Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

за макрите НЕ Daiwa и Shimano !
Модератор: sapuna
- orion30
- разбира нещата
Re: за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

1. Такава предавка скоро не съм виждал. Едва ли и ще видя. Май само ДАМ Куик я има за сега ама е над 300 пари.

2. С Хохо сме от една партия. Освен Пенн спинфишер/металния/, сламър и Рьоби Заубер и Ексия, други макари не важат, пък и изброените са в клас 100-200лв.

А това е върха на сладоледа

Червяк на предавателния механизъм и на осцилационния механизъм.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Всички до момента говорите за макари от доказани марки като dam,tica, michell,abu garcia i т.н., коите верно не са daiwa i shimano, но са пак имена известни и доказани, чиито качества като макари са доказани и според мен нямя смисъл да се коментират. Дайте да кажем нещо и за някой от неизвестните имена/наричани китайчета/, които заливат пазара ни напоследък и демонстрират съвсем не лошо качество за смешните цени на които се предлагат.Досега само Sapuna/чието мнение аз лично особенно ценя
/говори за подобни марки.
1.Evox -запазена марка макари на небезизвестната английска марка MIDDY,които заливат напоследък пазара ни. Обаче в сайта на Middy фигурират само три от всички модели предлагани в родината ни. Следователни formax, които ги разпространяват из дебрите на източна Европа май злоупотребяват със запазената английска марка и си я слагат на поръчани от тях в Китай моделчета макари. Като цяло лашо няма - аз поне съм доволен цената добра - макарата два пъти по- добра от цената си. Фактите - имам тези :
- Evox Attack RD - спинингова макара със заден аван, която фигурира в сайта на MIDDY. Имам я от една година и беше на пръчката ми с която ловя щука на тапа в силно заблатени места. С тази макара съм изтралил доста тиня и растения, вадил съм и щуки и съм доволен.Луфтови никакви -работи прекрасно.
-Еvox Repuls 50 - байт рънър на 100% от китайските дето Formax си ги поръчват, направен на база на оригиналния Carp Runner на Миди. Ползвах ги два пъти, но нямах никакви забележки -въртяха си мазно и плавно, без луфтове. И двата аванса работеха добре. Продадени на колега от форума, защото не харесвам байтрънър.
-Еvox PRIDE 80 - уникална макара.Добър дизайн, уникално мазно и плавно въртене, никакви луфтове. Нито една забележка. Тази е 100% китайче, не фигурира никъде по сайтовете освен в братска Румъния. Тези не мисля да ги сменям.
-Еvox Cashalot 70- брат ми е с тези. Копие на shakespeare salt surf и 1:1 с mikado raptor, само,че върти в пъти по добре от това микадо, което според мен не струва и 5% от цената на която се продава. Макари също с уникално качество.
-Еvox Vertigo -съвършен боклук. Освен, че е голяма като корабен фенер и тежи колкото торба с цимент, върти толкова гадно и тресе повече от къртач с тъпо шило, къртещ комунистически бетон.Това недоразумение не става за нищо освен да си го сложите като лебедка на джипа.
Уточнявам, че изказвам личното си мнение и не ангажирам никого с него. Не рекламирам Евокс, просто съм доволен от повечето им неща, с което съм се срещал.

1.Evox -запазена марка макари на небезизвестната английска марка MIDDY,които заливат напоследък пазара ни. Обаче в сайта на Middy фигурират само три от всички модели предлагани в родината ни. Следователни formax, които ги разпространяват из дебрите на източна Европа май злоупотребяват със запазената английска марка и си я слагат на поръчани от тях в Китай моделчета макари. Като цяло лашо няма - аз поне съм доволен цената добра - макарата два пъти по- добра от цената си. Фактите - имам тези :
- Evox Attack RD - спинингова макара със заден аван, която фигурира в сайта на MIDDY. Имам я от една година и беше на пръчката ми с която ловя щука на тапа в силно заблатени места. С тази макара съм изтралил доста тиня и растения, вадил съм и щуки и съм доволен.Луфтови никакви -работи прекрасно.
-Еvox Repuls 50 - байт рънър на 100% от китайските дето Formax си ги поръчват, направен на база на оригиналния Carp Runner на Миди. Ползвах ги два пъти, но нямах никакви забележки -въртяха си мазно и плавно, без луфтове. И двата аванса работеха добре. Продадени на колега от форума, защото не харесвам байтрънър.
-Еvox PRIDE 80 - уникална макара.Добър дизайн, уникално мазно и плавно въртене, никакви луфтове. Нито една забележка. Тази е 100% китайче, не фигурира никъде по сайтовете освен в братска Румъния. Тези не мисля да ги сменям.
-Еvox Cashalot 70- брат ми е с тези. Копие на shakespeare salt surf и 1:1 с mikado raptor, само,че върти в пъти по добре от това микадо, което според мен не струва и 5% от цената на която се продава. Макари също с уникално качество.
-Еvox Vertigo -съвършен боклук. Освен, че е голяма като корабен фенер и тежи колкото торба с цимент, върти толкова гадно и тресе повече от къртач с тъпо шило, къртещ комунистически бетон.Това недоразумение не става за нищо освен да си го сложите като лебедка на джипа.
Уточнявам, че изказвам личното си мнение и не ангажирам никого с него. Не рекламирам Евокс, просто съм доволен от повечето им неща, с което съм се срещал.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- научил се да хвърля
[quote="Mi7chell"]Взех си макара от най-ниските класове на Шимано,модела Катана2500,след 1 сезон запчатките му вътре бяха станали квадратни,нали е Шимано,какво като е нисък клас.
То не е точно тъй . Тук в тая тема не са само морски и не знаят колко КИЛОМЕТРА си и навъртял на тая катана за един сезон.
То не е точно тъй . Тук в тая тема не са само морски и не знаят колко КИЛОМЕТРА си и навъртял на тая катана за един сезон.

