Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Таранки за стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
- sladkishka1
- научил се да хвърля
Re: Таранки за стръв
От тези риби по издръжливи НЯМА.Храна за рибки,червей,хляб каквото им дадеш всичко ядат но слагай по много малко храна.Ако имаш помпичка за въздух им сложи апък ако нямаш сменяи по често водата (да не помътнява) и това е цялата хватка. А, и не им слагай нагревател (потят се)
шегувам се на студ издържат повече.Успех

Не трябва да очакваш повече от това което даваш!
-
- разбира нещата
Хах.... аз имах аквариум и просто реших хем да си гледам , хем като тръгна за риба да си имам стръв .Избщо не ми се отделят пари за такива работи , предпочитам да дам 20 лв. за такъми от колкото за нагревател , който при таканките не е необходим . Има един старец на селото ми си гледа 2 таранки в кофа от латекс и от време на време вади по някой червй да им даде . Попринцип знам , че таранката живее много , но просто незнам как и с какво да я храня затова питах . Аквариума е до мен до монитора и сега като пиша за тях се загледах и гледам една от рибите чопли нещо по дъното
яде плюе , яде плюе та някое го глътне и само млещи

- CERRUTI
- сериозен играч
Колега защо се занимаваш с глупости?
Да ги гледаш ей така просто за кеф-да.....и аз съм гледал каракуди,баби,кленчета наред с декоративни рибки..
Ама да ми огояваш 10 каракуди за пролета....звучи малко несериозно,те няма да ти стигнат и за 1 излет а вече си набил по тях пари колкото за 30-40рибета.........мало е несериозно,не мислиш ли?
Да ги гледаш ей така просто за кеф-да.....и аз съм гледал каракуди,баби,кленчета наред с декоративни рибки..
Ама да ми огояваш 10 каракуди за пролета....звучи малко несериозно,те няма да ти стигнат и за 1 излет а вече си набил по тях пари колкото за 30-40рибета.........мало е несериозно,не мислиш ли?

-
- разбира нещата
Бих казъл ! До някъде е и за кефа . А това , че ще ги държа за лятото като тръгна за риба ... абсурд те 10 рибета ще ми стигнат за 1 излет ама до там . За парите , чак пък толкова , дал съм 5 лв. тук за дъно , за рибите , червеи и храна за тях и това е . Е за 5 лв. може да се купят 34 рибета , но аз си ги вземам и така да си ги гледам . Верно малко е проблемно , защото имам котка и тя рови в аквариума . А някой може ли да каже , защо вечер сичките си подават главите и дишат с уста над водата . Това ме учуди , защото само вечер и нощем го правят тоя номер и мляскат и това привлича котката и само разправии , че вече си затварям вратата на стаята да не влиза котката . 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Някой беше дал на баща ми 30-тина каракудки в туба от минерална вода. Купи си аквариум, аератор и още куп джиджавки, да ги съхрани живи до евентуален излет за щука. Стояха при нас близо година, така и не ги ползва за стръв, че му дожаля. Сега плуват нейде в Дунав...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- разбира нещата
Абе и аз осещам , че моите ще плуват на повърхността на водата в аквариума , защото като ги гледам нищо не ядът . Нито червеи , нито от тази храна дето за декоративните рибки нито хляб . Направо не ги знам как седят така без да хапват . Абе сигурно и аз като ида на първия ми излет на язовир ще ги бодвам на тройките . Сигурен съм , че все някоя ще си отпува жива и здрава в язовира 

- CERRUTI
- сериозен играч
Как така проблем?!?!?Напротив така си решеаваш проблемMonsTer_EnerGy написа:Верно малко е проблемно , защото имам котка и тя рови в аквариума .

Каракудките са по евтини от котешките храни,така котката хем че хапва прясна и здравословна храна,хем ще си развива ловните инстинкти....

Сега майтапа на страна,каракудата е много издръжлива риба,издържа както на липсата на храна така и на кислород...не се притеснявай!

-
- разбира нещата
Аз не се притеснявам . Въпроса е , че ми става странно при наличието на храна да не пипват никък 

-
- разбира нещата
Има напредък ! Таранките започнаха да ядът чернодробната храна за декоративни рибки .
Трябва да отида да взема една кутийка пинки да видя дали ще ги лапат .
Гледам да мога да ги огоя малко повечко да попораснат , че идва сезона .
Трябва да отида да взема една кутийка пинки да видя дали ще ги лапат .
Гледам да мога да ги огоя малко повечко да попораснат , че идва сезона .

- crazybot
- фен клуб-скобар
За проблема с котката - ми сложи върху аквариума нещо за капак (стъкло, кашон някъв абе варианти много).
А преди аз си отглеждах един костур, бях го научил да яде сушени скариди обаче заминах на море и нямаше кой да му пуска помпичката за въздух и като се върнах беше обърнал корема.
А преди аз си отглеждах един костур, бях го научил да яде сушени скариди обаче заминах на море и нямаше кой да му пуска помпичката за въздух и като се върнах беше обърнал корема.
-
- разбира нещата
Ами нямам никакво стъкло , за да сложа отгоре , а и така мисля , че може да стане още по - опасно , защото котката може да го бутне . Кашон абсолютно немислимо , защото много обича да драска по такива работи и да боде с нокти и е просто абсурд . Вече таранките ги храня с чернодробни гранули и виниля мисля , че му се казваше и ги виждам как ги лапат гранулите . Преди като лапне някой гранула и я плюе , а сега направо си я лапа и дъжче нещо и си я изяжда . Също някой път й строшавам котешка гранула и пак ядът . Сега мисля да пробвам дали ще ядът хляп , защото преди не го бутаха . Мисля като ходя за риба да хвана някой костур и да го пусна вътре и да гледам какво родео ще стане . Това в кръга на шегата разбира се . 

Аз отглеждам таранки в шадраван, само че са към стотина и ми стигат за доста ходения!
Храня ги със "Зайо Байо"(някво детско зрънчо) струва по 30ст. пакета, иначе си ядът всичко.
, даже съм пробвал да правя захранка от зайо байото и се получава много добре, за платика и каракуда.
Храня ги със "Зайо Байо"(някво детско зрънчо) струва по 30ст. пакета, иначе си ядът всичко.
, даже съм пробвал да правя захранка от зайо байото и се получава много добре, за платика и каракуда.
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Абе на някой хора доста лошо им влияе тази зима
Идете предния ден преди риболова си зимете 5-10 таранки и тфа е ,кфо си ослужнявате живота само .... 

-
- разбира нещата
Нали казах и по - горе в темата , че не ги вземам само за стръв , а и да си ги отглеждам . Хем си ги гледам , хем като тръгна за риба си взема колкото преценя , че ми трябват . 

колега на каракудките им трябват няколко дена за да свикнат и тогава почват да се хранят а МЛЯСКАТ защото нямат кислород и така го набавят същото правят и декоративните при липсата му а е само вечер защото не са свикнали с новата обстановка и се плашат от теб през деня след като свикнат стават като декоративните казаното е от личен опит