Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Честит празник
Модератор: dantho.mihov
Re: Честит празник
честито на всички колеги прзнуваите и трите празника днес 

само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
- R.Nedelchev
- научил се да хвърля
Честит празник на всички,които празнуват днес.. 

- ventyri
- научил се да хвърля
Честит празник на всички

Ако искаш да си щастлив един ден напий се.
Ако искаш да си щастлив един месец ожени се.
Ако искаш да си щастлив цял живот стани рибар.
Ако искаш да си щастлив един месец ожени се.
Ако искаш да си щастлив цял живот стани рибар.
-
- кандидат преподавател
Честит ви Трифон Зарезан момци,нега годината да е добра и плодородна
По стара българска традиция на този ден се подрязват лозите, за да са плодовити. Този ритуал е съпътстван с много обредни действия. Мъжете отиват рано сутрин на лозето с омесена за целта питка, печено пиле напълнено с ориз и вино. След като подрежат лозата на 3 места я поливат с донесеното вино. След това избират един мъж за цар на лозята, накичват го с венци и го повеждат към селото с много музика и танци. Там минават през всички къщи, където ги черпят с вино, а остатъка от почерпката изливат върху царя, за да е берекет и да „прелива от праговете”. След като обиколят всички къщи, царят се прибира и подготвя трапеза за да посрещне цялото село и веселбата да продължи.

Народното вярване е, че на Сирни Заговезни слънцето се обръща към пролета.
Винаги се пада в неделя , а също така е известен под името Прошка. На този ден по-младите членове на семейството искат прошка от по-възрастните. Този ритуал символизира духовно пречистването на душата. А кой в наши дни няма нужда се прости с някого, да загърби стари пререкания и да покаже на семейството си колко много ги ценни и обича.

Е момци и аз моля за Прошка,ако съм обидил или нагрубил някой ,Простете и Простено да ви е !

По стара българска традиция на този ден се подрязват лозите, за да са плодовити. Този ритуал е съпътстван с много обредни действия. Мъжете отиват рано сутрин на лозето с омесена за целта питка, печено пиле напълнено с ориз и вино. След като подрежат лозата на 3 места я поливат с донесеното вино. След това избират един мъж за цар на лозята, накичват го с венци и го повеждат към селото с много музика и танци. Там минават през всички къщи, където ги черпят с вино, а остатъка от почерпката изливат върху царя, за да е берекет и да „прелива от праговете”. След като обиколят всички къщи, царят се прибира и подготвя трапеза за да посрещне цялото село и веселбата да продължи.

Народното вярване е, че на Сирни Заговезни слънцето се обръща към пролета.
Винаги се пада в неделя , а също така е известен под името Прошка. На този ден по-младите членове на семейството искат прошка от по-възрастните. Този ритуал символизира духовно пречистването на душата. А кой в наши дни няма нужда се прости с някого, да загърби стари пререкания и да покаже на семейството си колко много ги ценни и обича.

Е момци и аз моля за Прошка,ако съм обидил или нагрубил някой ,Простете и Простено да ви е !

Наздраве на всички 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Честито и от мене
И АКО НЯКОИ С НЕЩО СЪМ............ да ИЗВИНЯВА

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
-
- научил се да хвърля
Честито на всички колеги.Любовта на мъжа минава през черния дроб.Простете ми за всичко и да ви е простено.
- ninastefanina
- сериозен играч
Честит Трифон зарезан на всички.Честито и на днешните рожденници 

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
-
- научил се да хвърля
Честито и от мен на всички празнуващи и простете.
-
- кандидат преподавател
Честити празници,колеги рибоболнави!
Кой каквото иска да празнува,може и трите,двата или единия,ама при всеки вариант ви казвам Наздраве!