Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Дроп Шот
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Дроп Шот
Офсетници се срещат с марката на Филстар за 2-3лв., на Канеле - 25-50ст./бр. и др. знайни и незнайни марки. Лично аз преди време си ги правех, както показва г-н Щербаков, но ми свършиха куките Гамакацу №№ 1,2,01,02, за съжаление не съм запазил опаковката за да видя модела.
Въпросът който ме вълнува е може ли да се практикува дроп-шот с обикновен спинингов прът или трябва да се набутваме и със специализиран такъв.
Въпросът който ме вълнува е може ли да се практикува дроп-шот с обикновен спинингов прът или трябва да се набутваме и със специализиран такъв.

- каридата
- учете се от него
Аз си мисля че ако амаш подходящ като акция и с добра чувствителност спининг,няма нужда от специален такъв.Поне аз си падам по по-функционалните въдици.Въпросът който ме вълнува е може ли да се практикува дроп-шот с обикновен спинингов прът или трябва да се набутваме и със специализиран такъв

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Офсети да искаш - http://www.plat.co.jp/shop/catalog/defa ... rivas.html - с бърза и лесна доставка до пред вратата тикаридата написа:...няма офсетни куки.

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Какъв FC може да се намери в Бг за дроп-шот? Накой ползвал ли го е? 

Колеги в манията видях силикони за дроп шот ще взема и само времето да позволи ще пробвам метода мисля че ще е резултатен 

-
- научил се да хвърля
Колеги не се заблуждавайте,за дроп шот си трябва лодка и сонар.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Ей , я не говори на изуст!atanas atanasov написа:Колеги не се заблуждавайте,за дроп шот си трябва лодка и сонар.
Колко пъти си го установил това, което твърдиш?
-
- научил се да хвърля
Не говоря на изуст.За дроп шот трябва да се знае релефа на дъното и да се търси перспективно место с наличие на хищник а затова си трябва сонар.Повечето перспективни места се откриват така.Много по-лесно е с лодка заставаш над него и само чакаш да клъвне.От брега съм пробвал повярвай ми или кастинга не стига или има много хора на това място.VGS написа:Ей , я не говори на изуст!atanas atanasov написа:Колеги не се заблуждавайте,за дроп шот си трябва лодка и сонар.
Колко пъти си го установил това, което твърдиш?
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
По-удобно с лодка да, преимущество със сонар имаш - да, но в никакъв случай не е задължително. Не е ли добре при всеки един вид риболов да се знаят преспективните места ? Може да се предположи дали едно място е преспективно и без сонар, а и с няма винаги гаранция
Имам доста излети както от лодка, така и от брега и бих казал, че и в двата случая зависи от водоема, и бреговата ивица.
С лодка е по убоно на големи водоеми, където има места с подводни планини или разни плитчини или пък при недостъпни брегове.
Но на реки, канали или водоеми с ширина до към 150 -200 м , не виждам смисъл от лодка, а даже е и по-неудобно(цялата разправия с лодки и прочие), особенно в не големи реки , канали и езера.

Имам доста излети както от лодка, така и от брега и бих казал, че и в двата случая зависи от водоема, и бреговата ивица.
С лодка е по убоно на големи водоеми, където има места с подводни планини или разни плитчини или пък при недостъпни брегове.
Но на реки, канали или водоеми с ширина до към 150 -200 м , не виждам смисъл от лодка, а даже е и по-неудобно(цялата разправия с лодки и прочие), особенно в не големи реки , канали и езера.
-
- новобранец
- batvanko1
- ще става разбирач
http://www.youtube.com/watch?v=tTPk8rvqZKo" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=9dW4zOaDw-s" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=9dW4zOaDw-s" onclick="window.open(this.href);return false;
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
А може ли да се лови в река като оставим въдицата неподвижна,като на дъно.Все пак течението ще мърда силикона или...
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
- Vid
- кандидат преподавател
Не може. Т.е. всичко може, всичко е експеримент, ама трябва да има и някоя и друга закачена риба на куката де.., В твоя случай по добре ще си работи естествената стръв, мислЪ.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз съм чувал, че в Бургас като цяло няма свестни магазини за сладководен риболов...каридата написа:Незнам за силиконите ама в цял бургас няма офсетни куки.