Относно телескоп без водачи

Модератор: sapuna

MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Re: Относно телескоп без водачи

Мнение от MonsTer_EnerGy »

tamihal написа: по-малка тежина на въдица е предпоставка за нейната крехкост
Да и с това съм съгласен , но имам впредвид , че като е по лека може наистина да е по слабичка от Д.А.М-а , но казвам , че вади и по 5 - 6 кила без ластик дори . Мисля , че за телескоп 5 м. си е перфектно да вади по 6 кила .
Изображение
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

До тук видях няколко грешни мнения за хънтъра ! Моля говорете за пръчка която сте държали в ръка и сте усетили . За дама незнам нищо и погледнах в нета характеристики . Хънтъра изобще не е крехък . С 5 метровия е ваден 6 кг. шаран , а колегата от който го купих спомена , че е хващал 5 килограмов . Ловил съм с него и мога да кажа , че си вади риби от порядъка на 500 - 600 гр. без никакъв проблем . Пак казвам нека за хънтъра да говорят само хора които го имат или най - малко са имали възможност да го тестват . Бих казъл , че по снимките нищо неможе да разберете , друго си е пипането .
По тази снимка се разбира - в твоята галерия я видях и тази гледка съм я виждал не веднъж :wink:
Счупен телескоп без водачи Globe - New Hunnter B
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Че е крехък ню хънтъра, крехък е. Аз си купих миналата година такъв на 7 м. Още на първия излет, без никакъв зор да му давам, при вадене на около 200 гр. костур му се спука 3-тото коляно. После го ремонтираха и не е имало никакъв проблем след това. Може и бройката да е била дефектна... знам ли :D
За ДАМ-а нямам мнение щото не съм имал такъв, но имам 2-ма приятели с такива (не знам какви модели са точно обаче), много си ги хвалят, доволни са.
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

shtilio написа: По тази снимка се разбира - в твоята галерия я видях и тази гледка съм я виждал не веднъж
Колега дай ми какъвто и да е чип да го настъпя да видим няма ли да е такава гледката ?
Чипа е счупен при куриерската фирма когато ми го доставяха . Сега на чипа е сложена втулка и е станал още по здрав , но мога да гарантирам , че без никакви втулки пак си е здрав . Тук темата на човека стана като приказките на пазара , хайде стига сме спамили .
Чу доста различни мнения , а моето последно е да идеш в магазина и да хванеш в ръка пръчките и сам да прецениш !
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Имам един ДАМ Sea Hawk 6m- много кораво животно е!
Теглото е 300 и няколко грама на 6м и е найстина издържлив, като казвам това имам предвид, че каракуда 1кг я вадиш от дупката между водораслите без да има шанс да мръдне.

ПП. Шаран 5кг, шаран 10кг ..... това са глупости!!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

И аз от днес, съм с D.A.M Sea Hawk 6м. :smt023
Последно промяна от tamihal на Пон Фев 22, 2010 11:17 am, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

chirusa_bg написа:...Шаран 5кг, шаран 10кг ..... това са глупости!!
И аз така мисля :D
А на теб ЧЕСТИТО, tamihal ! :smt023 Здраво да ги скубеш с новата пръчка!
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Какви глупости ? Казвам ви каква риба е вадена с пръта . Сега кой какво казва и какво мисли е отделен въпрос .
На мен така са ми казвали и това са хора на които не мога да се осъмня .
Изображение
moroya
новобранец
новобранец

Мнение от moroya »

Ако се сещате и някоя друга марка около тази цена като D.A.M. - DevilStick Tele Stipp 46лв.за 5 метровия
и 60лв за 6 метровия и що годе да е читав и с тяхната тежина моля споделете го а не се заяждаите кой
е по крехък и кой по здрав защото това зависи от риболовните умения на самия индивид ! :lol:
Много ми хареса мнението и естествено предложението на един колега което много ме заинтригува
относно AQUA CROCODILE 5.00 - 62.00левa повече информация като кой ги произвежда от какъв карбон
са и така нататък може ли някой да даде ще му бада много Благодарен все пак искам да зема нещо що
годе по качествено а инак за ся съм се спрял на D.A.M. - DevilStick Tele Stipp
B e s t F i s h M a n
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Колега, според мен е важно да се знае за какъв риболов смяташ да го ползваш?! Ако ще ловиш йедри каракуди, шаранета и други до към кило - взимай Дам-а или (нищо, че е "груб") Ню Хънтър-а. Имал съм 7ца.., а за тези спукани колена и дефекти се гледа обстойно още в магазина!
Ако смяташ обаче да ловиш дребна риба - уклей най-вече и разни други дребосъци, то тогава избери лека въдица! Добави още 20тина лева и си готов..
Така бих направил аз, а какво ще избереш ти е друга бира! Успех в покупката и да се похвалиш!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
moroya
новобранец
новобранец

Мнение от moroya »

Начи колеги да се похваля взех си накрая та дори и го сефтосах вчера на Дунава и то с доста добър успех !
Отказах се и от Дама и от Хънтъра и накрая си взех Focus Tournament Pole 6.00 за сега съм много доволен
пък ше видиме натам времето ше покаже първите ми впечатления от него са много добри много лек само 198гр.
вадих с него риби по 500гр. /морунаши/ който са борбени по принцип без кеп и никакви проблеми.Ако някой
има впечатления от този модел нека ги сподели ще ми е интересно да видя как е при други колеги.

B e s t F i s h M a n
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Честито, Колега! Следващият път и кеп да ти се налага да ползваш ти желая :wink:
Фокус разбира се! Те тва са ми любими марки на мен- Фокус за пръчка и Корморан за макара. Специално директен на Фокус не съм пипал, но не се съмнявам в качествата му. Не че са най-най... ама съотношението цена-качество при тях е най-най ми се струва.
Успех! :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”