Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2010
Снимката е от есента на 2009, направена от ферибота тасос - керамоти

Последно промяна от skalar на Вто Яну 26, 2010 1:58 pm, променено общо 1 път.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Направо се чудя, как такава плашлива риба е приближила ферибот. 

- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
А защо реши че е плашлива ?
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тази година ще им разкажа аз играта на гръцките заргани.Миналата година ме хвана най- голямата буря от 10 години.Ама тази преди да тръгна ще видя прогнозата за времето .Жална им майка на зарганите
Най-малко за заргана можеш да кажеш, че е плашлива риба, ама хич не е...вервай ми...felippemassa написа:Направо се чудя, как такава плашлива риба е приближила ферибот.

Никоя риба не е по - важна от живота !
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Възможно е все пак ти се гмуркаш и знаеш какво е положениетоvatus56 написа:Най-малко за заргана можеш да кажеш, че е плашлива риба, ама хич не е...вервай ми...felippemassa написа:Направо се чудя, как такава плашлива риба е приближила ферибот.

Изтънчен-чушки,срещалсъм я под водата на ръка и хич не се шашка от това,лятото е идеално за зизи и той си оди където иска.
Не е плашлива.При това е много любопитна.
На о.Самотраки си ги хващах за стръв с ръка вечер на пристанището.

потвърждавам - стрелям съм и по 10 пъти в едно ято , прибирал съм риба и пак не бягатvatus56 написа:Най-малко за заргана можеш да кажеш, че е плашлива риба, ама хич не е...вервай ми...felippemassa написа:Направо се чудя, как такава плашлива риба е приближила ферибот.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако беше разказал че си уцелил заргана в устата и се е нанизал на стрелата тогава щеше да е интересно.
Наистина май трудно се смущава тази риба.Миналата есен на Черноморец делфина се въртеше на метри от скалите ипак си даваше.Двама братя от ромски произход шляпаха за миди и те не можаха да го уплашат.Забелязах само че когато почне да гърми рибата веднага се покрива и след първият гръм,дори далечна светкавица много рязко изчезва.
А ма то и аз гледам да изчезна че на пръчките лепили едни лепенки със светкавици и не искам да съм нагледен пример на фразата СВЕТНАЛ КАТО КРУШКА

Наистина май трудно се смущава тази риба.Миналата есен на Черноморец делфина се въртеше на метри от скалите ипак си даваше.Двама братя от ромски произход шляпаха за миди и те не можаха да го уплашат.Забелязах само че когато почне да гърми рибата веднага се покрива и след първият гръм,дори далечна светкавица много рязко изчезва.
А ма то и аз гледам да изчезна че на пръчките лепили едни лепенки със светкавици и не искам да съм нагледен пример на фразата СВЕТНАЛ КАТО КРУШКА
Много сполучливо е това творение.

-
- вече хвърля и на тежко
ако някой мине с лодка или както ти казваш някой гмуркач не плаши ли рибатаБулти написа:...много смешно ми звучи , когато някой бомбардаджия каже " Ей мина един гмуркач от тук и ми уплаши рибата !"![]()
![]()

П.П: все пак както казах не съм гмуркач и не може да съм на 100 % сигурен дали е от водолаза или прим. некой чернокоп или лефер

Минаването на лодка 100% намаля кълването поне за 15 минути.Към края на есента бях на Тюленово,даваше много добре и почти нямаше празно хвърляне,но след час риболов се появи една лодка която мина много близо и веднага отсече все едно нямаше никаква риба в морето.След 15-20 минути работите се пооправиха а след още половин час лодката се върна и всичко се повтори,така че споре мен лодката ги плаши не знам дали се пръскат но определено спират да се хранят.
На два пъти миналото лято ми се случи,неподсредствено след
движеща се лодка да хвана зарган.И аз мислех че се плаши но...
движеща се лодка да хвана зарган.И аз мислех че се плаши но...