двигател PARSUN ??????

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

krasi.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

двигател PARSUN ??????

Мнение от krasi.ko »

Искам мнение за двигателите PARSUN....наблюдения,мнения и личен опит....благодарско предварително за всяка информация :wink:
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: двигател PARSUN ??????

Мнение от Commander »

Колега аз си купих хонда втора ръка и сам доволен. Преди да я купя и аз мислех да взема парсън понеже са по-тънки, но един приятел ми каза че има такъв мотор и му се прецакала неква тъпа гумичка. Несъм много сигурен но още не са му я намерили. Понеже е в гаранция. Само това съм чувал... Нямам пряко наблюдение.
БАТТОНИ
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от БАТТОНИ »

Мойто мнение е хубав мотор и хубава марака , за да нямаш после главоболия :roll:
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

След дълги размисли стигнах до извода,че е по-добре нов СУЗУКИ отколкото стар ПАРСЪН.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
krasi.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasi.ko »

:?: и втози ред на мисли кажете SUZUKI 2.5 добра комбинация ли е с лодка TOHAMARAN SSL 2.40 метра :?: защото май само с толкова парички разполагам :oops:
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

krasi.ko написа::?: и втози ред на мисли кажете SUZUKI 2.5 добра комбинация ли е с лодка TOHAMARAN SSL 2.40 метра :?: защото май само с толкова парички разполагам :oops:
SUZUKI 2.5 е един от най-икономичните мотор за тролинг,(обзалагам се ,че гори по-малко от бензинова запалка за цигари),но според мен лодката е малко късичка,ръсни някой лев отгоре за поне 2,70-3,00м.Аз съм с 2,70м и е горе-долу добре за 2 човека средно тегло.

Изображение
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Мисля, че когато се пускат теми с въпрос за лодки и двигатели е редно да се каже къде и за какво ще се ползват.
Описаната конфигурация на мен не ми допада никак.
Маломощен миксер и лодка с решетъчно дъно....Ако искаш да се возиш, по-скоро ще се ядосваш. Ако обаче мислиш да идеш до рибата с нея и нищо повече....какво пък, ще свърши работа.
После следва въпросът къде ще е тази риба. Ако ще е в морето...самоубийство. Ако е в някой по-затворен водоем, нещата са по-поносими.
Аз бих си купил Парсън 2.6(нов) и спестените 500 лева от Сузуки, Хонда и каквото и да е, бих инвестирал в лодка с твърдо дъно и надуваем кил около 2.60-2.90.
Сметката ти излиза следната, 1100 лева кораба + 1500 за Сузи = 2600 пари
Как би постъпил аз? Нов парсън за 1000 лева(или по-добре 4 коня за същите пари, но 2 годишно без значение от марка) + 1500 за лодка 3.20(без голямо значение от марка).
Доводи за мнението ми:
-2.5 е отчайващо слаб двигател, колкото и симпатичен и икономичен да е(имах Сузуки 2.5)
-лодката с решетъчно дъно е като тиган, но липсва дръжката
-мястото в тигана ще е крайно недостатъчно
Личното ми мнение е такова и не ангажирам никой с него. Всеки е свободен да харчи парите си както намери за добре!

П.П. Не казвам, че Парсън или като цяло Китай са върха на технологията, но смятам, че предрасъдъците повече вредят отколкото помагат! Аз бих заложил на китайска лодка + китайски нов(или японски секънд хенд мотор). Всичко това с оглед на финансите, като не подминавам и въпроса с личната безопасност.
Щом ползват китайци в морето, значи и по реките ще се оправите! :)
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Аз пък не виждам възможност лодката да е под 3м.За двигателя с повече връзки ще си го купя от Англия и пак всичко ще ми се върже,като сметката на Шморхи.
Китаец,особенно малък не бих си взел никога. :roll:А на лодките цените им паднаха доста,щом 3.60м струва 1600лв. без отстъпка.
Когато човек казва,че няма достатъчно пари или са му последните....хубаво е да се поразрови малко(идват изложения).
Иначе всичко останало ми звучи така....Имам 5лв.,но вместо хляб и салам ще си взема такси.....белким да зная,че нямам нищо. :idea:
Колега зная,че те объркваме малко.За това не бързай....трябва да ти се избистри малко главата и тогава копувай.Мненията ще са различни и да знаеш, всеки хвали своето.Ти да си чул някой да е казал,че си купил кола,но се е прецакал.....аз не. :rolleyes:
Напиши за какво,къде и как смяташ да използваш лодката.....важно е. :idea: :arrow:
krasi.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasi.ko »

аз лодката вече я имам нямам двигател а разполагам с 1500-1600 лева и повече не мога да заделя....дори и със клизма :oops: имам tohamaran 2.50 и ми трябва двигател за тролинг във вътрешните водоеми на странета не е за морето :?: но ми се иска поне двигателчето да е ново за да нямам ядове...а по голяма лодка не посмях да взема че сам няма да се оправям с нея тя и тази ми идва малко тежичка......а аз като се случа сам поне да мога да я пускам на вода без проблем
:wink:
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Сега вече е ясно.Вземи си ново моторче СУЗУКИ 2,5 4т и забрави за грижите поне за десетина години.На китайците им са хубави жените и ориза.

Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

С посочените пари се вместваш и в Ямахата,но и от Сузукито са много доволни.Оства да намериш добра цена и отстъпка.Март месец на изложението ще ги дават с 10% надолу.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

за 1500-1600лв спокойно може да се купи Ямаха, Меркури или Тохацу 4кс от чужбина.
Вместо Сузуки 2.5 от БГ.

Вярно, че тук само на Меркури признават международната гаранция, но все пак са "маркови" и не се развалят... за какво ти е гаранция...
Не се бъзикам /тоя път/!
krasi.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasi.ko »

а как става вноса от странско а...и кой може да го направи ?
krasi.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasi.ko »

...и в крайна сметка ми пуснаха мухата че между 2.5 коня и 4 коня разлика в вървенето на гореспоменатата лодка нямало да има верно ли е това ? а лодката е до 6 коня мах.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Marco Polo написа:Абе не се е намерил някой с малко свободно време, та да се хване с КЗП - да видим тогава кон боб яде ли... ;)
Гръцка им работа! (на Ямаха)
Да не говорим, че в Англия всички "маркови" (не на Марко Поло) марки са с 5 (пет) години гаранция за любителски цели!
Последно промяна от Тедо на Пет Фев 19, 2010 1:44 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”