Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Формулата на Милко или защо някои сомове все са по-големи?
Модератор: sapuna
- barutchiata ©
- Администратор
Не говориме за вталените риби.Тях ги знаем.Говорме за рибите хванати от някои "колеги", които си имат некакви комплекси и си слагат по някое друго килце отгоре на рибите и се праат на шампиони.Ама това си е за тяхна сметка.Един ден всичко излиза на яве и после срам ........срам, срам.........срам.Ама има и някои на които сомовете им още стоят в класациите. 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
или такива като мен приспаднали и кръвта даже...понеже го нарязахме и мерихме в наелонови пликчета...Teleto написа:А ИМА И ТАКИВА ДЕТО СА НАМАЛИЛИ ТЕГЛОТО-ИЗВАДИЛИ И НОСИЛКАТА С,КОЯТО Е МЕРЕН И ПАК ЯДАТ ЗАДНИКА.
Чадоо, за кво викаш шефа бреВлачещия Воблера написа:Господи,по-скоро моля те!

зает е..празници са...негов рожден ден е
ай не го тормози баш тия дни...
Господ може всичко чада мой !
Тази година от YAMAHA има учредена награда за най-голяма риба - мотор 4 к.с. и понеже коментирахме как да се класират рибите , мисля че както Отчето го е дал така е най-справедливо с една добавка - успоредно на сома да има сложен предмет мащабно / бутилка , стек цигари и т.н. / за да може всеки да може да го измери за себе си и да няма съмнения относно дължината на сома.
И за да няма "неестествено" и "много" дебели сомове да се вземе само дължината като мярка в определянето на победителя.
Пожелавам на всички успех в благородната надпревара
И за да няма "неестествено" и "много" дебели сомове да се вземе само дължината като мярка в определянето на победителя.
Пожелавам на всички успех в благородната надпревара

За зло куче - зъл прът!
-
- сериозен играч
абе...ша се сетите вие що съм ви Отче....ма мноо ма изнервихте бре атейсти ниедниНикито написа:... мисля че както Отчето го е дал така е най-справедливо

нема нема и като се разнервим зорлем ме карате да повдигам расото та да ви покажем изодзад оргазмите на обществото

я си слушайте литургията...нали за вас я пеем бре мискини

Амин...един да пукне, след него да са родат двама...натам го знаете песнопението

отец Ми Го Нафърфорий написа:абе...ша се сетите вие що съм ви Отче....ма мноо ма изнервихте бре атейсти ниедниНикито написа:... мисля че както Отчето го е дал така е най-справедливо![]()
![]()
![]()
![]()
нема нема и като се разнервим зорлем ме карате да повдигам расото та да ви покажем изодзад оргазмите на обществото![]()
![]()
![]()
![]()
я си слушайте литургията...нали за вас я пеем бре мискини
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Амин...един да пукне, след него да са родат двама...натам го знаете песнопението![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
- krokibg
- учете се от него
Хайде пак се почна.Абе само професори и зависници ли има тука бе???Постоянно някой на някой невярва.Най добре ще бъде да оставите всеки да си пиши колкото кила си иска,и както казва Барутчията времето ще покаже.Що се отнася до моя сом,аз ви казах -една плочка в банята ми е точно 20 см.Сома ми идва точно 1.70м и нито сантиметър по-малко!!!И още нещо, мене класаций и награди неса ми нужни,имам си абсолютно всичко което му е нужно на един рибар и то най квалитетното,и даже имах и за раздаване та ги датох на братовчедите ми и на чичо ми.От 19бр шимана си оставих 12бр +1бр Кардинал на АбуГарсия и 1бр Дайва ......да си имам за дамазлък.Сега сериозно,защото мойто стана малко като хвалене.Малко хора са хващали големи сомове по Марица /оставям настрана язовирските сомове/ и то по една,две бройки.Аз имам 26бр хванати на Марица за миналата година и има още трима четирима който също имат доста хванати бройки/Стальо от Хасково и едно момче от свиленград.Другите колеги със по 5-6 бр изобщо не ги броя.За последно само ще кажа майната им на неверниците,те невярват първо на себе си та камоли на другите.Хайде сега чао,и тази пролет ще има повече бройки,защото нищо няма да раздавам и само ще ги снимам и ще си ги прибирам,напук на всички!!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Не се пеня колега,просто са ми умръзнали мрънкала !!!Има и нещо друго,има хора още като хванат по голяма риба и се започва едно снимане,вестници и т.н . Никой не ги пита кой подред му е сома -1ви или 2ри -ПРОСТО КЪСМЕТЛИЙ,чул че се лови някъде нещо,отишъл за първи път за сом и хоп айде големия сомаджия.Ами ние ходим от години и има няколко човека който са във форума и знаят за какво постоянство става въпрос .Има хора който са хванали по десет такива сома но си мълчат.Няма лошо,тези със по едното сомче нека се подпалят защото това е най лесния начин да станат добри рибари --- като ходят по често за риба.Тази година,ако е рекъл господ да сме живи и здрави,ще им запуша големите усти на неверниците....
Ейййй....галям смях.....И още нещо,повечето хора който ходят на долу по Марица за сом,го продават веднага щом хванат по голям екземпляр но това си е тяхно право,но на мен награди и пари неми трябват!!!
Така наречената формула на Бай Минчо,Гунчо,Пенчо или там как се казваше не е 100% вярна,дава отклонения защото примери има достатъчно. САМО ПРИРОДАТА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА.Хайде неверници,вие сте на ход

