Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Относно телескоп без водачи
Модератор: sapuna
Относно телескоп без водачи
Здравейте колеги, да попитам реших да си взема телескоп без водачи ДАМ но
искам да се допитам до вас някой има ли впечатление от следните модели телескопи понеже ми хванаха окото за което предварително ви благодаря.
модел 1
D.A.M. - DevilStick Tele Stipp
Новата серия директни телескопи е оборудвана с Quick Tip конектор, който позволява бързата и лесна смяна на линията.
ДЯВОЛСКИ ДОБРИ – ДЯВОЛСКИ БЪРЗИ – ДЯВОЛСКИ ИЗГОДНИ
Новата серия пръти "DEVIL STICK" от програмата на D.A.M. за 2010 са "дяволско попадение" в разработките на немските инженери. Това се отнася за бързата им акция, лекото тегло, солидните компоненти и "дяволския" им дизайн.
Сензационно е съотношението цена - качество.
В изработката на "DEVIL STICK" е използван висококачествен и лек ТС24 карбон, осигуряващ характерната им здравина.
Снадките са стабилизирани чрез висококачествена кръгова оплетка и имат UV-устойчиво лаково покритие.
Серията "DEVIL STICK" е с широкоспектърно приложение.
Изпрати страницата на приятел
Кол. Кат. номер Дължина Тр. дължина Секции Акция Тегло Цена
D2167 500 5.00 м. 1.18 м. 5 -- 205 гр. 46.50 лв.
D2167 600 6.00 м. 1.18 м. 6 -- 304 гр. 59.30 лв.
D2167 700 7.00 м. 1.18 м. 7 -- 414 гр. 74.20 лв.
модел-2
D.A.M. - Quick Stick Tele Stipp
Всички телескопи от серията Quick Stick Tele Stipp, фабрично са комплектовани с конектор на върха, който позволява бързо, лесно и сигурно монтиране/демонтиране на линията.
- материал: TC24 карбон
Дължина Тр. дължина Секции Акция Тегло Цена
5.00 м. 1.18 м. 5 -- 205 гр. 54.50
40.88 лв.
6.00 м. 1.18 м. 6 -- 304 гр. 70.00
52.50 лв.
7.00 м. 1.18 м. 8 -- 414 гр. 87.00
65.25 лв.
искам да се допитам до вас някой има ли впечатление от следните модели телескопи понеже ми хванаха окото за което предварително ви благодаря.
модел 1
D.A.M. - DevilStick Tele Stipp
Новата серия директни телескопи е оборудвана с Quick Tip конектор, който позволява бързата и лесна смяна на линията.
ДЯВОЛСКИ ДОБРИ – ДЯВОЛСКИ БЪРЗИ – ДЯВОЛСКИ ИЗГОДНИ
Новата серия пръти "DEVIL STICK" от програмата на D.A.M. за 2010 са "дяволско попадение" в разработките на немските инженери. Това се отнася за бързата им акция, лекото тегло, солидните компоненти и "дяволския" им дизайн.
Сензационно е съотношението цена - качество.
В изработката на "DEVIL STICK" е използван висококачествен и лек ТС24 карбон, осигуряващ характерната им здравина.
Снадките са стабилизирани чрез висококачествена кръгова оплетка и имат UV-устойчиво лаково покритие.
Серията "DEVIL STICK" е с широкоспектърно приложение.
Изпрати страницата на приятел
Кол. Кат. номер Дължина Тр. дължина Секции Акция Тегло Цена
D2167 500 5.00 м. 1.18 м. 5 -- 205 гр. 46.50 лв.
D2167 600 6.00 м. 1.18 м. 6 -- 304 гр. 59.30 лв.
D2167 700 7.00 м. 1.18 м. 7 -- 414 гр. 74.20 лв.
модел-2
D.A.M. - Quick Stick Tele Stipp
Всички телескопи от серията Quick Stick Tele Stipp, фабрично са комплектовани с конектор на върха, който позволява бързо, лесно и сигурно монтиране/демонтиране на линията.
