Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Бирено мезенце
- Николай Неделков
- учете се от него
Бирено мезенце
Идеята на днешния риболов делеч не беше това , което се оказа в последствие , но УВИ , има и такива дни
Аз и Mihail Ivanov бяхме решили днес да ходим на яз.Лобош да севтосваме новия ми риболовен билет.
Лошото беше , че снощи бяхме нощна , а днес е събота и по-рано от 9:00 нямаше как да отидем , а това означаваше да не хванем добри места.
Целта на мероприятието бе само и единствено костур. А защо точно костур , ами защото Мишо беше ходил преди седмица , още докато имаше лед и до обяд беше хванал около 40 прилични костура на рибка.
Като стръв бяхме приготвили около 150-200 грама шаран червей и носехме рачило , за да си наловим рибки.
И така излязохме от работа , натоварихме багажа и газ към "Райски кът".
Точно в 9:00 бяхме там , но това от което най-много се притеснявахме се сбъдна. НЯМАШЕ НИТО ЕДНО СВОБОДНО МЯСТО. Нито по понтоните , нито по парапета , нито пред лодките. Беше някакъв ужас , а хората прииждаха все повече и все повече. Абе все едно си на Пловдивския панаир на щанд за безплатни вибратори
Някакси намерихме място , но костура неще и неще. Хората се бяха приготвили за уклей със захранки , пинки и всякакви салтанати , а ние седяхме и гледкахме
Лудницата почна да става непоносима:

Дори останалите малки айсберги ме изнервяха:

но в крайна сметка се отчетох с риба

Като цяло кълвеше слабо , доста хора , включително и ние имахме само по едно-две анемични пипания. Стратегическите места бяха 3-4 и на тях наистина се лошеве като за рекорд , но който е съумял да ги хване от рано и да си захрани подобаващо ловеше , който не - гледаше като нас
Към обяд стана още по-пренаселено и вече нервите ни не издържаха и си тръгнахме.
По път премисляхме къде да отидем , за да не сме капо. Струма и Конска преливат , Арката при свинарника не беше по на зад от тях и почнахме да умуваме. Чудехме се м/у каналите на Беланица , Топлико и Каналите при ленената фабрика.
В крайна сметка тръгнехме към Раковец. Но и на Топлико същата работа - 2 коли при място за ловене 3 квадрата
. От там тръгнахме към канала зад ленената фабрика , но и там имаше 10-ина човека. Предпочитаното от мен място за риболов бе заето. Попитахме човека , който беше там дали дава нещо , но той беше хванал само една бабушка на торен. Позачудихме се къде да ловим и в крайна сметка към 13:00 се настанухме тук:

Хвърлих 2 шепи червеи точно пред шавара и като се почна , гол след гол. Нямахме изтичане без удар. Нямаше бабушки , перки или костури , а само така наречените "пупавци". Някаква тамошна мутация между бабушка , кротушка и уклей. Бяха дребни но все пак риби , а и най важното кълвяха супер интензивно.
Заради неудобното място доста риби се откачаха във въздуха , при вадене във водата или се оплитаха в шавара , но пък и доста хванахме. От 13:00 до 15:00 , за 2 часа 62 риби

Заради пустия шавар успях и да си строша върха на директния
но преди малко премина кратък медеицински преглед и вече е ОК
Ами това е , цял ден обикаляне , само 2 часа ловене и 62 риби + 1 на Лобош
сега чистиме , пържиме , студиме бирата и се почваме

Аз и Mihail Ivanov бяхме решили днес да ходим на яз.Лобош да севтосваме новия ми риболовен билет.
Лошото беше , че снощи бяхме нощна , а днес е събота и по-рано от 9:00 нямаше как да отидем , а това означаваше да не хванем добри места.
Целта на мероприятието бе само и единствено костур. А защо точно костур , ами защото Мишо беше ходил преди седмица , още докато имаше лед и до обяд беше хванал около 40 прилични костура на рибка.
Като стръв бяхме приготвили около 150-200 грама шаран червей и носехме рачило , за да си наловим рибки.
И така излязохме от работа , натоварихме багажа и газ към "Райски кът".
Точно в 9:00 бяхме там , но това от което най-много се притеснявахме се сбъдна. НЯМАШЕ НИТО ЕДНО СВОБОДНО МЯСТО. Нито по понтоните , нито по парапета , нито пред лодките. Беше някакъв ужас , а хората прииждаха все повече и все повече. Абе все едно си на Пловдивския панаир на щанд за безплатни вибратори

Някакси намерихме място , но костура неще и неще. Хората се бяха приготвили за уклей със захранки , пинки и всякакви салтанати , а ние седяхме и гледкахме

Лудницата почна да става непоносима:
Дори останалите малки айсберги ме изнервяха:
но в крайна сметка се отчетох с риба

Като цяло кълвеше слабо , доста хора , включително и ние имахме само по едно-две анемични пипания. Стратегическите места бяха 3-4 и на тях наистина се лошеве като за рекорд , но който е съумял да ги хване от рано и да си захрани подобаващо ловеше , който не - гледаше като нас

Към обяд стана още по-пренаселено и вече нервите ни не издържаха и си тръгнахме.
По път премисляхме къде да отидем , за да не сме капо. Струма и Конска преливат , Арката при свинарника не беше по на зад от тях и почнахме да умуваме. Чудехме се м/у каналите на Беланица , Топлико и Каналите при ленената фабрика.
В крайна сметка тръгнехме към Раковец. Но и на Топлико същата работа - 2 коли при място за ловене 3 квадрата

Хвърлих 2 шепи червеи точно пред шавара и като се почна , гол след гол. Нямахме изтичане без удар. Нямаше бабушки , перки или костури , а само така наречените "пупавци". Някаква тамошна мутация между бабушка , кротушка и уклей. Бяха дребни но все пак риби , а и най важното кълвяха супер интензивно.
Заради неудобното място доста риби се откачаха във въздуха , при вадене във водата или се оплитаха в шавара , но пък и доста хванахме. От 13:00 до 15:00 , за 2 часа 62 риби
Заради пустия шавар успях и да си строша върха на директния

но преди малко премина кратък медеицински преглед и вече е ОК

Ами това е , цял ден обикаляне , само 2 часа ловене и 62 риби + 1 на Лобош

сега чистиме , пържиме , студиме бирата и се почваме

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Бирено мезенце
Добре Ники ,добре.Важното е че сте хванали рибета и на спокойствие ,най-важно.И аз съм го вършил същото с върха на директния ,но на Арката
.Сега е такъв сезона,като се изтече тази вода и поизсъхне ще си дойде на място риболова.

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- сериозен играч
е па арно сте фанали 

Браво,адаш.Важното е,че си бил с въдица в ръка.Пък и тея уклеи,са си страхотно мезенце с биричката. 

TICA FAN
Идеално се е получил излета!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- разбира нещата

За това време на годината направо сте шампиони.Браво.
-
- кандидат преподавател
Пупавци ли,мутации ли-няма значение,кефа трябва да е бил "на макс",щом на две минути е имало хоп!-рибка 

чудесен риболов
- indalo
- фен клуб-скобар
Ей Ники, цела околия ще обиколиш, ама ше ги намериш рибите, макар и пупавци. Евала и
.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
simo72 написа:Добре е, добре ! Перфектно Бирено мезе!
А Наздраве !!!![]()
![]()