Ейййй....галям смях.....И още нещо,повечето хора който ходят на долу по Марица за сом,го продават веднага щом хванат по голям екземпляр но това си е тяхно право,но на мен награди и пари неми трябват!!!
Така наречената формула на Бай Минчо,Гунчо,Пенчо или там как се казваше не е 100% вярна,дава отклонения защото примери има достатъчно. САМО ПРИРОДАТА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА.Хайде неверници,вие сте на ход

-
- сериозен играч
кроки не си прав..формулката си бачка и е извадена след дъгогодишни замервания....вярвай ми...отклонението е 10-12 % и нито % повече !!! Мога да се подпиша под тия думи !!! А колегата от Свиленград който ходи по Марица го познавам лично ...упорит е! И верно ги вади...
А че има заядливци...е тва е ясно...мен колко са ме яли

А че има заядливци...е тва е ясно...мен колко са ме яли

- krokibg
- учете се от него
Отче,може и да работи но на 60-максимум 70%.Що се отнася до малкия от Свиленград той е голям образ и наистина ходи и хваща момчето.Даже си прави воблерите сам и са работещи.Навремето г-н Рапала така е започнал та сега цялата му фамилия са милионери. 
Тази година ще следя стриктно тази формула дали работи и чак тогава ще си кажа твърдо думата по този въпрос.Дотогава ще се придържам към моето убеждение,което нежелая да налагам защото винаги има риби който се хранят повече от другите риби .
Така е и във живота иначе всички щяхме да сме абсолютно еднакви,а ти сам виждаш че има по-дебели и по-слаби,по-високи и по-ниски,по-богати и по-бедни,по-нахранени и по-гладни,дрън,дрън,дрън,дрън..........

Тази година ще следя стриктно тази формула дали работи и чак тогава ще си кажа твърдо думата по този въпрос.Дотогава ще се придържам към моето убеждение,което нежелая да налагам защото винаги има риби който се хранят повече от другите риби .
Така е и във живота иначе всички щяхме да сме абсолютно еднакви,а ти сам виждаш че има по-дебели и по-слаби,по-високи и по-ниски,по-богати и по-бедни,по-нахранени и по-гладни,дрън,дрън,дрън,дрън..........

-
- сериозен играч
- krokibg
- учете се от него
Отче, може и така да е,но нали трябва човек и сам да се убеди във всичко.Що се отнася до хапачите,много са беззъби,точно като стари баби.Имат по едно две сомчета в живота си ,но говорят като че ли са ловили сомове денонощно и нямат тайни.Стоя във форума,защото имам приятели в него и ми е приятно да помагам с информация и обяснения за всичко което ги /НИ/ вълнува относно риболова на Сом.Дреми ми на шарената тояга кой-какво мисли и бръщолеви,найстина без покритие.Като се погледна,доста съм си симпатичен за годините,още чукам малки гаджета,имам си пари,коли ,лодки,въдици,абе всичко което му е нужно на човек.Също така както доста хора знаят съм на ти със Сомския риболов и съм един от първите който тръгнаха за Сом по Марица на воблери ит.н.И още нещо,на мене ми даде интифа за този риболов един приятел /признавам/ ,до тогава ходех по Марица за шаран,алай и др.риби.Хващал съм и сомове и то доста и преди да тръгна да го гоня на воблер,и то доста успешно.Искарал съм доста безсънни нощи по реката на чакане.От хората който са тука във форума,признавам само няколко човека който като чета какво и как пишат,знам че наистина са компетентни в тази материя,но хора с по едно-две сомчета в живота да се изказват компетентно.......меко казано са просто лаладжий.Не съм знаел че ще ми се наложи да се разправям с неверници,кой колко и какви риби е хващал,иначе щях да правя снимки от който да им спре дъха.Още повече че 12 години имам язовир и то един от най-хубавите за риболов в България.Само това би трябвало да ги накара да се замислят по въпроса кой-какви възможности има за риболов и колко е рибар.Само тези доводи са достатъчни да им светне ламбичката,че съм човек с доста богат рибарски опит - 44 г от който поне 36 години с въдица в ръка.Имам още много да уча и се надявам че ще науча от компетентни хора като някой от вас.Никога несъм имал и нямам претенций да съм най,най,и нямам комплекси който да ме притесняват.Е това е,нека някой хора на който устите им говорят по-бързо отколкото мозъка им работи,нека да се замислят.
Така отче Нафърфорий,тези с големите усти,дето като трябва да ходят за риба си правят графици,няма да ги мислим,защото на едно тяхно ходене се падат по 5-6 риболова от наша страна и не е лошо да се спрат със това плюене,завист,неверие и да помислят малко кой може и разбира и кой говори празни прикаски.Поне от начина на изказване по дадени теми би трябвало да се разбере кой е компетентен и кой -не.За мен риболова е магия която неискам да ме напуска докато съм жив,и ще се уча на още много неща.Надявам се и със всички да е така.

Така отче Нафърфорий,тези с големите усти,дето като трябва да ходят за риба си правят графици,няма да ги мислим,защото на едно тяхно ходене се падат по 5-6 риболова от наша страна и не е лошо да се спрат със това плюене,завист,неверие и да помислят малко кой може и разбира и кой говори празни прикаски.Поне от начина на изказване по дадени теми би трябвало да се разбере кой е компетентен и кой -не.За мен риболова е магия която неискам да ме напуска докато съм жив,и ще се уча на още много неща.Надявам се и със всички да е така.