Моля изкажете мнение!!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Моля изкажете мнение!!!

Мнение от Павел Иванов »

sabin написа:...но не е ли по-добре с хубава въдица да се започне...
Много относително понятие е това "хубава въдица" :wink: Най-ми липсва първата ми мухарка която беше некво Трабуко докато не ми липсват мухарки като СКОТТ , Ст. Кроа , Уинстън , Сейдж , Орвис ( е Орвиса гаче ли съвсем малко ) , Ремингтън и някои други :wink: Мухарлъка може да заплени човек и с най-простата мухарка като и да не му хареса ама хич и с най-високият клас такава . Като за начало бих заложил на хубав шнур и тъй .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
JASHO
новобранец
новобранец

Мнение от JASHO »

sabin написа:Щом сега прохождаш и да тръскаш все тая. Най-добрия вариянт е с някой запознат с мухарския риболов да пообиколите магазините. Добре, че не са започнали да ти предлагат мухарки от 500+ лв. Моите уважения към г-н П. Иванов, но не е ли по-добре с хубава въдица да се започне. Макарата не я коментирам. В мухарството / според мен/ е въпрос на меко казано .... Щях да кажа гъзария ма айде. Тя почти не участва в риболова. Та така. От скоро съм в този риболов, но смея да твърдя, че доста съм изчел и изгледал. Но най-важното много съм питал вече утвърдени мухари.

Поздрави и нищо лично!
На първо място благодаря за отзивите!!!
На второ смятам, наистина тези дни да отида до един магазин с познат, който практикува този вид риболов, та да почерпя опит и от него. Хем като видя и там какво предлагат, ще Ви споделя.
Както разбирам от по-горните постове ще наблягам на пръчката и шнура, а за макара - колкото останат :)
По принцип по-добре ли е пръчката да е по-стегната? Струва ми се, че с по-"твърда" пръчка ще ми е по-лесно или се заблуждавам.
Относно мухарката на Фокус: бях чул доста добри отзиви за тази марка от един познат, само че ставаше въпрос за директни телескопи, така че ще я имам предвид.
ribohva6ta4
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribohva6ta4 »

Следя тази тема с голям интерес ,защото и аз съм се орентирал към мухарството , което е виш пилотаж и е последната спирка на риболовеца преди да стане пчелар . :D :D :D Това последното е майтап , надявам се всички да го разберат, най вече модераторите. :axe: :axe:
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

Лошото е, че бърза или бавна въдица ти трябва, ще разбереш след няколко години.
Това в зависимост от кастинга ти.
За сега взимай нещо и почвай после ще решаваш.
При по бавните въдици скоростта на шнура е по малка но за сметка на това се полага по плавно и имаш повече време за реакция по време на кастинга защото и самия кастинг е по бавен.
С всяка мухарка се хвърля различно и трябва да можеш да усетиш въдицата - ама за това имаш много време.
Аватар
sabin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sabin »

Павел Иванов написа:.

Много относително понятие е това "хубава въдица" :wink: .....
Под хубава нямам предвид скъпа, а да му е кеф да ходи с нея за риба. Още като я хване и да не иска да я пусне цял ден. За това е хубаво да я подържи преди покупка. Пък след като полови известно време сам ще разбере какво му трябва. Но за шнура си псУлютно прав.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

За мухарката D.A.M DevilStick немога да кажа много,но за спининга D.A.M DevilStick мога да кажа,че е доста тобре изработен и е с добри качества за парите си това е направо връх.Също чух от колега ,че мача D.A.M DevilStick бил също добста добър.Та от там мисля,че серията е доста добра.
Изображение Изображение
Аватар
sabin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sabin »

ribohva6ta4 написа:....защото и аз съм се орентирал към мухарството , което е виш пилотаж и е .....
Е това сега го видях, но може много да се спори по въпроса. Всеки риболов си има своята магия. Визирам спининга и мухарството. Общото и в двата е, че много малко риболовци го практикуват, които имат лошо отношение към рибата и природата. Дано и те се очовечат :D .
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

