Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Риболов с фидер на обрасли водоеми
Модератор: Paublo_Eskobar
Риболов с фидер на обрасли водоеми
Интересува ме може ли да се риболовства с фидер или пикер на обрасъл водоем. Обрасла е не бреговата линия, а дъното на самия водоем защото е плитък, най-дълбоката част е около 3-3,5м. и през пролетта избуява растителност на места почти до повърхността. Целта на риболова е разнообразна: шаран, бял амур, каракуда, бабушки, вероятно има и други обитатели. Ако е възможен риболова на такъв водоем, какви са начините и монтажите?
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Риболов с фидер на обрасли водоеми
Има едни хранилки на Дайва harrier се наричат дизайна им е направен така, че като се издърпат се издигат възможно най-бързо над дъното и се препоръчват особенно за обрасли дъна

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- orion30
- разбира нещата
Слагаш дебело влакно 40+ и вадиш и риба и водораслите едновременно.
Естествено и пръчката по яка.

Естествено и пръчката по яка.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И аз не виждам смисъл да се мъчиш.Ако пък държиш да ловиш на дъно то пробваи с малка тежест и над нея на около 40 см. куката с 20-25см повод.Тук на монтажа му казваме:замбок,иначе си е:патерностер!Захранвай с прашка.

- ivelin_1976
- разбира нещата
Не мисля, че в този случай изобщо фидера е удачен вариант, но ако си решил да ловиш с него можеш да пробваш да си разчистиш едно петно, по-дълго въже с котва или влизаш с лодка
. В противен случай при гъсти водорасли няма да има ефект от захранката и по-удачният вариант е мача и по-рехава захранка.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Колега,пиша ти последователноста на линията: олово 20гр ,40см.здрав конец, вирбел,кошничката в която, закрепяш стериопор наполовина в горната и част а другата половина пълниш с храна/така че като е във вода да плува/пак вирбел който вързваш за основното влакно.На основното влакно нанизваш повода който,се състои от вирбел,корда и кука и да не е по дълъг от 6см.Ако ловиш шаран или амур, повода го вдигаш най-малко70см.от кошничката ,защото така са по-малко предпазливи.Него го регулираш с два гумени стопера.Дано съм помогнал.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
здр ползваи този монтаж
невиждам смисал от хранилка
Монтажа се нарича running rig
при тази монтаж оловото се движи свободно по основното влокно и не еспирано по никакав начин.
Така и рибата не чувства никакво съпротивление,особено око ловиш на с пуснато влакно.
Гуменото монисто предпазва възела на основното влакно от тежестта.
Хубавото му е,че показва по добре кълването.
Ако използваш влакна с малка разтегливос или плетени влакна,ще можеш още по добре да видищ,че калве рибата и местенето на стръвта ти.
Потози начин меже да използваш по къси поводи и по големи куки за да увеличиш шанса за засичане.
Освен това ако скъсаш влакното,оловото свобоодно ще се изниже и ще освободи рибата
и така няма се оплете някяде и няма да умре...идиален е този монтаж за водоеми с гъста водна растителност
ЕТО снимка на монтажа- http://www.americancarpsociety.com/imag ... ig1000.jpg
дано сам сам ти бил полезен
Поздрави и

Монтажа се нарича running rig

при тази монтаж оловото се движи свободно по основното влокно и не еспирано по никакав начин.
Така и рибата не чувства никакво съпротивление,особено око ловиш на с пуснато влакно.
Гуменото монисто предпазва възела на основното влакно от тежестта.
Хубавото му е,че показва по добре кълването.
Ако използваш влакна с малка разтегливос или плетени влакна,ще можеш още по добре да видищ,че калве рибата и местенето на стръвта ти.
Потози начин меже да използваш по къси поводи и по големи куки за да увеличиш шанса за засичане.
Освен това ако скъсаш влакното,оловото свобоодно ще се изниже и ще освободи рибата

ЕТО снимка на монтажа- http://www.americancarpsociety.com/imag ... ig1000.jpg
дано сам сам ти бил полезен

Поздрави и

И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Това си е класически фидер монтаж,само че с тежест вместо хранилка.Гуменото манисто се заклинва леко в ухото на вилбела (или пръстенчето) за да се самозасече рибата.kasabov_le написа: ЕТО снимка на монтажа- http://www.americancarpsociety.com/imag ... ig1000.jpg
Кое му е полезното в случая,при дадените условия ?
Последно промяна от stich на Сря Фев 10, 2010 7:47 pm, променено общо 2 пъти.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
каде видя хранилкаmilo_bg написа:Обаче този монтаж няма никакъв смисъл.Като вадиш хранилката опира във вирбела и късаш...Докато вадиш риба дори и да се двиши хранилката свободно тя няма как да ти се качи на горе по влакното,тя слиза надолу към рибата съответно във водораслите...

И ловец сам и рибар сам
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ами то си има гумено краче невиждаш ли
не е хванато директно сас основното 

И ловец сам и рибар сам
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
еми да нали затова е гумено за да неможе да нарани влакното
sory за спама......но сляп ли си

sory за спама......но сляп ли си

И ловец сам и рибар сам
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
А и гуменото монисто предпазва възела на основното влакно от тежестта.да пробвал сам го и деиства
ти може и да си го ползвал но неси го направил правилно затова се е скъсало
Не изкам да стават конфликти тука сички трябвя сме единии
sory...и аз прекалих

ти може и да си го ползвал но неси го направил правилно затова се е скъсало

Не изкам да стават конфликти тука сички трябвя сме единии

sory...и аз прекалих
И ловец сам и рибар сам
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Хай са и аз да се включа.Тъй като имам навика да чупя върхове
,един счупен връх си го направих на мачов.Следствие винаги си нося кутийката с плувки(те не са много и не ми пречат),като неможе на фидер,бързо фидера става на мач.Мисля,че на плувка,ще е по-удачно,макар,че и тогава сигорно ще има заплитания ....

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И за мисля,че на леко ще е най-удачният вариантeminem94 написа:Хай са и аз да се включа.Тъй като имам навика да чупя върхове,един счупен връх си го направих на мачов.Следствие винаги си нося кутийката с плувки(те не са много и не ми пречат),като неможе на фидер,бързо фидера става на мач.Мисля,че на плувка,ще е по-удачно,макар,че и тогава сигорно ще има заплитания ....

Благодаря на колегата:eminem94

И ловец сам и рибар сам
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега Касабов не обиждай колегите тук това не е разрешено.
Също монтажа който си предложил обясни защо според теб е подходящ за водоеми с водорасли.
Мое предложение е с плуваща хранилка. Лепиш малко фирбран от едната страна на хранилката и мяташ с рехава храна. Хранилката ще ти служи за индикация за кълване
Също монтажа който си предложил обясни защо според теб е подходящ за водоеми с водорасли.

Мое предложение е с плуваща хранилка. Лепиш малко фирбран от едната страна на хранилката и мяташ с рехава храна. Хранилката ще ти служи за индикация за кълване