Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
Заргана на изкуствена примамка
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
simbat
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Заргана на изкуствена примамка
Колеги някой пробвал ли е успешно да лово заргана на изкуствен червей.Последните години изкуствените примамки изместват успешно естествената стръв при много видове риба.
По специалано пиутам за този силиконов червей на Mepps:

http://www.mepps.com/mistertwister/libr ... &Uniq=2452
По специалано пиутам за този силиконов червей на Mepps:

http://www.mepps.com/mistertwister/libr ... &Uniq=2452
- камен
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Доста се е опитвало ,но традиционнта стръв морски червей си е най-успешният вариант.Дори при най-голямата активност на зизитата изкуствената примамка не я блазни,а защо доста се е дискутирало по тоя въпрос ,но аз така и не схванах
Преди години у нас се е ловяла както в Турция например на белена рибка/гьомюш/,но и този вариант вече не действа.Може би морския е най добрата стръв,и при положение,че 100% се търси на него е нормално да избягва всякакви други примамки.Като направят 2 евро 10 червия може да се променят нещата.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
durumov
- сериозен играч

- Обратна връзка:
А действаше !!! Големи каиши са ми удряли на рибка или парченце от нея.... имам случай на съборена пръчка дори, но техниката е на плувка и е известна на по-старите майстори. До 1997ма година аз лових човките само така с плувките на Ицо-Корморанакамен написа:.... на белена рибка/гьомюш/,но и този вариант вече не действа.....
за последствията...сами сме си виновни - забравихме лопатите , разглезихме се - всичко наготово ........ама няма как - пазарна икономика.
.....продажбата на Морски Червей си е доходоносен бизнес - влагаш 0 - вадиш 1000 червея на ден - печелиш 25 лв. от пласмента по левче за 40 бр.
Все още изкуственото нещо дето ще има успех на Черно Море аз поне не съм го намерил - пробвал съм и мешана скара дори - естествена+изкуствена = червейче(старо-вмирисано-накусано) + лентичк от дамки чорапогашник ..... да ама кат удари - така се омотава, че губиш 5 мин. да я откачиш - и той пасажа си заминава.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко

- даката
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Това нещо приличещо на морски червей може би е създадено за онези които немогат да пипат оригинала.
Но подобна тема я дъфкахме преди време
Повтаряики се ще .........лятото пробвах комбинация от белена скарида със торен и успеха беше невероятен , колкото по голяма скарида по голяма и загана 
риба къща няма-риба време няма
- barutchiata ©
- Администратор

С бомбарда или на плувкадаката написа:Това нещо приличещо на морски червей може би е създадено за онези които немогат да пипат оригинала.![]()
Но подобна тема я дъфкахме преди време
Повтаряики се ще .........лятото пробвах комбинация от белена скарида със торен и успеха беше невероятен , колкото по голяма скарида по голяма и загана
- barutchiata ©
- Администратор

- barutchiata ©
- Администратор

- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
На бомбарда зарганата се лови като иларията.Съветвам те да си купиш бомбарда от по-лекичките плуващи и да е по-ярка,моята е ярко червена.От тежките големи бомбарди няма полза,летят по на близко и натоварват излишно пръта.Влакното на повода не е добре да е по-дебел от 0.20-0.22.наеш къде се закача,добре е да е с вирбел.на не по-малко от 70 см от бомбардата да ти е куката/куките/.Аз лично не виждам смисъл да слагаш две куки,най-много да си прахосаш червеите.То ако има риба и на една кука да имаш пак ще хванеш.Куките и за заргана,и за илария задължително са малки.Аз използвам сини морски.За зарганата е добре червея да виси лекучко,а за иларията обратно,защото иларията го гони известно време,докато го скъса,добре е за илария да слагаш не повече от половин червей на куката.barutchiata написа:10х
По това време на годината трудно ще намериш някъде заргана,ама в езерото и на канала през зимата има илария,по-успешно на дъно,ако намериш морски червеи.Батмилен вика,че и на бял кълват,ама морските са се доказали многократно.
Айде наслука,аз утре съм на някой буна за попове.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч

Този червей може да става за всичко друго,но не и за зарган.Пробвал съм такъв докато вървеше рибата през септември,но тя само го гони без да захапва.Пробвал съм и със собственоръчно правени /много реалистично се движат/ ,но същата работа.Изпробвал съм и всички видове миризми,които се продават по магазините ,естествено безуспешно.Та ,мисълта ми е ,колега да стягаш лопатата или кесията за новия заргански сезон.Наслука!
Ако Ви е интересно,мога да ви покажа и снимка на моето призводство силиконови червеи.
Ако Ви е интересно,мога да ви покажа и снимка на моето призводство силиконови червеи.
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко

Дака , аз съм - Красимир - (щуреца)
що , заблуждаваш хората - зарганата се лови на морски - това е
миналата година имаше недостик на морския и с един пакет стигах до 40 броя - с глупости .... само по няколко броя (голям успех ) , аз съм пробвал по4ти вси4ко - но висенето на опашка със записване си стуваше удоволствието
миналата година имаше недостик на морския и с един пакет стигах до 40 броя - с глупости .... само по няколко броя (голям успех ) , аз съм пробвал по4ти вси4ко - но висенето на опашка със записване си стуваше удоволствието
Красимир от Балчик
- даката
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Никого не се опитвам да зъблудяКраси 7650 написа:Дака , аз съм - Красимир - (щуреца)
риба къща няма-риба време няма