Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Formax Alone carp
Модератор: sapuna
Formax Alone carp
Здравейте
Имам 2 броя Formax Alone carp 3 lb 2sec.Въпросът ми е с колко грама олово мога да хвърям и преблизително на каква дистанция ?

Re: Formax Alone carp
Трябваше да посочиш и дължина 3,6 или 3,9 м ,но по принцип 80-120 гр на 70-80 м
Ще пия водка, бира и ракия,
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
- Don4o_62
- учете се от него
Ако пък го скъсаш при замаха,направо гаранция 160м.,но ще викаш на отсреща-Слагаите каските
.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- сериозен играч
2.25lb------------------------------------------------------------------3oz (84g)
2.75lb----------------------------------------------------------------- 3.5oz - 4oz (98g - 112g)
3.00lb----------------------------------------------------------------- 4oz - 4.5oz (112g - 126g)
3.25lb----------------------------------------------------------------- 4.5oz - 5oz (126g -140g)
3.5lb и повече---------------------------------------------------------5oz (140g) и повече
Универсални пръти със междинен строй (multirange), тези които се използват за риболов на шаран, както в затворени водоеми , така и в реки. Позволяват изхвърляне на тежести до 120гр на разстояния до 140-150 метра. Това е добрият и обичайният избор за риболовци, които предпочитат да имат само един комплект универсални пръти. Тези пръти като клас са в доста широк диапазон, с тест от 2.0 до 3.5 либри. Леките- 2.0-2.5 либри се ползват при риболов в затворени водоеми и на сравнително близки дистанции, средните- 2.75-3.0 либри се ползват на близки и средни, до 100 метра , дистанции , тежките – 3.25-3.50 либри, на дистанции до 140 метра а също така в обрасли водоеми и на реки с течение ( големи реки). Произвеждат се с дължини 3.30, 3.60, 3.75, 3.90 метра. Обикновенно са двуколенни, по рядко три и по изключение повече.
2.75lb----------------------------------------------------------------- 3.5oz - 4oz (98g - 112g)
3.00lb----------------------------------------------------------------- 4oz - 4.5oz (112g - 126g)
3.25lb----------------------------------------------------------------- 4.5oz - 5oz (126g -140g)
3.5lb и повече---------------------------------------------------------5oz (140g) и повече
Универсални пръти със междинен строй (multirange), тези които се използват за риболов на шаран, както в затворени водоеми , така и в реки. Позволяват изхвърляне на тежести до 120гр на разстояния до 140-150 метра. Това е добрият и обичайният избор за риболовци, които предпочитат да имат само един комплект универсални пръти. Тези пръти като клас са в доста широк диапазон, с тест от 2.0 до 3.5 либри. Леките- 2.0-2.5 либри се ползват при риболов в затворени водоеми и на сравнително близки дистанции, средните- 2.75-3.0 либри се ползват на близки и средни, до 100 метра , дистанции , тежките – 3.25-3.50 либри, на дистанции до 140 метра а също така в обрасли водоеми и на реки с течение ( големи реки). Произвеждат се с дължини 3.30, 3.60, 3.75, 3.90 метра. Обикновенно са двуколенни, по рядко три и по изключение повече.
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не я научихте таз формула ей!!!Сигурно я има на 50 места из форума!
значи със тежест 90-110 грама мога да хвърля на 100-115 метра , ако съм разбрал 

аха .. значи мога да ползвам 80грама.По внимателно и 90 грама ...А на каква дистанция

-
- разбира нещата
Същите съм мятал с 70,80,90,100 ...нагоре не!Накрая останах с 90 и 100 грамовите!Обаче трябва да преценяваш как ще замяташ понеже при различните грамажи е различно мятането...според мен най-точно са по таблицата-85 гр. т.е. с 90 грамовите е идеално!Дистанцията която постигам е до 100 м. нормално е 50-80 м. 

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Дистанцията на замятане зависи от супер много фактори не само от оловото и пръчката
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Знам че не зависи само от пръчката.. Ще ползвам макари Евокс Прайд 80,ако това може да помогнеdunavski написа:Дистанцията на замятане зависи от супер много фактори не само от оловото и пръчката