Нема Оправия.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Нема Оправия.

Мнение от indalo »

Колеги, пускам темата за да съобща, че въпреки заповедта на министерството да не се подновяват договорите за арендоване на някой язовири, Пернишките напоителни системи смятат да го направят за Диканя, Извор/тъкмо изпитвах вътрешна наслада, че язовирите ще са свободни./, а за Бегуновци се подготвя нова тръжна документация. Миналата година бе обявен за свободен, след което зарибен/иначе оставен тотално опоскан/. И сега пак ще се даде на някой.... Просто нямам думи за безхаберието. :axe: :axe: :axe:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Re: Нема Оправия.

Мнение от venci72 »

сичко е анархия и страшна корупция ,требе да излезне закон и тия мошеници така наречените арендатори да им забранат да стъпват до държавен водоем, ако искат да се прават на баровци да си ископат нови водоеми ,това нещо като арендатор на бг държавен водоем требе да изчезне с закон,зимат ги на безценица и си прават що си искат ,нема закони това е
Аватар
kombat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kombat »

Нека не забравяме,че и сред нас има арендатори на язовири и не поставяме всички в кюпа.Познавам доста качествени хора от тях.
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

може и да има качествени ,но са ного малко ,повечето не го прават за печалба ,просто имат пари имат връзки и ги зимат язовирите и се едно са си техни ,заграждат ги и не може човек да порипари ,пияните пазачи насекаде ,гадна работа ,по нашио край вече нема почти свободен язовир...затова казвам ,нека държавните да си останат държавни а кой иска да се бие у гърдите че тоя язовир е негов нека да си ископа такъв ,не се заяждам ,ама това що се прай не е редно да е така ,е за тоя язовир каде дума Иво за Извор сигорно от 10 г и повече неможе да се припари ,защо е нужно да се отнема тоя токо убав язовир от нас рибарите ...
spedo
новобранец
новобранец

Мнение от spedo »

Колега и аз ако имах пари щях да взема един язовир, не за друго с само да ловя с въдица в него, щях да го оградя с ограда с ток и ако някои бракониер дойде, ще направя и ферма за прасета да го давам на тях. Ще пускам само истински любители дето ще хванат рибата и ще я пуснат ще се изкефят от улова от излета от чистотата по бреговата ивица, никви измикяри дето като хванат 0,5 шаранче си го прибират „щото било вкусно” или като хванат някаква друга риба я хвърлят на земята „да мре….” Или най ме дразнят „аз ще я взема за котката тази рибата…….” такива няма да припарват до язовирчето ми, ааа и който си остави боклуците след риболов на прасетата………. Ех требва да почна да играя тото
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Със сигурност има и качествени арендатори/и аз познавам такива/. Тука става дума за големи язозовири, които се ползват за часни нужди/ Извор/. За кефа на един .... :twisted: . И Диканя, където от години никой нищо не зарибява, даже се хвърлят мрежи на 100м. от ловящите, платили такси. И то мрежи на 10 метра от брега, които целят дребосъка. Мещица също е с подобен статут. Но сме безсилни. ...
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

А за Стефаново има ли нещо?
И ако може да дадеш линк за целия текст който си чел ще съм ти много благодарен :wink:
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Тъжно.Тези арендовани язовири водят до много изводи-повечето се ползват за пране на пари,зарибяват се с риба,хваната от бракониерите по свободните водоеми и тн.Лоши времена са това колеги.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Пак се събрахте умниците да казвате кои какво ще прави.То бива,бива,ама не се спряхте.Държавата няма да ви зарибява вече всяка дупка.Има си достатъчно свободни водоеми,които изобщо не могат да се опазят,камо ли всички да са свободни та двама,трима да имате къде да си пълните хладилниците.Ще са свободни всичките,ама на муки.Акоискате свободни водоеми,прочетете списъка на свободните и ходете да ловите.Нещете ли да имате язовир направо под прозореца :lol: :lol: :lol: Има колеги,които за да отидат за риба,минават по 200км.Ама сте мрънкала,та не се траете :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

на мене не ми е за да пълним хладилнико ...и от какъв зор требе да одим на 200км като има язовири който са ми на 2 км или 5 км ,ама са заграбени ,се едно ги нема ,е сори ама на народо вече почва да му писва да трае не може народо да си трае вечно ,има и други начини да се опазат държавните язовири ,арендоването е възможно най неправилнио начин ,и се надявам това безаконие да се изкорени и думата арендатор на държавен водоем да остане у историята ,не се заяждам с тебе ,не го пишем затова ,ти го гледаш през очите на арендатор ,а аз го
гледам през очите на човек на който са му откраднали нещо
vasko943
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasko943 »

