Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Въпрос за ГОЛФ GTI
Модератор: dantho.mihov
- jovani
- научил се да хвърля
Въпрос за ГОЛФ GTI
Здравейте .Проблема е в това,че последните 2 ЗИМИ маслото се меша с бензин.Къде ли не я карах проблема съществува.Обясняват ми че я карам на късо разстояние.Мотора е 1800кубика ,пълен енжекцион.Проверени са дюзите ,клапани,сигменти,центровки.Ако някой е имал подобен проблем,моля да го сподели.Ако ми препоръчате майстор в София, ще съм ви благодарен.Забравих да кажа че колата има борд.компютър.
- jovani
- научил се да хвърля
Re: Въпрос за ГОЛФ GTI
Колега не антифриз,а бензин влиза в картера.stich написа:Това май се получава,когато изгори гарнитурата на главата!
-
- ще става разбирач
Какво се получава като ги омеша.Опиши проблема малко по конкретно
- jovani
- научил се да хвърля
Вдига нивото в картера,прекъсва понякога.Когато загрее започва да примигва лампата на маслото.За разход на бензин не мога да определя.Омешва само зимата.Работата ми е на 1.2км.карам я студена.Има проблем,но не мога да обикалям Околовръстното да загрее и да стигна до работата./това со доводи на монтъори/stefan_ginev написа:Какво се получава като ги омеша.Опиши проблема малко по конкретно
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Jovani, Няма света друг дето да е чупил всички версии на GTI освен Боса...
Обади се пиши на лично ще ти направим оглед и диагностика... Ако трябва ще я отворим за операция и след това ще и видиш истинските възможности за които и швабите не предполагат, че съществуват
Поздрав
П.п ако е с KR мотора копувам

Обади се пиши на лично ще ти направим оглед и диагностика... Ако трябва ще я отворим за операция и след това ще и видиш истинските възможности за които и швабите не предполагат, че съществуват

Поздрав

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- новобранец
Имах същия проблем миналата зима повреме на метановата криза .Оказа се ниска компресия на3 цилиндър вероятно от клапани .Мокри свеща прекъсва и бензин в маслото дори и на дълъг път .Слагаи газ и нищо няма меша 

-
- научил се да хвърля
Мога да ти препоръчам майстор на VW.Работи в Лозен .Казва се Емил.Ако имаш интерес пиши на личния.
==========
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 9:08 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Колега като гледам как последните две зими си я карал с това разредено масло, единственият съвет който мога да ти дам е Надин(те фалираха ама името е показателно)
Нищо , че има борд компютър 
Табелка започваща с PK имаш ли си ?
Успех колега

AL KAPONE написа:... за които и швабите не предполагат, че съществуват
Табелка започваща с PK имаш ли си ?
Успех колега

- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега,казваш че колата е пълен инжекцион и това ме навежда на мисълта че имаш неизправна дюза която не може да разпръсне бензина а "пикае" и оттам горивото покрай сегментите се стича в картера.Измери си компресията на цилиндрите и почисти дюзите.Опасно е защото може да прецакаш двигателя поради недоброто мазане на двойката бутало -цилиндър, както и мазането на шийките на коляновия вал.
- jovani
- научил се да хвърля
[quote="deso_bg"]Колега като гледам как последните две зими си я карал с това разредено масло, единственият съвет който мога да ти дам е Надин(те фалираха ама името е показателно)
Нищо , че има борд компютър 
Благодаря на всички отзовали се. Колега благодаря за съвета и на теб.За сведение от началото на зимата съм сменявал 3 пъти маслото и сигурно ще има още едно.

Благодаря на всички отзовали се. Колега благодаря за съвета и на теб.За сведение от началото на зимата съм сменявал 3 пъти маслото и сигурно ще има още едно.
-
- ще става разбирач
Колега по-добре, попитай във VW форума там е по голяма вероятността да ти помогнат. Още повече, че изобщо не е лесно да ти се помогне със съвет така пред клавиатурата. Диагностика и читави сервизи все още се намират по Софето пък и едва ли ще ти излезе по-скъпо от 4 смени на маслото за 3 месеца (е зависи какво наливаш - но компромис тук не бива)

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Като причини ще изтъкна 3бр.
1. късите растояния на каране
2. дефектирал датчик за температурата на двигателя
3. износени сгменти. ( съм на 90 % сигурен ,че е над 10)
1. късите растояния на каране
2. дефектирал датчик за температурата на двигателя
3. износени сгменти. ( съм на 90 % сигурен ,че е над 10)
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126