Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

от каде в софия мога да си взема макара за около 20лв.
Модератор: bobopeli
от каде в софия мога да си взема макара за около 20лв.
ако може магазина се намира в младост.моля пишете 

ПРИСТРАСТЕН РИБОЛОВЕЦ
-
- вече хвърля и на тежко
-
- вече хвърля и на тежко
-
- вече хвърля и на тежко
ООООО, аз не съм чак такъв спец та да давам препоръки а и ти искаш с един куршум два заека.
Но ето и моето скромно мнение :
Добре е да си вземеш макара с една мач шпула за плувка ,и една нормална . Но ти трябват и две въдици
с различни акции .
Защото ако се опиташ да хвърляш на дъно с пръчка с акциа 10-20г. ще останеш учуден колко леко се трошат тия въдици .
А ако си с акция 50-100г. ,на плувка ще си хвърляш под носа .
Има някво решение на проблема ма то тва си е ни риба ни рак
Зимаш пръчка с акциа 30-60г. и на плувка ловиш с ваглери или с плувки над 3г. И гледай да е над 3м.
Абе питай в магазина хората са отзивчиви ша ти обяснат.
Ако някой колега не е съгласен да пише, щото пак повтарям не съм спец.
Но ето и моето скромно мнение :
Добре е да си вземеш макара с една мач шпула за плувка ,и една нормална . Но ти трябват и две въдици

Защото ако се опиташ да хвърляш на дъно с пръчка с акциа 10-20г. ще останеш учуден колко леко се трошат тия въдици .
А ако си с акция 50-100г. ,на плувка ще си хвърляш под носа .

Има някво решение на проблема ма то тва си е ни риба ни рак

Зимаш пръчка с акциа 30-60г. и на плувка ловиш с ваглери или с плувки над 3г. И гледай да е над 3м.
Абе питай в магазина хората са отзивчиви ша ти обяснат.
Ако някой колега не е съгласен да пише, щото пак повтарям не съм спец.

дай рибо рибо дай
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако ловиш предимно на плувка,а когато ловиш на дъно не ползваш пружини,то горната граница на тежестта на изхвърляне на пръчката може да я занижиш към 40,50 гр.От доста време използвам един стар композитен телескоп с акция 20-50,3 метра,като универсална пръчка за плувка,за костур,на дъно,ловя и шарани(под 3 кг.).Евтина и доста функционална.Като за начало става,дори да я счупиш или нещо такова,не е болка за умиране.Ако ще ходиш сериозно за шарани,то не ти мърда и втората пръчка с акция 50 - 100гр(както спонема kalinanimal).Като добиеш повече опит ще преминеш към мачове,болонези и...щеки.
Наслука,и успех при избора!
Наслука,и успех при избора!
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Николай,защо не разгледаш моделите на DAM,по-конкретно АТ серията - 3 лагера.Имам АТ 350(побира 100 метра 0,50),използвам я за дънен риболов от 5,6 години.Реди влакното много добре(да не кажа перфектно).Нямам никакви проблеми.Не я използвам много често - 20-тина пъти в годината,но това умножено по 6 години.Като за първа макара е идеален избор(според мен).А цената и е разумна,в момента дори има намаление около 15 - 20%,ако не се лъжа.
-
- научил се да хвърля
....
Vzemi si po-dobra makara,6ot evtinite lesno se 4upqt puk i takiva ot po 20lv,moje6 da navie6 0,18mislq 4e a tva e nedostaty4no za dobra riba(e ima i po 0,12 deto izdyrjat nad kilo ma te sa skypi).Nasluka