- материал: TC24 карбон
Дължина Тр. дължина Секции Акция Тегло Цена
5.00 м. 1.18 м. 5 -- 205 гр. 54.50
40.88 лв.
6.00 м. 1.18 м. 6 -- 304 гр. 70.00
52.50 лв.
7.00 м. 1.18 м. 8 -- 414 гр. 87.00
65.25 лв.
B e s t F i s h M a n
Re: Относно телескоп без водачи
Видях ама беше късно извинявам се за което и ще помоля модераторите да я преместят 

B e s t F i s h M a n
-
- разбира нещата
Колега колко метра си решил да купуваш ?
Аз имам едно предложение . Globe New Hunnter B . Имам същия и е много добър . Цените са почти едни и същи с тези на Д.А.М , но мисля , че New Hunnter-a е по добрия изпор .
Аз имам едно предложение . Globe New Hunnter B . Имам същия и е много добър . Цените са почти едни и същи с тези на Д.А.М , но мисля , че New Hunnter-a е по добрия изпор .
Начи ше взема 5 или 6 метра по дълъг не ми трябва но Globe New Globe New Hunnter B не е ли от по стария карбон
спецялно този модел ДАМ ми се вижда доста тъничък на дължина от 6 метра и е от карбон ТС24 докато
New Hunnterа на 6м е доста по грубичък .
спецялно този модел ДАМ ми се вижда доста тъничък на дължина от 6 метра и е от карбон ТС24 докато
New Hunnterа на 6м е доста по грубичък .
B e s t F i s h M a n
-
- разбира нещата
Ами колега аз имам New Hunnter 5м. и е дота лек и е тънък . Имам и един 3м. на D.A.M и е точно толкова дебел колкото 5 метровия .
Според мен дебелиата няма чак толкова значение , поне за мен е от значение е да е лек и да е добра акцията . Аз лично си го взех за реката и за ръкави на язоври . Незнам според мен New Hunnter-a е по добрия вариант , но това е лично мнение . Нека кажат и други колега какво мислят .
Цените мисля , че бяха така :
-5м - 35 лв.
-6м - 45 лв.
-8м - 80 лв.
Според мен дебелиата няма чак толкова значение , поне за мен е от значение е да е лек и да е добра акцията . Аз лично си го взех за реката и за ръкави на язоври . Незнам според мен New Hunnter-a е по добрия вариант , но това е лично мнение . Нека кажат и други колега какво мислят .
Цените мисля , че бяха така :
-5м - 35 лв.
-6м - 45 лв.
-8м - 80 лв.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Баце вземай си ДАМ-а,и не го мисли...на 6 м.,са 300 гр.,така,че нямаш грижи.Обаче от теле стипп-а,няма на 6м.,защото е старичък модел,така,че девил стик-а,си е добър избор. 

-
- разбира нещата
New Hunter-a има няколко предимства пред D.A.M-a . Теглото на New Hunter-a е 244 гр. за 6 м , а D.A.M-a e 304 гр. за 6 м.
Цените са едни и същи с 3-4 лв. разлика . Ето му характеристиките :
- Риболовен прът Globe New Hunter B
- високо модулен карбон
- кевларена оплетка
- противо хлъзгаща дръжка
- махагонова тапа
- лек,перфектно балансиран
- невероятно бърза с добър строй
- за всякакъв риболов на плувка
- отличен избор за цената си
И двете пръчки са добри , но аз бих заложил на New Hunter-a . Която и от двете да вземеш все ще ти върши добра работа .
Вече ти си решаваш коя от двете .
Цените са едни и същи с 3-4 лв. разлика . Ето му характеристиките :
- Риболовен прът Globe New Hunter B
- високо модулен карбон
- кевларена оплетка
- противо хлъзгаща дръжка
- махагонова тапа
- лек,перфектно балансиран
- невероятно бърза с добър строй
- за всякакъв риболов на плувка
- отличен избор за цената си
И двете пръчки са добри , но аз бих заложил на New Hunter-a . Която и от двете да вземеш все ще ти върши добра работа .
