Транжиране на ПЪСТЪРВА!

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Транжиране на ПЪСТЪРВА!

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

За хората които обичат риба ,но не навиждат костите , показвам един от начините за обезкостяване на Пъстърва ,и не само!

След корменето и почистване ,с тесен ОСТЪР нож за филетиране,се прави разрез по гръбнака от двете му страни колкото да се прекъснат костите,звукът е като на "ЦИП" до основата на опашката!

Изображение

с ножа или с ножица се прекъсва гръбнака до опашката и се изтегля по-посока главата ,където се прекършва!

Изображение
Изображение

с пръсти изтегляте по-посоката на костите с леко повдигащо движение ,ако не ви гледа жената вземете и пинсетата за вежди ,но внимателно че :axe: ,на пъстървата костите са твърди само в основата ,към края изтъняват като косми ако а млада няма нужда от премахване на костите между гръбното и коремно филе!

Изображение

аз я предпочитам с кожата ,хруп ,хруп да прави,ако вие не ,със салфетка хванете опашката подплъзнете ножа в основата и и под ъгъл 35 градуса притиснете към дъската и издърпайте опашката с леки движения на ножа!

Изображение
Изображение

А това за мацата на Краси Поборника!
Изображение

след втората риба ще сте по-бързи ,след третата бира експерти! по същия начин се транжира и от към гърба , но в този случай не се корми предварително ,по-бързо става ,но и по кърваво! Успех и БЕЗАПТЕЧНО транжиране!
(кликате върху снимката за нагледност)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Ribko
фен клуб-скобар
Мнения: 1751
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 6:23 pm
Местоположение: София

Re: Транжиране на ПЪСТЪРВА!

Мнение от Ribko »

:smt110 Мерси за обяснението, защото и аз незнаех как става ! :) :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 600
Регистриран на: Чет Мар 26, 2009 2:34 pm
Местоположение: гр.Троян

Re: Транжиране на ПЪСТЪРВА!

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Утре вечер ще се яде пъстърва ! :P
Изображение
ribara75
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Пет Фев 06, 2009 2:47 pm
Местоположение: Филибария-кичука,Мадрид

Re: Транжиране на ПЪСТЪРВА!

Мнение от ribara75 »

Мерси колега, но някои все пак знаеме :wink:
Адмирации! и :drinkers: :drinkers: :drinkers:
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Re: Транжиране на ПЪСТЪРВА!

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

едно време ги ручах съ се вътрещностите ,от как се появиха хибридите и чувалите с "манджа" +бетонови корита ,се ограничавам до месото им !То гемеото за 10 години направи своето ,ВЕЧЕ НЯМА ПЪСТЪРВА ,всичко е хибридномулекулярнотрансатомнодеенкаманипулираноцветнодогодено , за нашего брата консуматора ,за тва си ручам жабета във форма на риба и домати такива ко да правя ,поленов вид съм ,ко фърчи лапам ,УЖ!
СТРАННИ НЕЩА СТАВАТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ! НИЕ И ВИКАМЕ......................!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Транжиране на ПЪСТЪРВА!

Мнение от starcho »

Пробвайте карагьоза да изчистите ама не става,инак много е вкусен. :D
Tеди
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1593
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 8:59 pm
Местоположение: София

Re: Транжиране на ПЪСТЪРВА!

Мнение от Tеди »

Привет Бовски,има и по-лесен варянт за премахване на страничните кости поне за мен де :D Отделяш централната кост при опашката до първите странични костици,след това със дървено шишче(по тънка игла за плетене)плъзгаш по централната кост и издърпваш посока корема!номера е да захващаш по две три костици иначе се отделя от ценното месце :D Иначе :smt023 :prayer: За подробното обяснение :!:
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”