fly_fisher написа:Лошото е, че бърза или бавна въдица ти трябва, ще разбереш след няколко години...
Това е най-голямата истина казана дотук . Кофтито е че много хора така и не разбират и след години точно какво им трябва и купуват , купуват . Аз май към тех се числя :oops: Примерно имах един свръх бърз Скотт . Е тая въдица ако я бех взел за първа мухарка щех да намразя риболова с муха доживотно . Интересното в случаят е че след като я продадох тя стана любимата гегичка на новият си собственик който има доста други , доста класни гегички . Както е казал поета "разни хора , разни идеали" . Та като за първа гега при това нискобюджетна най-добре е да си я вземеш ти ако и нищо да не отбираш , вече след време като знаеш какво ти трябва питаш и правиш съпоставки . За начало средно бърза мухарка , най-евтината макара и що годе читав шнур ти вършат перфектна работа :wink:

Павел Иванов
nikos81
новобранец
новобранец

Мнение от nikos81 »

не се колебаи имашли ваэможнос эимая :?:
JASHO
новобранец
новобранец

Мнение от JASHO »

nikos81 написа:не се колебаи имашли ваэможнос эимая :?:
Предполагам, че имаш предвид DAM DevilStick, или аз не съм разбрал коя пръчка визираш?
JASHO
новобранец
новобранец

Мнение от JASHO »

Сетих се да попитам още нещо: Това дали мухарката е бърза, средно-бърза или бавна от класа ли се определя?
И дали да се насоча към 2.55 м дилжина или към 2.70 м? Вярно, че разлика в дължината е малка, но предполагам, че оказва влияние?
Поздрави!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

JASHO написа:...от класа ли се определя?...
Тц , от акцията :wink: Бърза , фаст - върхова , твърда пръчка . Средна , Мидиъм - то тва е и строй ама в случаят е средно бързо/бавна с чупка в кръста /центъра . Модерейт , слоу - бавна , гъне се от дръжката и тъй .

Павел Иванов
Аватар
L I S
новобранец
новобранец

Мнение от L I S »

Павел Иванов написа:
JASHO написа:...от класа ли се определя?...
Тц , от акцията :wink: Бърза , фаст - върхова , твърда пръчка . Средна , Мидиъм - то тва е и строй ама в случаят е средно бързо/бавна с чупка в кръста /центъра . Модерейт , слоу - бавна , гъне се от дръжката и тъй .

Здравей Павле стана ми кеф като ти видях аватара но да караме по същество каква муха ще ми препоръчаш да хвана видра та ако ще да е стара
На който му върви в риболова не му върви в любовта
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

И на мен ми е кеф като си го видя . Аватара де :lol: :lol: :lol: Относно мухата за която питаш аз лично бих заложил на тая :

Изображение

:wink:

Павел Иванов
JASHO
новобранец
новобранец

Мнение от JASHO »

Привет на всички мухари,
Мой приятел днес си купи мухарски такъми и ме навива да си взема същите като него... Пръчката е LAZER Adventure, 5/6; 2.7 m като е триколенна и се продава с тубос-59 лв! Макарата е JAXON Beta Fly с алуминиев корпус и графитна шпула, съответно също 5/6 клас-34 лв. Шнура е също Lazer Adventure DT5F-30 лв. Лидер също серия Lazer Adventure 2.70m - 4 лв и една малка муха - подарък от продавачката :D . Цялата работа с малка отстъпка прави 120.00 лв.
Моят приятел и той като мен тепърва ще се учи на мухарлък.
Как ви се вижда направената покупка? Какви са отзивите за тази марка Lazer? Дали и аз да последвам съвета му и да си купя същите такъми?
Само искам да допълня, че комплекта не е бил готов като комплект, а моят приятел си е комбинирал различните такъми.
Та да се гмуркам ли??? :)
Поздрави, Явор!
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”