Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Открих една екстра на лодката ако някои е запознат да помага
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Открих една екстра на лодката ако някои е запознат да помага
Колеги днеска си подреждах АРХИВА и в папката с документацията на лодката открих следното :SportPilot & Sport PIlot+ това нещо се намира на местото на охлюва между кормилото и конзолата има лост като на мигачи и два свето диода.Ако някои се е зблъсквал с такова нещо да помага .Може да има и други като мене
Мерси предварително Пс:Raymarine е марката написана на уреда?

Re: Открих една екстра на лодката ако някои е запознат да помага
така както си го описал не е достатъчно. това е устроиство са подържане на даден курс - но по начало лодките се продават без това устроиство. требва да имаш компас към него /една черна затворена кутйка/ и управляващо устроиство закачено към оправляваща хидравлика на лодката/преставлява една траба като амортисиьор с кабели към нея. по сложните имат и GPS устроиство към тех. ами накратко това е - ако ги имаш закачени тези неща вече е друга работа - да не е само включвателя само. що не питаш в магазина от където си е купил лодката?
иначе комлекта с всички кабели и устроиства струва около $2000 и $3000 ако има GPS
иначе комлекта с всички кабели и устроиства струва около $2000 и $3000 ако има GPS
Купих лодката оборудвана напълно била е на одбор по риболов в Германия .Правих си експерименти във водата и натисках копчетата в различни комбинации , в един от опитите светнаха и двата диода и започна да се върти в кръг а като исправих волана започна да пищи и да мигат диодите?Мисля че всичко е там но без инструкциите ........А на двигатела имам един тънак лост шарнирно хванатxoxo написа:така както си го описал не е достатъчно. това е устроиство са подържане на даден курс - но по начало лодките се продават без това устроиство. требва да имаш компас към него /една черна затворена кутйка/ и управляващо устроиство закачено към оправляваща хидравлика на лодката/преставлява една траба като амортисиьор с кабели към нея. по сложните имат и GPS устроиство към тех. ами накратко това е - ако ги имаш закачени тези неща вече е друга работа - да не е само включвателя само. що не питаш в магазина от където си е купил лодката?

требва да ми провериш кои е модела - иначе мога да ти пратя мануала на моито - то е по стар модел без GPS- само с компас - една черна кутиа- само за подаржане на определен курс и скорост. ас го демонтирах сащо си сложих автопилот - но то е по сложно - има радар кам него ако има нещо по курса го заобикаля.има и сонар ако има нещо под водата /аз го полсвам из коралови рифове и с старото ако се заплесна на няколко пъти щех да се нанижа в тех. сега с това е спокоино - пищи и ги заобикалиа ако се появи нещо а после се връща на зададениа курс
иначе това устроиство е удобно нещо за тролинг в морето - задаваш му курса и то си го подаржа

Последно промяна от xoxo на Съб Фев 06, 2010 5:07 pm, променено общо 1 път.
ами да такова е - около 50-60см дълго с кабели към негоtoyo1 написа:А на двигатела имам един тънак лост шарнирно хванат
Колега на листа пише:Raymarine SportPilot &SportPILOT+ Dokumentn number:86003-3(use with handbook:81057)Точно за тролинг в лошо време я взех но за сам човек АКО НЕ Е ВКЛЮЧЕНО НЕЩО да държи прав курс Е КОФТИ МАЛКО .За момента аз карам приятел вади рибитеxoxo написа:ами да такова е - около 50-60см дълго с кабели към негоtoyo1 написа:А на двигатела имам един тънак лост шарнирно хванат

да - точно за това е - да подържа зададен курс. то така е трудно да се дават съвети но - 1. провери дали не са откачили компас и как са му кабелите към него/компаса е една черна пластмасова кутиа колкото чаша за чаи. може да е монтирано невсякаде из лодката /при мен беше на дъното по средада. щом се върти в кръг може не получава сигнал от компаса.сега неколко думи как се включва /може и на сухо да го пробваш/ това което е като ръчка за мигач на кола е в положение станд-бай. има неколко положение са превклучване LO до HI и Нав/то когато е с ГПС/ при вкючване червената почва да мига и като се задеиства/около 20-30сек/почва да свети постоянно.ами това е накратко - аз сега съм на риболов но след около 2-3 седм ще се прибера и ще потърся мануала.
PP маи по добре да ми пишеш на лични че гледам само ние си пишем
за повече подробности или ми прати е-маила си
PP маи по добре да ми пишеш на лични че гледам само ние си пишем

Колеги за да не ви занимавам с мои неща ще пиша на колегата ХОХО които има подобно нещо на ЛС.Моля модераторите за КЛЮЧ
- barutchiata ©
- Администратор
На мен специално темата ми е интересна, ама ако желаете ще я заключа.
Колегата ХОХО се оказа прав НАМЕРИХ кутия от която излизат кабели и влизат в кормилотоbarutchiata © написа:На мен специално темата ми е интересна, ама ако желаете ще я заключа.

Намерих всичко за ЕКСТРАТА
хората са го измислили ,остава само да ми го преведат и започвам с експериментите .Колегата ХАХО е в час и се оказа прав за всичко .Мерси колега

Този лост колега е на газовия инжекцион :
Колеги в галерията ми съм качил снимки на Raymarine + дистанционното (ако може някои да ги качи в темата )че може и на друг да му доиде до главатаxoxo написа:ами да такова е - около 50-60см дълго с кабели към негоtoyo1 написа:А на двигатела имам един тънак лост шарнирно хванат