Браво venci72, точно така е, подкрепям напълно това мнение.
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Ех тоя Бегуновци ако можех аз да го пипна................
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

drebens написа:Ех тоя Бегуновци ако можех аз да го пипна................
Пробай, може и да успееш :D Ако не са го проиготвили за некой специален.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Пак се събрахте умниците да казвате кои какво ще прави.То бива,бива,ама не се спряхте.Държавата няма да ви зарибява вече всяка дупка.Има си достатъчно свободни водоеми,които изобщо не могат да се опазят,камо ли всички да са свободни та двама,трима да имате къде да си пълните хладилниците.Ще са свободни всичките,ама на муки.Акоискате свободни водоеми,прочетете списъка на свободните и ходете да ловите.Нещете ли да имате язовир направо под прозореца :lol: :lol: :lol: Има колеги,които за да отидат за риба,минават по 200км.Ама сте мрънкала,та не се траете :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Кроки ни съм искал да те засягам, нито имам против арендованите водоеми/стига да са стопанисвани добре/. Аз си ходя предимно по реките. А и не си пълня хладилника/даже на последно време почти не взимам риба/. Никой не иска да са свободни всички - говоря за Диканя и Извор- а те са били в списъка за водоеми, които не трябва да се отдават вече. Извор - арендатора, впрочем незнам как да го кажа , не позволява живо пиле да прехвръкне оттам- използва го само за свой, и на приятелите му кеф. Същия човек не допуска хората и до друг водое до който има път, а именно Лобош, откъм устието на Струма. Това не е арендатор, а узоптатор. Диканя- хората които познават водоема, знаят за какво става въпрос. Не съм съгласен, че ще ми взимат такса и след час ше си вадят мрежите за дребна риба точно пред очите ми. А на държавата, министерството, ИАРА, Горското ако щеш това и е работата, да подържа водоемите и т. н. Затова чинно си плащам билета всяка година/бих плащал и по скъп билет/. Друг е въпроса че няма контрол- за това кой е виновен, да не би да сме тези които искат да има свободни водоеми. Трябва да има контрол, даже с години да се забранява риболова на дадени места, където са зарибени. Естествено, че трябва да има и арендовани водоеми, но и тях да се налага контрол. Не само да вземе водоема , а и да се грижи за него. Като го стопанисва поне кошчета за боклук да си постави, тук там некое кейче, беседка, и т.н.Под прозореца нема да ми е кеф. Обикновенно излетите са ми на 100тина км. от нас, Струма след Благоевград- там ми е хвърлен пъпа.
Кво ти обяснявам, май няма смисъл. Пий си ракията и следващия път не бъди толкова рязък, щот от скромното ми присъствие във форума никой не съм убидил. Държа да ми се отговаря със същото. Ако си го приел за нападка към всички арендатори, не е така и най малко съм имал теб впред вид. Е стига съм мърморил, сигурно досадих. Ако модовете преценят, нека изтрият темата. Явно на някой им пречи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Индало,от години Ви обяснявам че стотиците водоеми в България са непосилно бреме за държавата.За издръжката им са необходими милиони левове годишно.На какъв език да Ви обясня че няма да стане както беше преди - държавата да зарибява а всички да ловят кои-колкото може да вземе.То на едно дърво ако седна да му говоря един час,ще проговори Български :lol: :lol: :lol: Забравете да плачете,комунизма умря :idea: :idea: :idea: На всичкото отгоре,плюете по арендаторите.Вземете си язовири под наем,умишленно го подчертавам,защото за да ползваш нещо,си плащаш.Оставете ме мен,аз се дразня от самия факт че плюете постоянно.Защо мислите че само милионери са взели язовири,нека ви светна :idea: :idea: :idea: 90% от водоемите взети под наем са от обикновенни хора като нас.Има свободни водоеми,гласувани са тези които да са такива и нито Вие,нито аз сме хората които да казват какво ще става и кои-какво да взима под наем.Стига сте пищяли а оставете хората на мира с това плюене.Просто не ходете на язовири които са под наем.Както казваш,че ходиш по реките,продължаваи да го правиш,така няма да те дразнят милионерите с язовири :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”