защо ми късат шараните

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

ivoo83
новобранец
новобранец

защо ми късат шараните

Мнение от ivoo83 »

здр колеги аз сам начинаещ в този прекрасен спорт дълго време го мислех за скучен но миналото лято се убедих че не е така та да ви запитам защо ми късат шараните дал сам луди пари за такъми,корди макари и др кордата ми е 0,25 мн здрава без повод само с основхото влакно и пак късат можеби много ги дърпам или нещо друго има което не правиа както трябва незнам затова се обръщам към вас каква грешка допускам според вас посаветваите ме нещо благо дариа ви предварително :)
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: защо ми късат шараните

Мнение от simo72 »

Аванса ползваш ли го ? :D
Върл Shimano фен!
ivoo83
новобранец
новобранец

Мнение от ivoo83 »

не
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

ivoo83 написа:не
Е за какво ти е тогава?
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

А на плувка или на дъно ловиш?И колко големи шарани ти късат,ако можеш да прециниш :)
Дава ли? И дава и взема.
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Големи риби хващаш явно трябва да опиташ с по дебела корда. А може и да си попаднал на някое менте. И ще ги мориш бре, отпускай аванса на макарата . Шарана бързо се измаря . Обърни внимание кога ти къса веднага след удара или като вземеш да го вадиш към брега. Ако удари и ти отнася куката значи трябва да отпуснеш повече аванса. Шарана има лошия навик да се навира в тръстиката като се убоде на куката така че внимавай с аванса . Обърни внимание и на това как е скъсана кордата . Разпъната ли е или просто като срязана. И дали не е проблема във връэването на куката. Има още много причини за късането на влакното . Внимателно огледай скъсаното влакно .
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

simo72 написа:Аванса ползваш ли го ? :D
Е като го не ползваш нема да дойдат сами в кепа-а кеп ползваш ли :lol: :?:
ivoo83
новобранец
новобранец

Мнение от ivoo83 »

MIR4EV написа:
simo72 написа:Аванса ползваш ли го ? :D
Е като го не ползваш нема да дойдат сами в кепа-а кеп ползваш ли :lol: :?:
имам кеп ама не стигат до него
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Ами виж сега има няколко варянта от които може да се къса влакното . Колегите по - горе са ти казали . Виж сега , когато направиш такъма хвани внимателно куката и дърпай влакното все едно едната ти рака е шарана другата въдицата както дърпа . Така ще провериш дали самия възел , който връзва куката е здрави , а ако е здрав а влакното е калпаво пък то ще се скъса . Има и още един варянт , ако правиш възли по влакното много често се къса там и при отежняване с сачми ако ловиш на плувка . Поздрави и успех ;)
Изображение
ivoo83
новобранец
новобранец

Мнение от ivoo83 »

MonsTer_EnerGy написа:Ами виж сега има няколко варянта от които може да се къса влакното . Колегите по - горе са ти казали . Виж сега , когато направиш такъма хвани внимателно куката и дърпай влакното все едно едната ти рака е шарана другата въдицата както дърпа . Така ще провериш дали самия възел , който връзва куката е здрави , а ако е здрав а влакното е калпаво пък то ще се скъса . Има и още един варянт , ако правиш възли по влакното много често се къса там и при отежняване с сачми ако ловиш на плувка . Поздрави и успех ;)
мерси :D
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

Колега, не си ли помислил че трябва по-дебело влакно за тези условия във които ловиш. Като стана дума за късания на мене ми къса 0.40 и сега съм си взел 0.45мм.
Изображениеима ли комат кучета много
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Това е едната страна на въпроса,но колегата спомена,че е още новичък.И така.Като усетиш,че се е хванал шарана,как действаш?Той дърпа и ти дърпаш-при тоя случай 99% ще скъсаш или отпускаш леко аванса на макарата,че като дръпле рязко да се развие влакното и да не скъса.През цялото време навиваш,като сваляш надолу пръта и после бавно издигаш нагоре,за да го издърпаш към брега.Нали това е удоволствието-да го надхитриш.Мисли си за него,като за обикновенно животно,което ако вбесиш и уплашиш може да ти погоди големи номера.Навремето баща ми Бог да го прости,казваше-шаран се лови с акъл,а не само с ръце.Дано съм ти помогнал с нещо колега,а ако се случим заедно на риболов,ще ти демонстрирам за какво става въпросНаслука.
fox77
новобранец
новобранец

Мнение от fox77 »

А може и да претриват влакното някаде ако дъното е каменисто или има много миди но при улува на шаран е задължително ползването на аванса сащото се отнася и за друг вид риболов
Аватар
sladkishka1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sladkishka1 »

Отиди за риба с някой по опитен и ще разбереш каде правиш грешка.Късмет и ползвай аванса!!!
Не трябва да очакваш повече от това което даваш!
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Отговорът се крие във въпроса ти:
ivoo83 написа: защо ми късат шараните дал сам луди пари за такъми,корди макари и др кордата ми е 0,25 :)
С 0.25 трудно ще извадиш голям шаран на някое коренясало място :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”