Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

олово вместо хранилка ?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: олово вместо хранилка ?
Всички ловим при различни условия и трудно биха ни съвпаднали мненията.Много рядко ми се е случвало да сменям хранилката с тежест и никога не е било от страх да не прехраня рибата.Правил съм това,когато кълве добре,а съм забъркал не достатъчно храна и в случаите,когато ловя между други колеги,които ловят на леко и вече са захранили в една линия.За река говоря.
Последно промяна от stich на Чет Фев 18, 2010 5:39 pm, променено общо 1 път.

На мен над 1,5 oz пък изобщо не ми трябват!!!hristotihov написа:Под 1,5 нямам и не искам да имам. Въпрос на вкус. Под 2 унции са толкова меки че не спират да се мандахерцат. Клатят се от най-лекия вятър и най-малките вълни, а лек вятър има винаги.
Въпрос на вкус ....напълно съгласен!!!
Ами правете бартера тогаваkoki написа:На мен над 1,5 oz пък изобщо не ми трябват!!!hristotihov написа:Под 1,5 нямам и не искам да имам. Въпрос на вкус. Под 2 унции са толкова меки че не спират да се мандахерцат. Клатят се от най-лекия вятър и най-малките вълни, а лек вятър има винаги.
Въпрос на вкус ....напълно съгласен!!!

Above us only sky
точно обратно господин Тихов.ако ловиш на 50см дълбочина може и да се забие хранилката,в което се съмнявам.говоря само от опит,ако се съмняваш в казаното от мене заповядай да ми докажеш нагледно казаното от тебе.на тинесто дъно кошничката се плъзга по него по простата причина,че няма на какво да се застопори и е много по трудно да се оптегне линията,камоли с връх 2оз.hristotihov написа:Зависи и от вида на дъното, на твърдо дъно без тиня леките хранилките се пързалят по-лесно, докато в тинесто дъно се закотвят по-стабилно.

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не е само логика,а е точно така.през миналата,също и през тази година многократно се уверих в това си твърдение,поради ниското ниво на водоемите.hristotihov написа:Прав си, има логика да е така.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм забелязал че с една и съща хранилка, с един и същ връх, на някои места (дъна) изпъвам линията без проблеми, на други места (дъна) много лесно се плъзга по дъното и въобще не мога да натегна линията. Обяснявах си го че хранилката се закотвя в тинята а на чисто дъно се пързаля. Явно е обратно - тинята е лигава и хлъзгава а чистото песъчливо или каменисто дъно е с добро сцепление. Щом си го наблюдавал ти вярвам.
Въпроса е че сцеплението към дъното на различните водоеми е различно и разликите са големи, и не може да се даде универсална формула, кой връх колко грама изпъва.
Въпроса е че сцеплението към дъното на различните водоеми е различно и разликите са големи, и не може да се даде универсална формула, кой връх колко грама изпъва.
нямам живарник
просто си го преиспъваш и толкоз.hristotihov написа:Аз съм забелязал че с една и съща хранилка, с един и същ връх, на някои места (дъна) изпъвам линията без проблеми, на други места (дъна) много лесно се плъзга по дъното и въобще не мога да натегна линията. Обяснявах си го че хранилката се закотвя в тинята а на чисто дъно се пързаля. Явно е обратно - тинята е лигава и хлъзгава а чистото песъчливо или каменисто дъно е с добро сцепление. Щом си го наблюдавал ти вярвам.
Не забравяйте и фактора дълбочина на водоема, и различното налягане при разлинчите дълбочини.hristotihov написа:Въпроса е че сцеплението към дъното на различните водоеми е различно и разликите са големи, и не може да се даде универсална формула, кой връх колко грама изпъва.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- ivelin_1976
- разбира нещата
Както вида и сечението на основното влакнотоKoleff написа:Не забравяйте и фактора дълбочина на водоема, и различното налягане при разлинчите дълбочини.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Както и, че разводнявате темата !!!ivelin_1976 написа:Както вида и сечението на основното влакнотоKoleff написа:Не забравяйте и фактора дълбочина на водоема, и различното налягане при разлинчите дълбочини.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation