Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
[quote="КИРО"]До чернокопа има 7-8 месеца,не бързай.
Направи си за сафрида няколко модела.[/quot Ами аз и за това правя сега само за сафрид ,обаче нямам такива пера и ги вързвам само с ламе.Защо някой стават разпарцаливини и дали ше се оправят
Направи си за сафрида няколко модела.[/quot Ами аз и за това правя сега само за сафрид ,обаче нямам такива пера и ги вързвам само с ламе.Защо някой стават разпарцаливини и дали ше се оправят
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето днешните ми упсехи или неуспехи ще се разбере по късно.

Вече му хванах чалъма на низането на силикон но си мисля че това ще е последното чепаре от силикон докато не разбера дали работи.Също така ако забелязвате в ляво ощетих четката на жена ми с още два-три снопа косми.
А ето това го пробвам за първи път.Досега не съм работил с толкова тъмно цветове и ми се струва малко нереално.Какво ще кажете вие?

Дано се получи нещо.
И дано се покаже някаква риба.
Последно време природата нещо е срещу нас и не може да се пробвам почти за никаква риба ,ама има надежда.Ако сте забелязали сега е 17:25 и още е светло.ПРОЛЕТТА ИДВА!!

Вече му хванах чалъма на низането на силикон но си мисля че това ще е последното чепаре от силикон докато не разбера дали работи.Също така ако забелязвате в ляво ощетих четката на жена ми с още два-три снопа косми.
А ето това го пробвам за първи път.Досега не съм работил с толкова тъмно цветове и ми се струва малко нереално.Какво ще кажете вие?

Дано се получи нещо.
И дано се покаже някаква риба.
Последно време природата нещо е срещу нас и не може да се пробвам почти за никаква риба ,ама има надежда.Ако сте забелязали сега е 17:25 и още е светло.ПРОЛЕТТА ИДВА!!
- YordanDanev
- сериозен играч
Ачо обади се някой ден, аз ще ти дам перушина от юрдек, да си вържеш малко оригинални чепарета.a4kana написа: Ами аз и за това правя сега само за сафрид ,обаче нямам такива пера и ги вързвам само с ламе.Защо някой стават разпарцаливини и дали ше се оправят

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега Ribarina, толкова запален експериментатор не бях виждал скоро. Ентусиазмът и новаторското ти мислене заслужават аплодисменти!
Със сигурност, през новия сезон и слуката ще бъде на твоя страна. Продължавай смело!
Успех!
Със сигурност, през новия сезон и слуката ще бъде на твоя страна. Продължавай смело!
Успех!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
ето и няколко от моите

Последно промяна от ViRgE на Вто Фев 09, 2010 9:25 am, променено общо 1 път.
- YordanDanev
- сериозен играч
Ей такива пера издирвам
от сребърен фазан са но са дефицит

и ето една снимка и от колекцията но не е с такова перо а някакво незнайно

и ето една снимка и от колекцията но не е с такова перо а някакво незнайно

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Адаш...Стига стези уникати..Не ги прави такива красиви за гледане...Ще се захласне рибата по тях и няма да ги хапва. 

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Скоро очаквайте и от мен едно чепаре 

не отнема ли доста време това с месината?Javor написа:малко от последните ми творения:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Как се прави това навиване около куките?
Лепи ли се?
Много интересно!!!
Лепи ли се?
Много интересно!!!
Вързването на 1 кукичка отнема о/у 3мин.
Навивам по куката с различни прави ламета , най-вече ползвам едно полупрозрачно седефено ламе.
Така ги правя:
1. вързвам повод на кукичката и я закрепвам на мухарско менгеме

2. закрепвам правото ламе на куката; с него вързвам другите матеряли

3.
4.
5.
6. Покривам с безцветен лак
Матерялите:

Навивам по куката с различни прави ламета , най-вече ползвам едно полупрозрачно седефено ламе.
Така ги правя:
1. вързвам повод на кукичката и я закрепвам на мухарско менгеме

2. закрепвам правото ламе на куката; с него вързвам другите матеряли

3.

4.

5.

6. Покривам с безцветен лак
Матерялите:

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Много сложна технология.
От къде мога да си купя такова менгеменце.
Аз се мъча с една машинка за връзване на куки,а с това ще има по-голяма творческа дейност.
Сега ще пробвам да си направя една сгъваема масичка със статично разположени мерки и поставки за корда,както и мощна лампа че ми изпокапаха очите последно време.Ако си намеря и такова менгеме ще стане идеално
От къде мога да си купя такова менгеменце.
Аз се мъча с една машинка за връзване на куки,а с това ще има по-голяма творческа дейност.
Сега ще пробвам да си направя една сгъваема масичка със статично разположени мерки и поставки за корда,както и мощна лампа че ми изпокапаха очите последно време.Ако си намеря и такова менгеме ще стане идеално
- Моряка
- кандидат преподавател
Преди 3-4 години и аз увивах ламе на стеблото(Да лъщи)след това вързвах перо или конец,но заздравявах с канаконлит.Първите проби бяха успешни ,но в последствие се задържаше нечистотии по навивките и спираха да са много дащни.
А сега де?