Вече ти си решаваш коя от двете .
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
По малкото тегло в никакъв случай не е предпоставка за по качествена пръчка,а по-скоро за по крехка такава. ДАМ-овете са с доказана здравина и качества. Пиша като предубеден фен на марката...май,май
.Това в кръга на шегата.Колегата,каквото си реши,това да взема.Успех!

- doktor1012
- новобранец
Колега имам 5м. от старата серия на Дам от три години и мога да кажа само едно-невероятна сопа . Цената не е висока за качеството което получаваш. Купувал съм и къде по скъпи телескопи на марки които няма да споменавам и вече съм им сменял върховете по няколко пъти, а Дамчето още си е в оригиналния вид. Не съм го теглил колко тежи но е добре балансирано и не уморява ръката при продължителен риболов.Успех с избора!
Според мен вземи си дама, щото както казват колегите е по-здрав, ню хънтъра е по-крехък(и по-къс вероятно), теглото е еднакво

Нямам впечатление за ДАМ-овете,но бих направил и аз едно предложение към колегата.Ловя предимно с директни телескопи и смея да твърдя,че имам наблюдения върху доста от тях.
Наскоро си закупих една 5-ца Aqua-Crocodile.Още от първите риболови с нея,разбрах,че съм направил една наистина успешна покупка.Супер тънка бланка,перфектен строй, качествен карбон, и много леко тегло.Справя се отлично както с по-дребни риби,така и борбени алаи и морунажи.
http://nasluka.org/catalog/index.php?ma ... cts_id=167
Хънтъра също се характеризира с леко тегло,но пък наистина идва доста по-грубичък и няма тази чувствителност с рибите.
Успех в избора и наслука.
Наскоро си закупих една 5-ца Aqua-Crocodile.Още от първите риболови с нея,разбрах,че съм направил една наистина успешна покупка.Супер тънка бланка,перфектен строй, качествен карбон, и много леко тегло.Справя се отлично както с по-дребни риби,така и борбени алаи и морунажи.
http://nasluka.org/catalog/index.php?ma ... cts_id=167
Хънтъра също се характеризира с леко тегло,но пък наистина идва доста по-грубичък и няма тази чувствителност с рибите.
Успех в избора и наслука.
TICA FAN
-
- разбира нещата
До тук видях няколко грешни мнения за хънтъра ! Моля говорете за пръчка която сте държали в ръка и сте усетили . За дама незнам нищо и погледнах в нета характеристики . Хънтъра изобще не е крехък . С 5 метровия е ваден 6 кг. шаран , а колегата от който го купих спомена , че е хващал 5 килограмов . Ловил съм с него и мога да кажа , че си вади риби от порядъка на 500 - 600 гр. без никакъв проблем . Пак казвам нека за хънтъра да говорят само хора които го имат или най - малко са имали възможност да го тестват . Бих казъл , че по снимките нищо неможе да разберете , друго си е пипането .
-
- разбира нещата
До тук видях няколко грешни мнения за хънтъра ! Моля говорете за пръчка която сте държали в ръка и сте усетили . За дама незнам нищо и погледнах в нета характеристики . Хънтъра изобще не е крехък . С 5 метровия е ваден 6 кг. шаран , а колегата от който го купих спомена , че е хващал 5 килограмов . Ловил съм с него и мога да кажа , че си вади риби от порядъка на 500 - 600 гр. без никакъв проблем . Пак казвам нека за хънтъра да говорят само хора които го имат или най - малко са имали възможност да го тестват . Бих казъл , че по снимките нищо неможе да разберете , друго си е пипането .
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз не съм казал,че е крехък(в случая Ню Хънтъра),макар да съм държал 6 метровата болонеза,и да ме е впечатлила от към тегло...а казах,че по-малка тежина на въдица е предпоставка за нейната крехкост.Дано сега съм по-ясен.А ДАМ-а,си е Джелезо.