защо ми късат шараните

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Re: защо ми късат шараните

Мнение от jporlando »

Въдицата е на стойка,авансът е освободен...следва кълване и шаркото развива влакно ,сигнализаторът пищи(звънчето звъни).Вдигаш внимателно пръчката,затягаш аванса,обираш влакно и същевременно засичаш.Заковал си го! Сега идва по трудната и същевременно вдигаща адреналина част от твоите действия...според усещането на тежестта от другата страна на влакното ,са и твоите действия и тактика.Трябва да вземеш в предвид и растителноста около тебе(шарко ще се опита да влезе или в шавара или на вътри в дълбокото).Ти се стараеш да го извадиш на чисто,но не с грубост и силно дърпане,защото неминуемо ще скъса .Според силата на съпротива от негова страна са и твоите действия с макарата и въдицата,ако много силно опъва,ти му отпускаш аванс,после го обираш внимателно ,както ти каза по горе един друг колега, от хоризонтално положение на пръчката придърпвайки го внимателно и плавно и вдигайки пръчката нагоре до вертикално положение и едновременно с това обирайки (навивайки) корда. И,така докато шарко не се умори,само не забравяй,че шляпането с кепа във водата и опитвайки се да го вкараш в него,той може да се подплаши и играта да започне отново-не за дълго.Има значение и дъното на водоема,ако е чисто окей,но,ако има клони ,коренища и т.н....риск печели риск губи. Успех!
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

Колега пробвай с капрон....ако и него скъсаш не е хубава работата :D :D :D Майтапа настрани-колегите добре са те насочили, аз само ще добавя да попиташ някой по-опитен , дали правилно връзваш кукичката, защото каза че си начинаещ може там да е проблема :partyman:
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Не ползваш аванса това ти е проблема.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

TRAP написа:Не ползваш аванса това ти е проблема.
тук е разковничето
Изображение
Незнанието не е извинение.
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

преди време митака (sapuna) го беше написъл някъде не шараните късат кордата а нервите на рибаря
или нещо подобно беше аванса е разковничето :D
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега под (ДАЛ СЪМ ЛУДИ ПАРИ не значи че са ти ПРОДАЛИ ИСТИНСКИ ТАКЪМИ) на теория нещата са лесни НЕ ХОДИШ ЛИ С ХОРА КОИТО ПРАКТИКУВАТ ТОЯ РИБОЛОВ ще ти е трудна задачата :wink: напиши по-подробно с какви такъми си ,колко либри са ти въдиците ,какви са макарите,влакното на колко сезона е?Със сигурност във форума има много хора които ще ти помогнат .СТИГА ДА НЕ СА ТИ ПРОДАЛИ от детските комплекти ALBASTAR /эа луди пари/ :?:
ruma1960
новобранец
новобранец

Мнение от ruma1960 »

И на мен ми късат..................нервите :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”