Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

защо ми късат шараните
Модератор: dantho.mihov
защо ми късат шараните
здр колеги аз сам начинаещ в този прекрасен спорт дълго време го мислех за скучен но миналото лято се убедих че не е така та да ви запитам защо ми късат шараните дал сам луди пари за такъми,корди макари и др кордата ми е 0,25 мн здрава без повод само с основхото влакно и пак късат можеби много ги дърпам или нещо друго има което не правиа както трябва незнам затова се обръщам към вас каква грешка допускам според вас посаветваите ме нещо благо дариа ви предварително 

- slayder
- ще става разбирач
Re: защо ми късат шараните
А на плувка или на дъно ловиш?И колко големи шарани ти късат,ако можеш да прециниш 

Дава ли? И дава и взема.
-
- вече хвърля и на тежко
Големи риби хващаш явно трябва да опиташ с по дебела корда. А може и да си попаднал на някое менте. И ще ги мориш бре, отпускай аванса на макарата . Шарана бързо се измаря . Обърни внимание кога ти къса веднага след удара или като вземеш да го вадиш към брега. Ако удари и ти отнася куката значи трябва да отпуснеш повече аванса. Шарана има лошия навик да се навира в тръстиката като се убоде на куката така че внимавай с аванса . Обърни внимание и на това как е скъсана кордата . Разпъната ли е или просто като срязана. И дали не е проблема във връэването на куката. Има още много причини за късането на влакното . Внимателно огледай скъсаното влакно .
- MIR4EV
- ще става разбирач
Е като го не ползваш нема да дойдат сами в кепа-а кеп ползваш лиsimo72 написа:Аванса ползваш ли го ?

имам кеп ама не стигат до негоMIR4EV написа:Е като го не ползваш нема да дойдат сами в кепа-а кеп ползваш лиsimo72 написа:Аванса ползваш ли го ?![]()
-
- разбира нещата
Ами виж сега има няколко варянта от които може да се къса влакното . Колегите по - горе са ти казали . Виж сега , когато направиш такъма хвани внимателно куката и дърпай влакното все едно едната ти рака е шарана другата въдицата както дърпа . Така ще провериш дали самия възел , който връзва куката е здрави , а ако е здрав а влакното е калпаво пък то ще се скъса . Има и още един варянт , ако правиш възли по влакното много често се къса там и при отежняване с сачми ако ловиш на плувка . Поздрави и успех 

мерсиMonsTer_EnerGy написа:Ами виж сега има няколко варянта от които може да се къса влакното . Колегите по - горе са ти казали . Виж сега , когато направиш такъма хвани внимателно куката и дърпай влакното все едно едната ти рака е шарана другата въдицата както дърпа . Така ще провериш дали самия възел , който връзва куката е здрави , а ако е здрав а влакното е калпаво пък то ще се скъса . Има и още един варянт , ако правиш възли по влакното много често се къса там и при отежняване с сачми ако ловиш на плувка . Поздрави и успех

- YordanDanev
- сериозен играч
Колега, не си ли помислил че трябва по-дебело влакно за тези условия във които ловиш. Като стана дума за късания на мене ми къса 0.40 и сега съм си взел 0.45мм.

Това е едната страна на въпроса,но колегата спомена,че е още новичък.И така.Като усетиш,че се е хванал шарана,как действаш?Той дърпа и ти дърпаш-при тоя случай 99% ще скъсаш или отпускаш леко аванса на макарата,че като дръпле рязко да се развие влакното и да не скъса.През цялото време навиваш,като сваляш надолу пръта и после бавно издигаш нагоре,за да го издърпаш към брега.Нали това е удоволствието-да го надхитриш.Мисли си за него,като за обикновенно животно,което ако вбесиш и уплашиш може да ти погоди големи номера.Навремето баща ми Бог да го прости,казваше-шаран се лови с акъл,а не само с ръце.Дано съм ти помогнал с нещо колега,а ако се случим заедно на риболов,ще ти демонстрирам за какво става въпросНаслука.
А може и да претриват влакното някаде ако дъното е каменисто или има много миди но при улува на шаран е задължително ползването на аванса сащото се отнася и за друг вид риболов
- sladkishka1
- научил се да хвърля
Отиди за риба с някой по опитен и ще разбереш каде правиш грешка.Късмет и ползвай аванса!!!
Не трябва да очакваш повече от това което даваш!
-
- разбира нещата
Отговорът се крие във въпроса ти:

С 0.25 трудно ще извадиш голям шаран на някое коренясало мястоivoo83 написа: защо ми късат шараните дал сам луди пари за такъми,корди макари и др кордата ми е 0,25