Кръв

Модератор: Paublo_Eskobar

nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: кръв

Мнение от nicki4 »

Навремето имах един даскал по френски, който ми искаше кръвта на заклания коч за байрама през пролетта и го месеше с ярма, кюспе на прах и суха царевица на зърна и резултата беше на лице 7,5кг шаран в един малък язовир, докато всички ловяха единственно таранки той се отчете с шарко. Та отнего си спомням кръвта за захранка, но лично не съм го ползвал.
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: кръв

Мнение от Тони 72 »

При улова ма пастърва на язовир Доспат прибавям съсирана кръв към захранката от торовит и кускус.
Наслука!
haga
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кръв

Мнение от haga »

Преди повече от 25 години съм исползвал кръв за захранка и риболов на кефал .Вземал съм я от кланници,а тогава не бяха много(за предпочитане да бъди съсирена). Омесвал съм я с трици, докато се получи много стегната захранка(топки с големината на портокал).Задължително е използването на ръкавици ,за да не се получи инфекция.Тази захранка е успешна за затворени водоеми с наличието на добро количество кефал.За стръв използвам малко парченце черен дроб или далак(задължително да е пресен).По този начин съм ловил добри количества кефал на яз.Кърджали,яз.Студен кладенец,яз.Тракиец.За съжаление кефалът намаля навсякъде и вече не практикувам този риболов.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”