Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дали е минус или плюс може да се поспориРибаР написа:И близо до Мандрата, и в по-горните течения. Кефала обитава навсякъде по тия реки, но е предпазлива риба а така също и с много добро зрение - което е минус за риболовеца![]()
Успех!

Нали все пак това прави риболова интересен

Наслука

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- barutchiata ©
- Администратор
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега,Charg3r написа:Колеги а как мислите...ще има ли слука сега в това топло за сезона време ако се потърси в реките на блесна кефалчето...? Става въпрос за р. Струма и др...?
Аз си мисля ,че не сега е момента за спинингов риболов на кефал

По добре пробвай на нещо което е расло на кокал

--- Конфуций---
--- Конфуций---
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Oт това което съм прочел в дебелите кетапи мисля , че кефала бешеbarutchiata написа:Кефала е доста пъти по предпазлив от пъстървата.Пъстърва ми е удряла в краката на блесна ,а кефал никога.
една от сладководните риби с най-добро зрение (да не кажа с най- доброто) Може би на това се дъжи некълването на кефала в твоя случай

--- Конфуций---
--- Конфуций---
- Dimo_shtukata
- новобранец
barutchiata написа:Кефала е доста пъти по предпазлив от пъстървата.Пъстърва ми е удряла в краката на блесна ,а кефал никога.
Не съм съгласен. По предпазлива и хитра риба от балканката няма. Относно кълването в краката, миналата година на Велека към Кости в един вир завършващ в бетонен бент един кефал ми гонеше блесната а да я захапе и трябваше да я извадя от водата. Че седи добичето до брега и ме гледа. Пуснах я до него и само я врътнах с върха на пръчката наляво, надясно колкото да се завърти. И оня ми келеш си я налапа. Пъстърва (ако не е в развъдник

Kadeto ima "pateta" tam sam i az
- barutchiata ©
- Администратор
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За кефал най-добре е на плуващо тумбесто воблерче,нали така?А от това,че е най-добре скиващата риба в реките ни следва,че не ни трябват стоманени поводи и подобни щукарски магии.Днори за вирбел бих се разколебал дали да сложа на устата на воблера,ама като се помисли марко следва,че по-добре е с вирбел,щото иначе в резултат от осукване на влакното воблера си променя играта на едната стрна.Също и на пъстървова блесна съм чувал,че ловят.Аз сега си търся подобна въртележка,но в повечето магазини най-макта блесна е №3,аз търся №1.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Dimo_shtukata
- новобранец
barutchiata написа:Това за балканката са митови и легенди .Ловил съм ги доста и балканки и кефали.И на шнур и на блесни и на стръв.По предпазлива риба от кефала не знам да има поне това съм виждал .
А във Велека много хора бъркат лупавеца с кафала.
Може и много да са ама кефалът трудно мисля мога да го збъркам с нещо бруго.
Kadeto ima "pateta" tam sam i az