Алаите искат студ и ..... кеп (допълнение)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Re: Алаите искат студ и ..... кеп

Мнение от jasonsmith »

:smt038 :smt038 :smt038 :prayer: :prayer: :prayer:
Поздравления Симо за улова, за излета и за споделянето на такива рецепти и тайни, които човек и цял живот да ходи на риболов, никога няма да му хрумнат!
Стискам ти ръката и черпя ако имам възможност някога да те видя! :drinkers:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

angel.tr написа:Поздравления, Симо!С удоволствие чета мненията ти, заради професионализма и познанията , с които са написани! От доста години ловя по Марица и знам за риболова с водорасло, но никога не съм го практикувал. Заради теб ще взема да го пробвам! :wink:
Апропо, какво значи "прецъфтяло"?
Това е когато отгоре е взело да пожълтява. Ще събираш обаче от това, което е под вода, а не от горе !
Върл Shimano фен!
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

:smt023
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

На баража има много и не всяко водорасло става,да не напълните хладилниците с салата ИзображениеИзображениеТова е едно,дето се провлачва като го извадите и на външен вид е като зелен памук ИзображениеИзображениеИзображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:На баража има много и не всяко водорасло става,да не напълните хладилниците с салата ИзображениеИзображениеТова е едно,дето се провлачва като го извадите и на външен вид е като зелен памук ИзображениеИзображениеИзображение
Точно така бат Любо!!! :D
Върл Shimano фен!
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Днес пак бях за алаи, но за съжаление риболовът беше кратък - около час и половина. Все пак имаше и резултат:

Изображение

Тази снимка е специален поздрав за Бисо :D

Изображение

Изображение

Днес фотофинишът е по-различен /за радост на повечето колеги/:

Изображение
Върл Shimano фен!
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Re: Алаите искат студ и ..... кеп (допълнение)

Мнение от beis »

тигьр отсекьде :D си Симка :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Кога и да отидеш риба ше фанеш :smt038 :smt038 :smt023
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Важното е че има желание :lol: Преди години,от лудост по тая пущина,висахме по няколко часа с гащеризон във водата и с торба накиснат хляб :shock: Сега мисля че с новите Неопренови гащеризони,термо бельото и още някакъв топъл анцуг,също се стои за няколко часа, но никои не виждам да гази.Едрите риби обаче,държат такива места,които от брега не се стигат,като исключвам каналите като този на Симката,дето ги мятка.На времето си правехме гащеризони от Пазарджишки каучук :lol: :lol: :lol: и бяха много здрави за разлика от сегашните които са доста афиф.Абе,вече нямам крака за газене,и без това сигурно вече съм си докарал ревматизъм и очаквам скоро да се обади.За това,стои си бате Любо на топло и се радваи на алаите на колегите :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Аватар
doktor5
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от doktor5 »

Браво, за успешния риболов! Тази година и аз си консервирах трева. За съжаление скобарите на Тунджа са страшно опърничави. Като чета начините на риболов из останалите реки, вече си мисля, че риболувам на друга планета.Как може абсолютно всичко в продължение на 2-3месеца да гони и гълта лъщящти топчета. Луда работа, айде хищника го разбирам , ама бабушка, каракуда.....нямам думи и това е от години наред. Превърнахме се в производители на мартеници там, или други украшения! Да не говорим за силиконовите чудесии. Сега поне се ловят на това, а октомври и ноември бяха пълно неглеже към всичко, затърмачваха се на близалката на задържане, в чудо се видяхме с колегите, неще и неще. Ако някой не е ходил за скобар на Тунджа въобще да не опитва или първия ден само да стои и да гледа. Всички класически схеми са абсолютно не ефективни, от захранване до монтаж на линия.
Между другото сърбите (Гицата) демонстрират още един начин на закрепване на водорасли с две куки вързани една под друга, тревата се усуква на осморка около двете.....Опитах да сканирам статията от "Топ фишинг", но нещо не съм доволен.Пожелавам много едри скобари на всички колеги! Успех!
Изображение
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Ооооо,Симо.Гледам тука некви поздрави.... :D Мерси,мерси :D :D
Пак си мачкал ребоците,евала.
За водораслите гледам сте писали.Аз го правех по-различно и по-лесно.Правих казвам,щото не съм праил от години.....не знам защо :roll:
Лятото събирах най-свежият/пресният/ и го оставях да изсъхне на сенчесто и проветриво място.Сенчесто,за да не гори и избелява,а проветриво,за да не загнива.Изсушените водорасли прибирах в платнена торбичка на сухо място.
Вечерта,преди излета,накисвах малка с хладка вода докато омекнат,и изцедени ги прибирах в пликче.С малко заигравка при закачането,може да се изтече 7-8 пъти.Приготвени така,водораслите не са толкова лигави и по-лесно се слагат на единична кука.
Не съм имал кой знае колко големи успехи на водорасло,по- си ми даваше на троха и бял...
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Браво,Симка.Отново си скубал рибите здраво,до колкото разбрах.Ще вземеш да ми изчетеш една лекция като се видим за тази специална стръв,че до този момент гледах малко скептично на нея. :wink:
TICA FAN
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Намаше ги тия захранки преди години.Ловяхме го само на щипан хлаб,торба с накиснат стар хляб и даже,червеи не взимахме защото хляба си беше стръв № 1.Мека,току що извадена от фурната /ходехме рано сутрин пред някоя пекарните/взимахме по няколко франзели и беж на реката.Имаше и риба,нямаше истичане без удар и доста от рибите си отиваха защото излизаха кърпели до лакътя.Сега миндилите с тоци и парашути,изтребват всичко живо и не му позволяват да расте.Понеже,водораслите са по специфични за слагане и задържане на кукичката,когато си във водата е трудно и отнема време,затова ги ползвахме повечето от брега и както виждам,резултатите продължават да са добри.В краина сметка,евала на Симо,че споделя такива неща с младите колеги,които тепърва навлизат в този риболов, и ако няма такив колеги,може дълги години да не разберат за някои методи и стръви на които се лови тази прекрасна и борбена риба

Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Herodot »

Изображение
Симо, добре си се справил със скобарите!
Изображение
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Нистина ,голямо браво на Симо за споделената тайна. Доста съм слушал за водораслите , но до сега никой не беше споделял как се прави.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”