Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Новогодишната слука на БАТМИЛЕН- сулка или меджид???
Модератори: emo vasilev, alekst
http://www.floranimal.ru/families/3803.html
Ето тук...ама на руски...може да намерите всичко каквото ви трябва за рибите и другите живи твари...
Ето тук...ама на руски...може да намерите всичко каквото ви трябва за рибите и другите живи твари...

- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
Re: Новогодишната слука на БАТМИЛЕН- сулка или меджид???

Тия трите /кефаловите/ са платерини отвсякъде . Имат си златистите петна по хрилете ! Ловил съм морски кефали в р.Велека и р. Дяволска -нямат това златисто петно ! Ловил съм по морето платерини и иларии - платерините, като на снимката го имат , а иларията го няма . По принцип някъде съм чел , че през зимата при кефаловите риби , ако не мигрират на юг им се образувало някакво перде на очите и не виждали добре . Това съвсем на сериозно ! Вашите наблюдения по тоя въпрос

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На прасетата,за които говориш им викат КЬОР КЕФАЛ!
През зимата,когато е голям студ водата им пада перде на очите и не скиват.За това забрави да уловиш на каквато и да е стръв.Единствения начин е със серкме,по-големичко ако може/аз съм против/ и другото е на трал/също съм против/!Сещам се миналата година на трета буна във Варна от външната страна колко големи пасажи бяха и на повърхността.Имаше и пасажчета хамсия.Сред екземплярите от пасаж с перде на окото няма малки парчета.Има уловени над 500 грама риби!Незнам на Батко какви грамове са му платерините,ама те са мънички,в сравнение с тея,за които говоря.

През зимата,когато е голям студ водата им пада перде на очите и не скиват.За това забрави да уловиш на каквато и да е стръв.Единствения начин е със серкме,по-големичко ако може/аз съм против/ и другото е на трал/също съм против/!Сещам се миналата година на трета буна във Варна от външната страна колко големи пасажи бяха и на повърхността.Имаше и пасажчета хамсия.Сред екземплярите от пасаж с перде на окото няма малки парчета.Има уловени над 500 грама риби!Незнам на Батко какви грамове са му платерините,ама те са мънички,в сравнение с тея,за които говоря.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
ВСЕЯДНИ СА!Trias написа:........ и кълват много на бял червей , ароматизиран с "Ултра баит за морски риби"batmilen написа:Чисти черноморски кефали..с тъпи глави...![]()
Всичко друго...са интерпретации...Доколкото знам платерините много си падат по белите червеи ! А черноморските кефали май предпочитат друго ?
![]()
![]()
ядат дробчета от палмуд,чревца и т.н.
дори и на мекица кълват...пущините...

Затова цели пълчища от кефали, иларии и платерини се събират на канала на месокомбината...в Созопол...на "лайнян бурун" ... дето е отходния канал на града...ако не верваш...питай Созополий...те знаят...хахахаха...

- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко