Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

мач или болонезе???
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: мач или болонезе???
Зависи от реката!От две седмици съм с ТОВА боло и ми е предостатъчно-лек карбон,много и отдалечени водачи,малко над 250гр тегло,тънка бланка- ... обаче по малките рекички!Помъчих се да изтичам по Янтра и усетих неудобството на късата пръчка/боло-близалката я гледам,ама в кутията си/!При стояща водя обаче си е превъзходно усещането!slayder написа:Според мен качествено боло на 5 м. покрива най-много показатели за риболов на река и затворен водоем
За затворен водоем нямаш нужда от крайно големи дължини и малко тегло,та можеш спокойно да се ориентираш към някой телемач в диапазона 4,20-4,50!Имам Maver Black Magic 4,50 от който също не се отказвам.Малко е по тежък и влиза в употреба при шаранетата по рибарниците!
колега първо не се сдържах да пиша в тая тема/макар че вече си направил своя избор/ по две причини
1и аз съм от Луковит та горе долу ги знам водоемите около теб
2и пред мен имаше подобна дилема
а ето и съвета ми макар и късно
просто замени думите от поста на sapuna "Янтра-Искър" и "затворен водоем-Тополовец, Дъбник,Телиш, Синдиката" и ще получиш и моя съвет
а и едни въпрос Има ли още риба на Синдиката или продължават мрежарските истории?
1и аз съм от Луковит та горе долу ги знам водоемите около теб
2и пред мен имаше подобна дилема
а ето и съвета ми макар и късно
просто замени думите от поста на sapuna "Янтра-Искър" и "затворен водоем-Тополовец, Дъбник,Телиш, Синдиката" и ще получиш и моя съвет
а и едни въпрос Има ли още риба на Синдиката или продължават мрежарските истории?
скобара е риба проклета

- divaka_besen
- фен клуб-скобар
късно видях поста то колега, ми има риба, скоро не сам чувал да е имало мрежари, но все още е наплашена и не иска да яде, иначе на тополовец има щуки, излизаха добри преди месец, око 3кг,
както и на Синдиката, там има една висока скала ако се сещаш, та от там ги гледаш как си плуват, и само от там се ловят
както и на Синдиката, там има една висока скала ако се сещаш, та от там ги гледаш как си плуват, и само от там се ловят

- demi
- вече хвърля и на тежко
според мен си трябват и двете на болото не можеш да хвърлиш ваглер или на мача плувка 2гр в течение и да я возиш, хубаво е да имаш различни такъми та хем да ловиш със всичко, хем да ти е готино като си видиш цялята артилерия
кълве ли...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
demi написа:според мен си трябват и двете на болото не можеш да хвърлиш ваглер или на мача плувка 2гр в течение и да я возиш, хубаво е да имаш различни такъми та хем да ловиш със всичко, хем да ти е готино като си видиш цялята артилерия

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- divaka_besen
- фен клуб-скобар
ами и аз предпочитам да имам всичко, но... може би някой ден и това ще стане, сега за сега е да закрепя положението 

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Сигурен ли си?demi написа:според мен си трябват и двете на болото не можеш да хвърлиш ваглер или на мача плувка 2гр в течение и да я возиш,

Бързай бавно.
Ако разреши колегата да използвам темата му
Имам мач на 3.90 5-15 гр.Искам да ви питам
удачно ли е да се лови на него с плувки които не са
ваглери по река?ако може то техниките на риболов с
болонезе по река приложими ли са?Става въпрос
за Арда например Извинете ме ако въпросите ми са
тъпи

Имам мач на 3.90 5-15 гр.Искам да ви питам
удачно ли е да се лови на него с плувки които не са
ваглери по река?ако може то техниките на риболов с
болонезе по река приложими ли са?Става въпрос
за Арда например Извинете ме ако въпросите ми са
тъпи

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Никакъв проблем няма да ловиш със нормални плувки,аз ловя така...и то доста ефективно.
...много рядко ваглер.

мерси колега за отговора Разбира се може би
по удачно е с по дълъг мач 4.50 например
0-20 гр. но тези мачове май са доста скъпи
shimano имат такива
тук в смолян
в магазин има Grinta 01 4.50 8-20 ако няккой
има такъв нека сподели впечатлиния от него
е Ще е компромис за плувки с по малък грамаж
но ......
по удачно е с по дълъг мач 4.50 например
0-20 гр. но тези мачове май са доста скъпи
shimano имат такива

в магазин има Grinta 01 4.50 8-20 ако няккой
има такъв нека сподели впечатлиния от него
е Ще е компромис за плувки с по малък грамаж
но ......

- ivelin_1976
- разбира нещата
Имам такъв колега, мога да изкажа само суперлативи за този мач. Ако си вземеш такъв няма да сгрешиш, еднакво удобен е както за река, така и за затворени водоеми. Серията Grinta 01 на тубертини вече е изчерпана в склада на вносителя и се намират бройки само в търговската мрежа.geti4 написа: Grinta 01 4.50 8-20
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- вече хвърля и на тежко
не се чуди аз имам две болонези които ползвам редовно и един мач които спрех да ползвам след като си купих двете болонези.но ако имаш възможност си купи качествена болонеза.аз така направих и не съжалявам.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
при тия минусови температури за предпочитане е да ловите с мача,по корав е при тия условия,а като замръзнат водачите си топя върха във водата.bountyhunter написа:не се чуди аз имам две болонези които ползвам редовно и един мач които спрех да ползвам след като си купих двете болонези.но ако имаш възможност си купи качествена болонеза.аз така направих и не съжалявам.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
[/quote]при тия минусови температури за предпочитане е да ловите с мача,по корав е при тия условия,а като замръзнат водачите си топя върха във водата.[/quote]
И аз така правя.При болонезата тази операция е малко опасна.
И аз така правя.При болонезата тази операция е малко опасна.

Бързай бавно.
-
- ще става разбирач
Баси,значи излиза,че при мен нещо не е наред-имам5,6 и 7 метрови болота от средния клас...След като се сдобих с мача Шимано Спийдмастър 4,5-5,1 не съм бадил болонезите от калъфите...Но-подпре ли Дунав Огоста ще се вади седмицата боло за морунажа напролет,че дълбочините стават големи а и се слагат сърфчета.А,да с мача спокойно се замята и плувка 1,5 гр ...