихте ли препрочели това което съм писъл :wink: :D
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Колега БОБИ я ми го преведи щото аз така го разбрах както и реагирам
фен клуб скобар
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Най ми е труден превода от български........... :smt031
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”