Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Как да направим добър харпун в домашни условия
Модератор: nkolev66
- spook
- ще става разбирач
Re: Как да направим добър харпун в домашни условия
Според мене ще го видим заоблен канала в завършен вид..(а Терцо?) 

- Jack Daniels
- разбира нещата
май триъгълния е най-добре, ще става за стрели с различна дебелина без стрелата да "си ходи" из канала
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- ще става разбирач
И аз така смятам,и така ще го направя.Може да провлача крак за нова линия при "дърветата".Лесно ще се сменя сета с различни стрели и ластици без да се налага да променяш дизайна.Преди на пушкалата със затворени глави това донякъде беше проблем(големия отвор),който с таитянска(по-тънка и не винаги заводско изпълнение) стрела,при по мощни ластици,даваше възможност стрелата да бяга леко във всички посоки в момента на изстрел.Говорим за главите с горе разположени ластици,с други не съм имал честа да стрелям.Дори да има някакво износване на дървото при триъгълен канал то ще е в точките на триене,така и да се смени диаметъра на стрелата(макар че половин-един милиметър едва ли е от значение за улея в който лежат ) пак ще има центроване на стрелата по оста на канала,поради факта , че V формата ще му кара стрелата да лежи в най -ниската му част.Чудя се ако и въжето лежи отдолу под стрелата.........,но само се чудя.Както и да го направи човек, негово ли е е свикне ли му и е доволен ,това че от първия път е станало идеалния харпун било признак че нещо сме пропуснали е ала бала.Имаше го някъде по постовете това твърдение.
Както казваха в родната казарма На рееееемък! Засега."З А А БОЙ-напролет.Дотогава шкурки и пирони ,връв,технически канап(тел) и бой с чука докато ти хареса.
Както казваха в родната казарма На рееееемък! Засега."З А А БОЙ-напролет.Дотогава шкурки и пирони ,връв,технически канап(тел) и бой с чука докато ти хареса.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Дааа... Да си дойдем на темата.grizmin написа:Както казваха в родната казарма На рееееемък! Засега."З А А БОЙ-напролет.Дотогава шкурки и пирони ,връв,технически канап(тел) и бой с чука докато ти хареса.
Идеята с V-образния канал за стрелата е страхотна!

Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Здравейте колеги.Ако диаметърът на стрелата е с 1 mm по-малък от ширината на канала , при харпун с дължина 1m отклонението на стрелата от осевата линия на канала,на дистанция 5m e само 5mm.Освен това в този случай контактът на стрелата към канала е по една линия.При канал с триъгълно сечение няма отлонение,но триенето е по две линии.
-
- ще става разбирач
Здравей Котка.Мислех че си се обидил нещо и си напуснал форума,понеже много нещо се изписа миналата зима.Друго си е като го сметне Човек на Хартия,дето викаше баба ми,това за отклонението на стрелата имам в предвид.Но так или иначе Тази тема е на Акулата,и тук ние сме само обсъждащи "теоретици".Аз по принцип мразя да гриза молива и да смятам и изчислявам, заради което си патя при резултата, и всичко ми е "едно към кесим" по размерите и всичко останало.Дано да се получи така както го мислим.Вие сте на ход. 

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
-
- ще става разбирач
Е с това не мога да се съглася,мисленето си е мислене,всеки си е "башка луд" ,а и руснаците отдавна ползват бързомерци под вода....Не се заяждам , за мен конструктивното мислене е начин да се стигне до решение.....Поздравиgunman написа: 4. Когато решите да направите „революция” в даден продукт, то имайте в предвид, че всичко което ви дойде в главата, „то” именно „то” същото, има голяма вероятност вече да е минало през нечия друга глава и след като не се е наложило на пазара, явно трябва на първо място да се замислите защо.
Като прост пример бих дал, защо не се оборудват харпуните с лазерни прицели и бързомери. Нима никой не се е сетил досега ?
Съвет…..Аз опитах вече. Не опитвайте и вие.
.
- alex_vp
- научил се да хвърля
Колеги, някой да е виждал или да е ползвал нещо подобно?

И дали някой знае някъде да продават подобни? Бях видял такива и от метал някъде из нета, но сега не мога да ги намера да покажа снимка.

И дали някой знае някъде да продават подобни? Бях видял такива и от метал някъде из нета, но сега не мога да ги намера да покажа снимка.
-
- ще става разбирач
Жълъд,който влиза в ластика или се лъжа 

Да това е жълад който влиза в самия ластик и се връзва за него.
Колеги ето снимките който ви обещах.И малко данни за самия харпун:Дължина на целия харпун 120см,работна площ 95см.стрела 130X6.5,ластиси 2X14.5,най-голяма височина на харпуна 3см наи-малка 2.5см.Харпуна на снимките все още не е лакиран ето ги и тях.terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.17475443]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.17475501]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.17475459]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.17475511]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.17475471]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.17475465]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.17475548]
[/URL]

- alex_vp
- научил се да хвърля
Браво Лъчо! Много риба да вземеш с него, но и за нас да отавиш
. Поздрави за добрата работа!
P.S. Лъчо, като постваш снимки не цъкай на "URL", а на "Img" тага едно до друго са.

P.S. Лъчо, като постваш снимки не цъкай на "URL", а на "Img" тага едно до друго са.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво Лъчо! Супер е пушката!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Супер е, сигурно и така ще стреля
браво 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
аве ей луд , не стой тъй пред заредения харпун , че тръпки ма побиват ве ....
...инак браво !!!