Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Фрезист?
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Фрезист?
И на мен ми трябва някой майстор с фрезата ама за изработването на нова дръжка на ножа ми

- cookies
- научил се да хвърля
По-добре си купи нов
Има с доста добри дръжки.

http://www.puffin.bg Риболовен магазин! http://www.facebook.com/pages/puffinbg/ ... 0492608711
-
- новобранец
Нека ви кажа как се изработва една матрица.купувате желаната тежест и се дава на технолог-програмист който прави 3д модел и програми за фрезата тогава идва ред на фрезиста който я изработва.Направил съм много матрици за дъно,джиг глави и за кошнички за фидер.
- ivan_yo
- разбира нещата
Оооооф, мноого бос народ! Чак пак цпу фрези, триизмерни програми и какво ли не още ги написахте! Абе то много хора-къртици бе!

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- новобранец
ами пробвай се
- ivan_yo
- разбира нещата
Никакъв проблем, само ми трябват по една от видовете тежести за юрнек(за модел)nokia66 написа:ами пробвай се
Последно промяна от ivan_yo на Пет Фев 19, 2010 8:57 pm, променено общо 1 път.
- krokibg
- учете се от него
Ванка,говори се за матрици направени професионално.Иначе може и от тухла да си направи човек матрица,стига да има ръка за тази работа.Направата на една матрица както трябва,минава горе описаните процедури,ползва се и фрезист за оформянето на плочите,депки и т.н.Накрая идва нишковата ерозия.Така че,вориантите на Еминемчо са два ! Единия е да си направи сам от тухла,гипс или друг материал,а втория е да си я купи от сайта,което е най-доброто.Мисля че темата се изчерпа и от тук на татък,освен да се захапем,друго не виждам какво може да се кажеivan_yo написа:Оооооф, мноого бос народ! Чак пак цпу фрези, триизмерни програми и какво ли не още ги написахте! Абе то много хора-къртици бе!![]()
![]()

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
А от огнеупорна тухла ли трябва да я направя ?
Последно промяна от eminem94 на Пет Фев 19, 2010 6:10 pm, променено общо 1 път.
- krokibg
- учете се от него
Да,става и от обикновенните тухли,обаче огнеупорната си е точно за тази работа - перфект !!! Дълбането е трудно,мисълта ми е че трябва много добре да се изработи нишата и на двете парчета и да се изшлайфа така че да излизат като от магазина.За тази цел - дълбането си има разни малки бормашинки с всевъзможни борчета и шмиргели,с които да постигнеш добър външен вид на отливките които ще си правиш.Запомни,когато тръгваш да наливаш оловото в дупката,непременно преди това нагреи тухлите на котлон за да стане хубава отливка незабравяи да оставиш отдушник до дупката за наливане
Успех !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ами трябва ли да намажа преди това тухлата с нещо(преди отливането)
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Въпроса с ножа е не дали ще си купя нов.Аз имам нов и нови.
Искам специално този нож с нови дръжки.
Това е нож видял много и ще види още много.
Искам специално този нож с нови дръжки.
Това е нож видял много и ще види още много.
- ivan_yo
- разбира нещата
Любо , професионалното ми образувание е студена обработка на металитеЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ванка,говори се за матрици направени професионално.Иначе може и от тухла да си направи човек матрица,стига да има ръка за тази работа.Направата на една матрица както трябва,минава горе описаните процедури,ползва се и фрезист за оформянето на плочите,депки и т.н.Накрая идва нишковата ерозия.Така че,вориантите на Еминемчо са два ! Единия е да си направи сам от тухла,гипс или друг материал,а втория е да си я купи от сайта,което е най-доброто.Мисля че темата се изчерпа и от тук на татък,освен да се захапем,друго не виждам какво може да се кажеivan_yo написа:Оооооф, мноого бос народ! Чак пак цпу фрези, триизмерни програми и какво ли не още ги написахте! Абе то много хора-къртици бе!![]()
![]()
![]()
![]()

Апък голяма част от матриците(калъпите) си ги правя в гаража ми с ъглошлайф и бормашината, е, естественно с куп инструменти , борчета морчета и още разни , предполагам си малко запознат с тях и инструментите на шлосера

-
- новобранец
И аз без да се хваля работя в инструментален цех и изработваме шприцформи и щанци.
- ivan_yo
- разбира нещата
и какво не ти е ясно ? В крайна сметка можеш или неможеш? Признай си! Или приказката за къртицата остава в силаnokia66 написа:И аз без да се хваля работя в инструментален цех и изработваме шприцформи и щанци.

- Skorpi
- сериозен играч
Специално за невярващите качвам една матричка от моя приятел Нокия66, правена подарък за мен

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти