Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Транжиране на ПЪСТЪРВА!
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Транжиране на ПЪСТЪРВА!
За хората които обичат риба ,но не навиждат костите , показвам един от начините за обезкостяване на Пъстърва ,и не само!
След корменето и почистване ,с тесен ОСТЪР нож за филетиране,се прави разрез по гръбнака от двете му страни колкото да се прекъснат костите,звукът е като на "ЦИП" до основата на опашката!

с ножа или с ножица се прекъсва гръбнака до опашката и се изтегля по-посока главата ,където се прекършва!

с пръсти изтегляте по-посоката на костите с леко повдигащо движение ,ако не ви гледа жената вземете и пинсетата за вежди ,но внимателно че
,на пъстървата костите са твърди само в основата ,към края изтъняват като косми ако а млада няма нужда от премахване на костите между гръбното и коремно филе!

аз я предпочитам с кожата ,хруп ,хруп да прави,ако вие не ,със салфетка хванете опашката подплъзнете ножа в основата и и под ъгъл 35 градуса притиснете към дъската и издърпайте опашката с леки движения на ножа!

А това за мацата на Краси Поборника!

след втората риба ще сте по-бързи ,след третата бира експерти! по същия начин се транжира и от към гърба , но в този случай не се корми предварително ,по-бързо става ,но и по кърваво! Успех и БЕЗАПТЕЧНО транжиране!
(кликате върху снимката за нагледност)
След корменето и почистване ,с тесен ОСТЪР нож за филетиране,се прави разрез по гръбнака от двете му страни колкото да се прекъснат костите,звукът е като на "ЦИП" до основата на опашката!

с ножа или с ножица се прекъсва гръбнака до опашката и се изтегля по-посока главата ,където се прекършва!

с пръсти изтегляте по-посоката на костите с леко повдигащо движение ,ако не ви гледа жената вземете и пинсетата за вежди ,но внимателно че

аз я предпочитам с кожата ,хруп ,хруп да прави,ако вие не ,със салфетка хванете опашката подплъзнете ножа в основата и и под ъгъл 35 градуса притиснете към дъската и издърпайте опашката с леки движения на ножа!

А това за мацата на Краси Поборника!

след втората риба ще сте по-бързи ,след третата бира експерти! по същия начин се транжира и от към гърба , но в този случай не се корми предварително ,по-бързо става ,но и по кърваво! Успех и БЕЗАПТЕЧНО транжиране!
(кликате върху снимката за нагледност)

Re: Транжиране на ПЪСТЪРВА!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- разбира нещата
-
- ще става разбирач
Мерси колега, но някои все пак знаеме
Адмирации! и

Адмирации! и

За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
едно време ги ручах съ се вътрещностите ,от как се появиха хибридите и чувалите с "манджа" +бетонови корита ,се ограничавам до месото им !То гемеото за 10 години направи своето ,ВЕЧЕ НЯМА ПЪСТЪРВА ,всичко е хибридномулекулярнотрансатомнодеенкаманипулираноцветнодогодено , за нашего брата консуматора ,за тва си ручам жабета във форма на риба и домати такива ко да правя ,поленов вид съм ,ко фърчи лапам ,УЖ!
СТРАННИ НЕЩА СТАВАТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ! НИЕ И ВИКАМЕ......................!
СТРАННИ НЕЩА СТАВАТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ! НИЕ И ВИКАМЕ......................!

Пробвайте карагьоза да изчистите ама не става,инак много е вкусен. 

Привет Бовски,има и по-лесен варянт за премахване на страничните кости поне за мен де
Отделяш централната кост при опашката до първите странични костици,след това със дървено шишче(по тънка игла за плетене)плъзгаш по централната кост и издърпваш посока корема!номера е да захващаш по две три костици иначе се отделя от ценното месце
Иначе
За подробното обяснение 

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!