-
- разбира нещата
Мен пък едно дърто Абу Г. ми направи много добро впечетление.Подариха ми го на около 5-6 години..навърши 10 и взе да се предава
.много риби,излети.Пролет,лято,есен,зима винаги беше с мен
.Инъче имам едно Шимано,ама малко ме съмнява да достигна тая възраст 

за Окума никой нищо не казава
-
- разбира нещата
Така и така се говори за други макри макари да постна и аз схема на следната макара и тя е Evox Cachalot 7000

Не съм я разглобявал за да гледам какво има вътре-просто я усещам че върти плавно,без вибрации и разните му там тракания,а и не пестя никаква сила при борба с рибите и никога не са ме предавали!Все пак да чукна на дърво-всичките риби които са се самозасекли са излизали на дюшека пред фотото!

Не съм я разглобявал за да гледам какво има вътре-просто я усещам че върти плавно,без вибрации и разните му там тракания,а и не пестя никаква сила при борба с рибите и никога не са ме предавали!Все пак да чукна на дърво-всичките риби които са се самозасекли са излизали на дюшека пред фотото!

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- новобранец
Eто една макара която не е с марка Шимано или Дайва,но според мен заслужава внимание-Quantum Tour Edition PTI.До колкото видях в клипчето има механизъм като на Daiwa Certate Hyper едно към едно+материалите от които е направен(месинг и стомана)
http://www.youtube.com/watch?v=QLBWAtpr ... re=related
И все пак извода за мен е,че хубавото струва пари!Цената и е около 250 долара
http://www.youtube.com/watch?v=QLBWAtpr ... re=related
И все пак извода за мен е,че хубавото струва пари!Цената и е около 250 долара

дано не подразня някой с разислите си но моето мнение е че ако смяташ да се занимаваш дългогодишно с риболов рано или късно си купуваш daiwa или shimano .просто защото това е ная доброто .моето хоби е шаранджийството и съм луд фен на DAIWA.притежавам 7бр от тази марка като 3 от тях са най новите идобри модели на фирмата.а други три DAIWA INFINITY 5000 смятам за най добрите шаранджииски макари в света .пожелавам на всеки от вас да има възможноста да лови с тази макара която междо другото сега е на горе доло достъпна цена.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз пък съм фен на Браунинг.
Не съм кой знае, колко голям спец по риболова. Ходя за удоволствие и определено съм доволен от качество-цена на въпросната марка

Не съм кой знае, колко голям спец по риболова. Ходя за удоволствие и определено съм доволен от качество-цена на въпросната марка

- orion30
- разбира нещата
Джон Моузес Браунинг е едно от дванайсетте деца на мормона......
Започва като оръжеен чирак в работилницата на баща си........
Самолети изтребители са въоръжени с картечници Браунинг..........
По късно започват и с макари.............

Започва като оръжеен чирак в работилницата на баща си........

Самолети изтребители са въоръжени с картечници Браунинг..........

По късно започват и с макари.............

- kodek
- ще става разбирач
Има и не-лоши Италиянски макари. В друга тема писах за една, дето я имам от лани и съм доволен.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Пич , даже вносителят на доста Италиански продукти ти обясни че Алчедо не са Италиански ама ти си копай 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- kodek
- ще става разбирач
Правели ги от 1948 В Ит. Така твърдят и Сърбите.
http://www.travarfishing.com/index.php? ... rma=alcedo
http://www.travarfishing.com/index.php? ... rma=alcedo
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй , тъй , само където и на самите макари както и на опаковките им пише че са произведени в Китай 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- kodek
- ще става разбирач
И така да е?.значи в каталозите ЛЪЖАТ като дърти.....италианци. Темата е НЕ известни марки. Аз исках да обсъдим тази. Вие всички ме заклеймихте (може би с право). Аз ли съм единственият с такава макара?
Извинявам се на Всички колеги, вносители, разпространители и редови риболовци-любители като мене.
Явно само аз имам ферари, ма другите марки са по-добри щото ги правят в китай.
ИЗВИНЯВАМ СЕ на всички във форума и нема да коментирам вече тази марка.
Извинявам се на Всички колеги, вносители, разпространители и редови риболовци-любители като мене.
Явно само аз имам ферари, ма другите марки са по-добри щото ги правят в китай.
ИЗВИНЯВАМ СЕ на всички във форума и нема да коментирам вече тази марка.