Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Каква макара използвате при риболов с Фидър
Модератор: Paublo_Eskobar
- ivelin_1976
- разбира нещата
Re: Каква макара използвате при риболов с Фидър
Като за начало комплекта е много добърmitaka_dimitrov написа:Аз си поръчах ето тази макара Cormoran - Corcast Feeder 5PiF.......

п.п. Сега следва много четене във форума /ако не си го направил вече/ за да няма опит грешка и т.н

Последно промяна от ivelin_1976 на Пон Фев 08, 2010 9:22 pm, променено общо 1 път.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Екстра е комплекта...само хубави моменти с него.А за хранилките,по големи от 30 гр.,не ти трябват. Мятай смело и само едри. 

-
- вече хвърля и на тежко
Тази зима доста почетох, че нали сега има повече време и всичко това (комплекта) го базирах на прочетеното. Сега попивам информация относно захранването, мятането с маркер.Някой знаели повече по този въпрос. Това, което схванах, е, че прави се хвърляне на хранилката с маркера и после се опъва линията, бележи се влакното и се стреля с прашкатакъм маркера. Само, че си мисля, че няма да е много точно, з-то маркера ще стои на повърхността малко на зад от хранилката, тъй като ще е на повърхността и линията е опъната, но при дълбочина 7-8 метра, след махане на маркера мисля, че ъгълът на линията ще се изпъне и ще се прибере още поне 2м. Не знам дали го написах достатъчно ясно.
- krokibg
- учете се от него
Мяташ фидера зареден за риболов,само леко обираш корема,закачаш кордата за клипса на макарата и си готов.След няколко замятания,при положение че знаеш какво правиш и хвърляш правилно и точно,на мястото където хвърляш ще се образува петно,щеш-нещеш.За какво ти е маркер за фидера,не ми е ясно.Единственното което трябва да съблюдаваш е да хвърляш в една точка,колкото се може по-точно.Първите хранилки с по рехаво натъпкана захранка за да падне лесно.Мяташ няколко хем да направиш петно,хем за трениране на точноста и силата на замятане и си готов.Аз така правя и нямам проблеми,когато го практикувах де,щото от много време,фидера ми хвана паюжини

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Абе страх ме е малко с този клипс, имам чувството, че ще се скъса кордата и затова мисля да практикувам с бялязане на влакното и след като падне хранилката на дъното, ще придърпвам около 70см, колкото ще е повода, за да разтовари хранилката и тогава като обера малко да стигна до маркера.
- krokibg
- учете се от него
Е,хората за това са го направили на квалитетните макари,от вътре с пружинка ако си забелязал
Второ,когато усетиш че си пресилил замаха,прото с пръстите се спира кордата на самия барабан и когато подмине,просто ръката също я даваш напред и я ползваш като амортисьор.Трябва да си с много кекава корда за да я скъсаш или хептен да хвърляш като изоглавен с все сила
Малко тренировка и ще забравиш за маркирането на влакното

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- сериозен играч
Тогава с ластикmitaka_dimitrov написа:Абе страх ме е малко с този клипс, имам чувството, че ще се скъса кордата

Аз си използвам маркер за влакно.След първите няколко хвърляния раката вече свиква и маркираното влакно служи просто за сигурност.Това с клипса все още не съм го пробвал защото ми се струва че като си си маркирал влакното е по безопасно от скъсване.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Белязвай с маркера и хвърляй смело,то си е чувство баце с каква сила и как да заметенеш,нямаш ли го нищо не те спасява.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Щом на Дунав,че е голяма река винаги си намирам ориентир,какво остава за по-малки реки.Я дърво,я сянката му или отражението му във водата...Намират се ориентири!
Ако пък неможеш да прецениш разстоянието и силата с която замяташ,с ластичето,както е казал колегата е най-удачно.А същевременно може и с маркера да си го отбележиш.
Ако пък неможеш да прецениш разстоянието и силата с която замяташ,с ластичето,както е казал колегата е най-удачно.А същевременно може и с маркера да си го отбележиш.
Последно промяна от stich на Вто Фев 09, 2010 9:46 am, променено общо 1 път.

А аз да питам удачно ли е използването на стоперни възли за отбелязване
на разтоянието? Или не много

Aко така ти е удобно, защо не???geti4 написа:А аз да питам удачно ли е използването на стоперни възли за отбелязване

- TRAP
- ще става разбирач
Cormoran - Corcast Feeder 5PiF и аз съм вече с това животно само,че с предния аванс.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Що я купувате тая "гадна" макара не мога да разбера....
Честито, колега! Вярно да ти служи!
Колкото до клипса и влакното: един ден се реших да хвърля некой лев повече и да си взема Шимано, за фидера. Условията бяха: до 150-160 лева, преден аванс, и може би най-важното за мен - клипсът да не наранява влакното по никакъв начин! Е, не намерих такова шимано до 150 лева, а повече за мен не е оправдано да давам за макара! Досега съм имал само една макара, чиито клипс грам не наранява влакното, дори при двудневно замятане на една и съща дистанция, без да откачам влакното от предния ден - Мичел. Но ми беше голяма и я продадох. Сега ползвам ластик за стопиране на влакното и то не винаги. Ластикът , който ползвам е за оластичаване на директен, 1.6мм и е достатъчно здрав, досега не съм го късал..
Поздрави!

Честито, колега! Вярно да ти служи!
Колкото до клипса и влакното: един ден се реших да хвърля некой лев повече и да си взема Шимано, за фидера. Условията бяха: до 150-160 лева, преден аванс, и може би най-важното за мен - клипсът да не наранява влакното по никакъв начин! Е, не намерих такова шимано до 150 лева, а повече за мен не е оправдано да давам за макара! Досега съм имал само една макара, чиито клипс грам не наранява влакното, дори при двудневно замятане на една и съща дистанция, без да откачам влакното от предния ден - Мичел. Но ми беше голяма и я продадох. Сега ползвам ластик за стопиране на влакното и то не винаги. Ластикът , който ползвам е за оластичаване на директен, 1.6мм и е достатъчно здрав, досега не съм го късал..
Поздрави!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!