Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Мач, телемач или болонезе?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: мач,телемач или болонезе???
ААААААААА да и забравих това за Дъбника задължително мач.
На тоя гьол съм си прекарвал по голямата част от детството и той ми е на сърце. Та послушай ме!!!!!!!
На тоя гьол съм си прекарвал по голямата част от детството и той ми е на сърце. Та послушай ме!!!!!!!
скобара е риба проклета

Имено за това се допитвам.Искам да започна правилен риболов,защото тук в период на 1-2 години толкова работи си закупих,дето май неми влизат много в употреба(взел сам ги за едно те служат за друго)
-
- разбира нещата
Сега съм сигурен , че си много объркан , защото всеки ти казва различно . Аз ще те посаветвам това което каза друг колега : прочети във форума за отделните видове риболов и въдици с които се практикуват и сам разбери към какво да се насочиш и кое ще ти е най полезно . Аз лично когато съм бързал с каква да е покупка на каквото и да било винаги съм грешал , така , че според мен помисли добре какво и как ще ловиш и сам направи равносметка . Поздрави и успех . 

- MIR4EV
- ще става разбирач
бако ако е за язовир мач-не го облъчвайте че с боло става на язовир че миналата година едно шаранче 2-литра ме напрай рошав
болото има съвсем друга функция 

- CrossFire
- разбира нещата
Колега, моля те да ми обясниш по-подробно зависимостта между този шаран, който си хванал и пръчката с която трябва да се лови. Щото и аз съм пред дилема какво да си купа, пък и мен мача много ма кефи. мерси предварителну,MIR4EV написа:бако ако е за язовир мач-не го облъчвайте че с боло става на язовир че миналата година едно шаранче 2-литра ме напрай рошав

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Струва ми се,че пропускате ключови думи в цитатите!CrossFire написа: Колега, моля те да ми обясниш по-подробно зависимостта между този шаран, който си хванал и пръчката с която трябва да се лови. Щото и аз съм пред дилема какво да си купа, пък и мен мача много ма кефи. мерси предварителну,
MIR4EV написа:болото има съвсем друга функция
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Айде и аз да се обадя. Не съм плувкар, но жената е запалена, пък и аз се замислям вместо да пия докат шаранджиствам да си взема нещо такова. Стоя пред същата дилема като теб от няколко месеца и доста изчетох. Още не съм взел окончателно решение, но ми се оформя това: взимам евтин мач около 5 метра три коленен акция 10-30 за 50-70лв. и като половя, ще разбера какво ми трябва. Но ако ще ловиш само на Дъбника и боло 5м ще ти е идеално.
Ааа определено няма да ловя само на Дъбника,по възможност и на другите близки язовири ще ходя(сопот,стамболииски).Taka че като гледам вашите мнения маи се орентирам към МАЧ.имам още време да помисля,какво да взема'.Ще чета още през това време 

За язовири - МАЧ и започваш да се учиш да ловиш правилно - с ваглери и слайдери.
Мача можеш да го ползваш и за реките около посочените водоеми, като на втората шпула на макарата навиеш плуващо влакно.
Аз няколко години ползвах един мач за всички водоеми /вкл. и Дунав/ - ловях риби правилно и бях щастлив. После се пуснах по "наклонената плоскост" - щека, уип, боло, мач, фидер.... и съм постоянно в дилеми кои такъми да нося.
Мача можеш да го ползваш и за реките около посочените водоеми, като на втората шпула на макарата навиеш плуващо влакно.
Аз няколко години ползвах един мач за всички водоеми /вкл. и Дунав/ - ловях риби правилно и бях щастлив. После се пуснах по "наклонената плоскост" - щека, уип, боло, мач, фидер.... и съм постоянно в дилеми кои такъми да нося.
- ivelin_1976
- разбира нещата
MIR4EV написа:бако ако е за язовир мач-не го облъчвайте че с боло става на язовир че миналата година едно шаранче 2-литра ме напрай рошав![]()
болото има съвсем друга функция

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Re: Мач, телемач или болонезе?
Мисля че колегите разясниха въпроса, но айде и от мене едно мнение. За язовири-мач или телемач, а за река-боло Разбира се може да се лови и с мач на река и с болото на язовир, но според мене не е много удачно. 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега щом си начинаещ според мен решението е точно в телето.То е средата м/у мач и боло.Вземи си едно на 4.20м. примерно.Похвърлай,полови и с времето сам ще прецениш от какво точно имаш нужда. Успех!

- TRAP
- ще става разбирач
Като за начинаещ това е добър съвет.stich написа:Колега щом си начинаещ според мен решението е точно в телето.То е средата м/у мач и боло.Вземи си едно на 4.20м. примерно.Похвърлай,полови и с времето сам ще прецениш от какво точно имаш нужда. Успех!
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- кандидат преподавател
Което и му казах в третия пост по темата,щото тоя път съм го изстрадал преди 6 години.Почнал съм с телемач на "Фишерман Клуб",дет струваше 40-50 лева и пак се хващаха с голям кеф и тръпка сума ти риби.Има време за още по-качествени неща и "по-правилни"пръчки,лошото е,че не можеш от един момент нататък да се спреш и купуваш и още "тази",ама и "онази"щот била с нам къв си карбон,айде и таз,щот е с биофибри и...края му се види