Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

4 X 4
Модератор: dantho.mihov
- zarganski
- ще става разбирач
Re: 4 X 4
Ти си знаеш
, аз не бързам за никъде и 120-130 км/ч ми е напълно достатъчно. Прав си обаче за "паркетника", всеки си купува, каквото му е на сърце. Аз явно съм извратен и настоявам за истинска жипка
, вече дори знам коя ще ми е следващата, само т.н. криза до поотмине. Поздрави!

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Че то сега в кризата са по-евтини. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За паркетника съм съгласен. Предпочитам бързото, комфортно и сигурно пътуване. От време на време ползвам Ландкрузер 3 литра дизел (98г) и не знам за какво иде реч. Няма равен през гората, но гумите шумят, нестабилен е при големи завой, след 130-140 си е доста опасно. Максимално 170 км/ч, сериозен разход и т. н.
Относно сравнението на чушки с домати (Рено и Шкода). Ами познавам Боби (БКД) и сме ходили по риби заедно, с настоящото му Канго. И според ме не му е нужно такова нещо макар и по ново. Та затова и го насочих към Шкода. Едно на ръка, че е по висока от Кангото
Относно сравнението на чушки с домати (Рено и Шкода). Ами познавам Боби (БКД) и сме ходили по риби заедно, с настоящото му Канго. И според ме не му е нужно такова нещо макар и по ново. Та затова и го насочих към Шкода. Едно на ръка, че е по висока от Кангото

- zarganski
- ще става разбирач
Знам, но и доходите ми са значително по-нискиGODzillata написа:Че то сега в кризата са по-евтини.

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
120-130кмч примерно с Галопера на Киро са на границите на възможностите... Като пиша, че V8 вдига 200, значи нормално ще може да се кара със 140-150... Нали трябва и малко запас от мощност да има...zarganski написа:Ти си знаеш, аз не бързам за никъде и 120-130 км/ч ми е напълно достатъчно. Прав си обаче за "паркетника", всеки си купува, каквото му е на сърце. Аз явно съм извратен и настоявам за истинска жипка
, вече дори знам коя ще ми е следващата, само т.н. криза до поотмине. Поздрави!
За Шкода Октавиата 4х4 нещо става става грешка... нормалната 4х4 не е хич висока, а по-новата "Скаут" дето е като Ауди Олроад струва майка си и баща си... Баничарките от типа на Канго, Партнер и Берлинго са много високи, но за съжаление и доста нестабилни...
Колеги , абе аз вече съм го решил, апа Вие на къде забихте.Първо с Кангуу-то не съм имал никакви проблеми/конкретно на Ивака/-с всяка кола е възможно някакъв инцидент по пътя.Да не говоря ,че за поддръжка и разход няма равна.А пък за разпъване на палатка ........кво е тва
С новият ми избор държа на 4 по 4 ,не за това че ще минавам за по-пряко през нивите ,а като отида за 2-3 дни /уйкенд,както си ходя/и времето се сговняса ,ДА НЕ СИ СЕ МИСЛЯ

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- GODzillata
И нека със снимки и клип от днешната разходка да онагледя тази мисъл на Тедо.Тедо написа:... Даже да е с "асфалтови" гуми, 4х4 и големия просвет правят СУВ-а значително по-проходим от нормална лека кола... Разликата в проходимостта с "класическите" джипове става много тънка и се усеща само на места, където не би се заврял, ако си тръгнал наистина за риба, а не на офроуд разходка...

И така...
Сбирка на нашата сбирщина.

Пристигане в Тополовец, ето една призрачна снимка:

Тръгнахме да спускаме, а някои излезнаха от правия път.

Спускането беше адски гадно и рисковано, защото дори и без сняг, си е вдигащ адреналина участък със стръмна урва от ляво и секунда невнимание - после цял живот мъртъв.

Преджапване през рекичката:

...и сме на заветното място, където масите ни чакат:

По стар български обичай - един работи, а другите го гледат.

ОгИн:

Твърдо гориво за нас:

... и течно:

Докато едни готвят, други си играят:

...та чак се улисват:

Ние хубаво слезнахме, ама как ще се качим?

...а играта загрубяваше:

Поради липса на кофичка, имаше игра само с лопатка:

...и бутане на "камионче":

...и пак лопатка:

Появи се един спасител на плажа...ъъъ...пардон, на снега:

...със супер гуми, ставаха и за мъгла, и за въздух.

Но въпреки това, се справи:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/n3ngEkdfZGs&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/n3ngEkdfZGs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Още много вода трябваше да изтече до пролетта, докато дойде време да излезнем от дола:

Черокът и една витара се изкачиха обратно, а другите останахме да викаме неволята...
Тя не се отзова...и вече а-ха да наберем 112 и да викнем тежка техника на помощ, когато ни бе подсказана идея от Ultimate Survival по Disovery channel - ако се изгубиш - карай все по течението на реката и все ще излезнеш в цивилизацията.
Това и направихме:

Пътят беше такъв, какъвто си го направиш:

На няколко пъти преминавахме през реката, а след това лавирахме през кофти участъци:

...докато най-накрая пристигнахме в едно село - бяхме спасени!

Това ме накефи от всякъде.Само да стана на 18 години и да взема тая книжка,малиииии.....за това живея. 

Вий по реката...по реката и до морето ще стигнете.
Луди за за виждане

- GODzillata
Tedo, аз пък си мислех, че е болест до живот...Тедо написа:малко стари спомени от мен...